Hoe lang zijn eerlijke en soms unieke voedingssupplementen nog verkrijgbaar online?


SKAL: Eerlijke Supplementen Handel Bedreigt

supplementen onrechtmatig behandeld online We konden al kennis nemen van de maatregelen die de kleine boeren de nek omdraaien door het runnen van een eerlijk bedrijf economisch onmogelijk te maken vanwege specifieke regels waar alleen de grote bedrijven aan kunnen voldoen. Dit zelfde is NU in het geniep aan het gebeuren met de webwinkels die zelf producten verkopen en importeren in Nederland.

Hoe lang zijn eerlijke en soms unieke voedingssupplementen
nog verkrijgbaar online?

skal is er niet voor ons

Webshops gerund door mensen met kennis van zaken die uitsluitend gaan voor de beste producten die ze kunnen vinden en deze importeren vanuit de gehele wereld. Daar komt mogelijk al op zeer kort termijn een einde aan als het ligt aan de certificerende instelling Skal.

Stichting Skal is dé controleorganisatie voor biologische producten in Nederland, en …

Een product is biologisch als het is gecertificeerd volgens de geldende regelgeving. Certificeren kan alleen als het product (en de hele keten ervoor) onder controle staat van Skal. Skal certificeert alle biologische productie in Nederland.

Nu komt de crux echter, je verkoopt een product uit het buitenland omdat het hier niet geproduceerd kan worden.

” Ieder bedrijf dat biologische producten produceert, verwerkt, verpakt, importeert, verhandelt of opslaat moet hiervoor gecertificeerd zijn. Uitzondering hierop zijn winkels of marktkramen die verpakte producten rechtstreeks aan de eindconsument verkopen. Een winkel mag in dat geval haar eigen merk/naam niet op het product (laten) drukken. De uitzondering geldt niet voor webwinkels of groothandelaren. Ook voor opslag aan huis of in een citybox is er geen vrijstelling van de certificatieplicht”. Bron Skal (pagina 6)

Dus, .. in de winkel mag men dezelfde producten verkopen zonder dat Skal daar extra eisen aan stelt, dat ruikt naar rechtsongelijkheid. Maar maak je geen zorgen, je mag in elke winkel en op elke markt producten kopen met de meest giftige pesticiden en “goedgekeurde” E nummers.

Wellicht heb je ergens een kennis of ver familielid die voor jouw wat supplementen illegaal kan opsturen uit een ver land. Je koopt een geigerteller om zelf even te kijken of je product niet besmet is en hopla, waarom zou je je druk maken dat eerlijke webshops de nek om gedraaid worden (?)

Juist door de krankzinnig hoge eisen, de directe financiele en administratieve lasten die idioot hoog zijn, en dus voor menig webshop niet te dragen, … zal het ook de prijzen van biologische producten onnodig hoog houden.

Wat kan je doen?