Gezondheid kent geen garantie … of toch wel?


nes preventive gezondheid Gezondheid … garantie?

Gezondheid kent geen garantie … of toch wel?

Ik laat de test elke jaar doen om gewoon te controleren of ik op het goede pad zit en of de veranderingen in leefstijl die ik preventief toepas ook daadwerkelijk aanslaan en niet ergens een balans verstoren.

NES scan

Westerse welvaartziekten & Leefstijl

Van een van mijn trouwe lezers kreeg ik een bericht opgestuurd over een publicatie in het medische tijdschrift de Lancet. Hij vond het met name opmerkelijk dat het NRC dit ook had geplaatst. Ik denk dan; Ze zullen wel moeten willen ze niet langs alle kanten voorbij gestreefd worden door de alternatieve media. Ik heb tenminste al ruim 5 jaar geen geld geïnvesteerd in een krant. De strekking van het artikel is dat de westerse welvaartsziekten te weten kanker, hart en vaatziekten, diabetes en longaandoeningen het leeuwendeel van alle ziektes voor hun rekening nemen. Naast de drank en tabakindustrie is er nu ook harde kritiek op de voedingsindustrie.

Dat roepen we dus al jaren en de conclusie is eigenlijk simpel. Koop die rotzooi gewoon niet meer! Het betekent ook dat de garantie op gezondheid voor het grootste deel dus wel in je eigen handen ligt.

Afgelopen week heb ik wederom mijn NES scan laten maken. De uitleg staat al jaren online en is in de basis nog niets verandert. (Uitleg NES scan 55 min.)

Ik laat de test elke jaar doen om gewoon te controleren of ik op het goede pad zit en of de veranderingen in leefstijl die ik preventief toepas ook daadwerkelijk aanslaan en niet ergens een balans verstoren. Het blijkt uit de test dat ik wel een hoop verg van mijn lichaam qua energie niveau dus een beetje minder mag wel. De alvleesklier (Pancreas) functioneerde ook niet naar wens in 2011 en 2013 dat moet dus een aandachtpuntje worden vanwege het belang bij de spijsvertering. Het ontgiften verloopt op veel fronten uitstekend op andere weer minder maar deze komen niet in elke test tot uiting dus niet direct een blijvend probleem. Opmerkelijk is dat de zuurgraad (pH) nu elk jaar goed is. Ook de suikerstofwisseling bleek verre van goed te functioneren deze keer. Het is dan wel handig dat je voor jezelf ook een oorzaak kunt aanwijzen. Bij mij was dit het onregelmatige werk waarbij de warme maaltijd vele malen per week overgeslagen werd. Dat ga ik dus veranderen dit jaar. Vitamine D gebrek is ook rechtsreeks terug te voeren op het tijdstip van het jaar en tijdgebrek want ik heb een speciale lamp in huis.

Volgend jaar ga ik het gesprek over de uitslag opnemen zodat ik wat meer in details kan treden bij mijn verslag. Al zijn we allemaal uniek, westerse welvaartsziekten kunnen we allemaal voorkomen. Kijk maar eens naar de rechtse kolom waar geen enkele verontrustende uitschieter te zien was in mijn vijf jaar gemiddelde.

— Henk Mutsaers

Voor contact info over de NES scan zie de info op mijn uitslag.

Een dagje later moest ik mij melden voor een medische test in verband met mijn nieuwe werk. Dat was voor de tweede keer dus ook hier weer vergelijkingsmateriaal. Het hartfilmpje was prima. Met dank voor de uitleg van de arts zodat ik daar ook wat wijs uit kon wordem. Longinhoud ook beter dan verwacht voor mijn leeftijd (60 jaar) de ogen zijn altijd al slecht geweest. Frapant is weer de gehoortest, al 42 jaar deejay dus veel met hoge volumes te maken gehad toch scoor ik ook hier weer beter dan wat de gemiddelde 60 jarige scoort. Ik neem ook hier aan dat je met een gezonde leefstijl best een extra stootje kan hebben. (de roze lijn is het gemiddelde voor 60 jarige)

gehoortest