Het wereldnieuws: beïnvloedt het je stemming?

Het wereldnieuws: beïnvloedt het je stemming?

het wereldnieuws beinvloed het je stemming Wereldnieuws en je stemming

Hoe ga jij om met het nieuws in de wereld op dit moment? Alle zaken die in een steeds grotere stortvloed op je af komen. Zoveel dat je het niet eens meer bij kan houden.

Zaken die je hele wereldbeeld totaal op zijn kop zetten, alles lijkt anders dan de vertrouwde beelden. Wordt je er onrustig van, beïnvloedt het je stemming, wil jij je ervoor afsluiten?

wereldnieuws

Hoe ga jij om met negatief nieuws?

Negatieve energie die iemand uitstraalt is rechtstreeks van invloed op zijn onmiddellijke omgeving en toch, de toestand van de persoon is eveneens afhankelijk van de onmiddellijke omgeving. Derhalve kan worden aangenomen dat een persoon die bedrukt is, somber of depressief deze verstoringen zou verspreiden in zijn of haar directe omgeving en het effect ervan zou op zijn beurt zijn meer verstoring. Dit alles zou vervolgens een chaotisch en cumulatief effect op de hele omgeving hebben.

Bovenstaande vertelt ons duidelijk waarom de huidige staat van de wereld is zoals die nu is. Wij zoeken vaak, als egoïstisch denkende wezens, een vredig gevoel voor onszelf. Hoe kunnen we echter ooit echt vredig zijn en ons vredig voelen als er om ons heen op de gehele wereld zoveel onrust en onrecht plaatsvindt? Welzijn en vrede is alleen mogelijk als het overal om ons heen is.

De laatste weken heb ik daar best veel over nagedacht. Veel mensen willen positief nieuws. Dat zuigen ze als het ware op. Eindelijk! Maar is dat goede nieuws ook een motivatie voor je om in actie te komen? Mensen zijn tot wonderlijke dingen in staat, maar zolang de vaak uiterste noodzaak ontbreekt blijft maar al te vaak het leven doorkabbelen zoals het gaat.

Ook met zwaar overgewicht blijven vele mensen gewoon doorgaan met hun destructieve leefstijl tot ze door het onvermijdelijke gebeuren letterlijk gedwongen worden om toch echt te veranderen. Hulpeloos, waarom ik, hoe moet het nu, raak ik hierdoor mijn baan kwijt? Dat zijn zaken die ik heb zien gebeuren.

Mensen die hun baan hebben verloren zijn eveneens maar al te vaak de weg kwijt na verloop van tijd. Zelfs zeer kundige mensen die van zichzelf weten over een berg kennis te beschikken, kennis die bovendien zeer goed toepasbaar is. Zij ondervinden dat de economische situatie wel veel onbetaald vrijwilligerswerk oplevert maar dat er schijnbaar bij bedrijven geen budget meer voor is. Mensen die je af ziet glijden, depressief ziet worden en zelfs soms (dood)ziek.

Je kan natuurlijk denken (of hopen): dat treft mij niet. Je kan ook de realiteit om je heen onder ogen zien en naar wegen te zoeken die je minder kwetsbaar maken. Hé, daar heb je hem weer met zijn preventie.

Ik neem al jaren al dat negatieve nieuws tot mij, denk er over na, schrijf erover en praat met mensen die mij totaal niet (meer) begrijpen / geloven. Op een gegeven moment kun je wel tegen een stootje, als ware het een mentale training. Je zoekt naar mogelijkheden die je zelf kunt toepassen in je eigen leven, maakt plannen voor de korte en langere termijn om je minder kwetsbaar te maken en ook nog gelijktijdig te kunnen genieten van de mooie dingen van het leven.

Ik geniet meer dan ooit van mensen, van hun vriendelijkheid, hun warmte, hun genegenheid hun behulpzaamheid. Met deze mensen kunnen we tezamen een nieuwe wereld bouwen. Een nieuwe wereld bouwen van onderaf aan. Niet met de egoïsten die alleen maar aan zichzelf denken. Die komen pas aan de beurt om aan een nieuwe wereld deel te nemen als ze bij een uitstervend ras behoren.

Maar waar haal jij de motivatie vandaan om nu niet meer door te gaan op het pad dat klaarblijkelijk nergens toe leidt. Durf je wel naar de horizon te kijken naar wat er mogelijk in het verschiet ligt? Zou dat de motivatie kunnen opleveren om ook in actie te komen.

Welke actie vraag jij je misschien af?

* Nou gewoon, heel simpel: Echte voeding gaan kopen of zelf kweken. Bedrijven die niet aan jouw standaard voldoen links laten liggen en in hun eigen sop gaar laten koken. Zorg gaan dragen voor een blakende gezondheid die zelfs voor slechtzienden duidelijk zichtbaar is.

* Zorgen dat je voor jezelf of in groepsverband minder afhankelijk wordt van de economie en een plan B hebt voor het geval dat…..

* Zorgen dat je ook alternatieve energiebronnen gaat aanboren om de kosten te drukken en op termijn je slavenbestaan niet meer hoeft voort te zetten maar een keuze hebt.

* Je kennis en bewustzijn gaat delen zodat onze groep bewuste mensen groter en groter gaat worden. Daarom zou ik nog meer nieuws gaan lezen, positief en negatief, zodat je gewapend bent met kennis en weerbaarheid.

* Elke dag opstaan en gaan slapen met in gedachten de leuke dingen die je ervaren hebt, de (kleine) dingen die je gerealiseerd hebt en je genoegdoening schenken. De plannen die je morgen wilt gaan uitvoeren….

Het moge wel duidelijk zijn hoe ik met negatief nieuws omga.

— Henk Mutsaers