Gezondheidsradio 2015 update: Hoeveel geluk heb jij?


slog gezondheidsradio HOEVEEL GELUK HEB JIJ NODIG ?

Een paar maanden geleden bereikte mij het bericht dat de voormalige co-host van gezondheidsradio Mike Donkers een serieus gezondheid probleem heeft gehad.

Hij is zoals hij zelf opmerkte; “Door het oog van de naald gekropen”. Duidelijk mag zijn dat een ieder geluk nodig heeft, maar hoeveel geluk heb jij nodig?

gezondheidsradio SLOG 2015
Gezondheidsradio update

Het was inmiddels al sinds april 2014 dat we gestopt zijn met gezondheidsradio. Op de SLOG radio, de locale omroep van Geertruidenberg, draaien de herhalingen echter nog twee maal per week op dinsdag en zondagavond om 21.00 uur. Ook de podcast is nog in zijn geheel te downloaden dankzij web ruimte beschikbaar gesteld door Juglen Zwaan.

Terugkijkend naar de ruim zes jaar dat we het programma wekelijks maakten denk ik nog wel eens; “Waar hebben we eigenlijk toen de tijd vandaag gehaald?” Ook met de nieuwsbrief zijn we gestopt omdat deze teveel eindigde in de spamfilters. Artikelen schrijven, vertalen en plaatsen doen ik echter nog wekelijks. Gedachtenvoer gaat dan ook al richting de 400 artikelen.

Update Gezondheidsradio:

Mike Donkers

Afgesproken hadden we dat mocht het nodig zijn er een enkele uitzending zou opgenomen worden. Ik vond dat het in het geval van Mike nodig was. We hebben immers zeer intens samengewerkt en delen een gezamenlijke passie: Gezond leven!

Als je net als Mike, ik en vele anderen een uitgesproken mening hebt over gezondheid dan steek je ook met je kop ver boven het maaiveld uit. Voer voor de sceptici om te stellen; “Zie je wel, je moet gewoon geluk hebben”. Tot deze conclusie zijn wij ook gekomen! Maar de vraag blijft: “Hoeveel geluk moet je hebben, en hebben de meeste mensen wel geluk genoeg?

Mike is nu al weer bijna op zijn oude niveau met geen blijvende gevolgen. Veel mensen blijven echter zitten met een blijvende handicap, of … zijn er inmiddels al niet meer.

Het blijft altijd een moeilijke zaak als je ziet dat mensen onbereikbaar zijn … en blijven. Zich laten leiden door pure angst voor een ziekte, … op een kruispunt aangekomen zijn en dan MOETEN kiezen. Zonder dat ze zichzelf nog de tijd kunnen gunnen om zichzelf te informeren. Gedwongen door het medische systeem die gelijk de eerste afspraken – al voor je – maken en dan … is er vaak geen weg meer terug, gevangen in de medische molen. Een medisch systeem waar ze je leven kunnen redden in bepaalde gevallen maar in het geval van bepaalde ziektes ook in slechts enkele weken een doodvonnis afgeven. Goede voorlichting en oriëntatie begint als je nog kerngezond bent of zich de eerste milde klachten aftekenen. Krijg je te horen dat je bijvoorbeeld kanker hebt dan is het voor de meeste mensen al te laat, ook al zijn er nog vele wegen naar volledig herstel, de meesten zitten dan gevangen in het voorgeprogrammeerde gedachtepatroon.

Deze week namen we dus weer een aflevering op van gezondheidsradio met Mike Donkers, een persoon die het na kan vertellen. Een ouderwetse uitzending waar we elkaar de ruimte geven, zonder de interrupties zoals moderne presentatoren op radio en TV dat al jaren gewoon vinden. Er is daar immers slechts een paar minuten beschikbaar voor een onderwerp dus een hele zin uitspreken is al gauw een zeldzaamheid. Hier hadden we weer alle ruimte al is en blijft in dit geval met Mike dat ook de maximale tijdsduur van 55 minuten radio zendtijd al snel opgesoupeerd is.

Download deze aflevering (rechtermuis > klik > opslaan als)

Gezondheidsradio podcast archief
Gezondheidsradio onderwerpen index
SLOG radio uitzending op dinsdag en zondagavond om 21.00 uur