Historisch Huis kopen: Waarom kiezen sommige mensen graag een historische woning?

huis te koop Koestraat 26 Geertruidenberg Geen enkele historische woning is het zelfde, ze ademen een unieke sfeer uit en ze zijn maar al te vaak te vinden in het centrum van de stad.

In dit geval een kleine plaats met 7.000 inwoners en 800 jaar stadsrechten Geertruidenberg.

Tezamen met Raamsdonk en Raamsdonksveer nu een gemeente met in totaal 21.672 inwoners (cijfers 2016).

huis te koop Koestraat Geertruidenberg

Waarom kiezen sommige mensen graag een historische woning?

Op de nabij gelegen historische markt zijn verschillende restaurants te vinden, gezellige terrassen, winkels, een wekelijkse markt op vrijdagmiddag en door het jaar heen diverse evenementen.

huis kopen
Het voorhuis is van omstreeks 1650 en is nu in twee afzonderlijke woonhuizen verdeeld die beiden uitgebouwd zijn naar achteren. Wonen doe ik hier al van mijn zesde jaar in 1958. Toen werd het huis aangekocht door mijn moeder die het winkelpand van schoenwinkel naar baby en kleuter kleding winkel verbouwde en deze winkel uitgebaat heeft tot medio 1975. Na een zeer grondige verbouwing, een gedeeltelijk nieuwe zijgevel, verhogen van de borstwering aan de andere zijde, nieuwe achtergevel en een nieuw verhoogd dak op het achterhuis hebben wij het huis betrokken in 1977.

historische woning

De afgelopen zes jaren werd het huis pensioen klaar gemaakt met een nieuwe schoorsteen voor de houtkachel. In 2012 buiten muurisolatie en nieuw stukwerk. 15 HIT Panasonic zonnepanelen in 2014 en nog eens 5 zonnepanelen in 2016 (25 jaar garantie). Ook werd er twee jaar geleden een warmtepomp (lucht/water) geplaatst waardoor de gasmeter verzegeld werd en er geen dubbele vastrecht tarieven gas + stroom meer betaald hoeven te worden. De energiekosten waren in 2016 € 54,- euro per maand. De laatste maanden heb ik met het speuren op internet echter nog verdere besparingsmogelijkheden gevonden met de Vortex Energy Saver. Gek eigenlijk dat de media dat idee nooit opgepikt hebben in Nederland?

Het huis staat echter nu toch te koop? (230.000 euro)

Al jaren wilde ik graag verhuizen naar Frankrijk maar dat feest ging niet door. Wel gingen we daar elk jaar naar enkele cajun en zydeco festivals en hadden daar inmiddels vrienden waar we ook bij hen thuis logeerden. We genoten van het Franse leven en gingen steeds meer de voordelen inzien. Al jaren werden de etalages bekeken van de plaatselijke makelaars en in juli kreeg ik ineens groen licht van het management team. Dus staat ons huis eigenlijk toch nog onverwachts te koop voor ons nieuwe avontuur.

Geertruidenberg is gelegen aan het verkeersknooppunt Hooipolder waar de A27 en de A59 elkaar kruisen. De basisschool is dichtbij op loopafstand. Voor bezoekers is het bezichtigen van de vestigingswerken en oude markt zeker de moeite waard.

Meer info Foto’s | Video | 360 video | bekijk op: | Funda |