Het meest bevochten ideaal is tevens het meest verkrachte woord ?

stop de dictatuur Vele oorlogen zijn al bevochten voor het verkrijgen van het democratisch recht.

Democratische verkrachting is het ongewenst opdringen van ongewenste dictatoriale regels. Achterkamer politiek, geheime verdragen, overeenkomsten en bijeenkomsten dat is het beste wat men ons kan laten zien. (schijnbaar) Democratie is de bestuursvorm. waar de woorden (d?mos), “volk” en (krateo), “heersen, regeren” zijn samengevoegd tot “volksheerschappij”. Dit houdt in dat het volk zelf stemt over de wetten, zoals in het oude Athene, of het volk verkiest vertegenwoordigers die de wetten maken.

verkrachten van de democratie

loesje democratie

Hoe kan het dan bestaan dat we NU de goedkeurende stem (achteraf) mogen gaan geven aan geheime verdragen als TTIP en of CETA ?

Die bestuurders worden inmiddels in veel verkiezingen slechts door een minderheid gekozen waardoor in feite de wettelijke basis (zoals die zou behoren te zijn) van 51% ontbreekt. Bovendien hebben die bestuurders hun stem uit handen gegeven aan het niet democratie samengestelde Europa.

Het is een Europa dat door internationale handelsverdragen in feite meer en meer gerund wordt door de belangen van grote multinationals, De media en journalistiek die op de achtergrond door deze zelfde bedrijven vorm gegeven worden zijn de machinerie die de illusie hoog moeten houden van “de democratie” die in feite dus niets meer als een dictatuur gegoten in de vorm van een hogere toneelschool.

Het is dit democratische toneelspel, deze democratische verkrachting waar (nog) steeds vele mensen met twee voeten intrappen. Maar wel steeds minder getuige de droeve opkomst cijfers bij de verkiezingen. Steeds meer landen kunnen niet meer tot overeenkomst komen een regering te vormen met als dieptepunt de 541 dagen om een regering te vormen in ons buurland Belgie.

Gaan stemmen voor de minst kwade, is nog steeds een stem voor het kwaad.

freedom and democazy

Hoe kan het zijn dat we leven in een “democratie” waar zelfs onze basis behoeften verkracht worden. Het recht op voeding wordt dagelijks onthouden aan een groot deel van de wereldbevolking wat een grote schande is.

Hoe kan het dat voor de rest van de met name westerse bevolking het grootste deel van die voeding niet meer voldoende voedingsstoffen bevatten of zelfs ronduit giftig zijn? Zou zoiets ook plaats kunnen vinden in een “democratie”?

quote democrazy

Hoe kan het dat de gekozen regeringen niets anders doen als oorlog voeren, de een na de ander, in de naam van de “democratie”?

Hoe kan het zijn dat de rijkdom zo ongelijk verdeeld is dat zelfs de basisbehoeften van mensen bewust schaars gehouden worden?

Hoe kan het zijn dat er frauduleuze wetenschappelijk goedgekeurde giftige medicijnen en schadelijke behandelmethoden toegepast mogen worden in de farmaceutische ziekenzorg en natuurlijke bewezen werkzame en heilzame stoffen en behandelingen verboden zijn in een “democratie”?

En zo zijn er nog vele, vele zaken te benoemen zoals ons piramide geld systeem, Chemtrails, en de vele duistere zaakjes zoals de valse vlag aanslagen, de Bilderberg ontmoetingen etc, etc, etc.

Als je een nieuw huis wil gaan bouwen zal eerst het oude huis gesloopt dienen te worden. Vaak tot en met de oude fundering.

Gezocht: Slopers om de oude politiek tot en met de fundering af te breken en opnieuw zorgvuldig aardbeving bestendig op te bouwen wellicht met hier een daar een zeldzaam bruikbaar ornament van het oude gebouw? Ik ben zovast maar begonnen met de verkiezing van 2017.

  • Henk Mutsaers

democratie verkracht