Hoe creëer je een betere wereld ?

 

Hoe creëer je een betere wereld ?

betere wereld creeren Vandaag [12-01-2013] tikte ik de volgende zin in bij Google; “Hoe creëer je een betere wereld?” In de top 10 van Google vond ik geen enkele pagina die een mogelijk antwoord in zich had die het de moeite waard maakte om door te klikken. Op zich heel vreemd want dit is toch iets wat miljoenen mensen bezig houdt. Hoeveel miljoenen mensen gaan er elk jaar niet ergens ter wereld de straat op om te protesteren voor een betere wereld?
Protesteren voor een betere wereld of …. iets doen?

Op de website van Wij Worden Wakker komen we wel een belangrijk gegeven tegen: “Een studie gepubliceerd in Nature Journal suggereert dat mensen van nature goedaardig zijn. Deze studie draagt bij aan het oplopende bewijs tegen de populaire misvatting dat corruptie een karaktertrek van de mensheid is. De conclusie is dat onze automatische reactie is vriendelijk zijn, vrijgevig en samenwerkend, en alleen wanneer er verdere overwegingen gemaakt kunnen worden, mensen hebzuchtig of gewelddadig kunnen worden.”

betere wereld

Dit gegeven op zich mag als bijzonder hoopgevend beschouwd worden en tekent een heel ander beeld dan de nieuwsprogramma’s ons willen laten doen geloven.

Dan maar eens over geschakeld naar de Engelse taal: “How to create a better world”. Dat leverde tenminste gelijk resultaat op de eerste plaats in Google.

Als je die betere wereld wilt creëren kun je heel eenvoudig bij jezelf beginnen door vriendelijk en behulpzaam te zijn waar mogelijk. De afgelopen jaren heb ik er een gewoonte van gemaakt bij het weggaan altijd te zeggen; “Tot ziens [houdoe] en maak er een leuke dag van”. Vrijwel altijd krijg ik dezelfde positieve opmerking retour wat weer een deur opent voor een eventuele volgende ontmoeting.

Creëer je ook geen betere wereld door je voeding zelf te gaan verbouwen [voor een deel] zodat je tenminste gezonde biologisch voeding eet en minder aan de vervuiling bijdraagt? In het hoogseizoen heb je bovendien altijd wel wat extra zodat je ook iets kunt delen.

Help je ook niet bij het creëren van een betere wereld door actief kennis te delen met anderen op je werk, thuis, familie, relaties en de sociale media niet te vergeten? Ondanks alle communicatiemiddelen is onafhankelijke informatie een groot goed.

In Duitsland vindt momenteel een energie revolutie plaats waar al ruim 50 procent van de duurzame energie opwekking is handen is van burgers [cijfers 2012].

stem jij ook voor een betere wereldBron: http://energytransition.de/2012/10/energy-by-the-people/

Stel nu eens voor dat we ook de voedselvoorziening weer zelf ter hand nemen zoals vroeger iedereen op het platteland een volkstuin had en in vele landen nog steeds hebben. Geen probleem meer met de herkomst van de voeding. Waar komt het vandaag [vers]. Is de groente bestraald? Is het van GMO teelt afkomstig? Zijn er schadelijke pesticiden toegepast? Alleen wat je zelf teelt geeft de allerbeste kwaliteit vers van het land zo op je bord. Ik doe het reeds voor het vierde seizoen dit jaar [2013].

Heb jij eenvoudige ideeën waarmee je een bijdrage kunt leveren? Stuur ze op via de contact pagina. Kennis delen en andere mensen op een idee brengen.

— Henk Mutsaers