Google bepaald nu de spelregels en … de waarheid


 

Google bepaald nu de spelregels en … de waarheid !

google ranking veranderd De Google Waarheid

Gaat de nieuwe manier van Google om de populariteit van een website te meten als pure secuur werken om ‚ongewenste’ resultaten lager in de resultaten te plaatsen? Men gaat nu kijken naar “truthfulness” van een website. Maar wie bepaald dat waarheid gehalte van de website?

de google waarheid

Zijn deze en andere sites straks nog wel te vinden bij google ?

Tot op heden was het belangrijk met de juiste sleutelwoorden gevonden te worden. Had de website dan veel bezoekers, veel links naar een bepaald artikel, werd het veel gedeeld en bleven de bezoekers voldoende tijd door op die pagina na het intypen van die sleutelwoorden dan werd je hoog genoteerd in de Google resultaten. Zo had mijn oude website uitdaging.net 6600 zogenaamde inbound (retour) links waardoor de oude artikelen nog dagelijks twee maal zoveel bezoekers scoren dan de nieuwe artikelen op deze site. Als we de berichten mogen geloven gaat de nieuwe rangvolgorde mogelijk alles op zijn kop zetten. Dit maakt dat mensen niet zo gemakkelijk per ongeluk je site ontdekken. Immers, de meesten kijken niet verder als hooguit de eerste of tweede pagina bij Google. We zijn dan als alternatieve nieuwssites afhankelijk van de RSS feed verzamel sites zoals hoezithetnuecht – nieuwemedianieuws –  boinnk – grenswetenschappen etc. Daar komen echter mensen die hun ontdekkingsreis al lang gestart zijn.