Gezondheid is simpel als je de gebrekkige voeding eerst onder de loep gaat nemen

Save as PDF 

Neem je gezondheid in je eigen handen

neem je gezondheid in je eigen handen Gezondheid is simpel te bereiken door te beginnen om onze denkbeelden te herzien. Wat ik dacht bleek niet de waarheid! Ons geheugen is net als die oude harde schijf van de computer, onsamenhangende informatie die we moeten bundelen tot een begrijpelijk geheel. Op die schijf staan nog achterhaalde denkbeelden, geruchten, angst en twijfel maar ook een verlangen tussen de vele beschadigde sectoren.

Gezondheid is niet meer als logisch denken. Iedereen weet dat je zonder brandstof te tanken met je auto aan de kant van de weg komt te staan. Je kan het nog enigszins uitstellen door langzaam en behoedzaam te gaan rijden maar uiteindelijk komt je voertuig onherroepelijk tot stilstand. Je lichaam reageert niet anders. Bij een tekort aan brandstof moet je het met wat minder energie rustiger aandoen, ook al heb je nog wel ergens een reserve tank, uiteindelijk wordt je ziek en kan ook jouw motortje er abrupt mee stoppen. Iedereen weet dat je geen minuut zonder zuurstof kan, geen dagen zonder water. Waarom denken we dan toch ons lichaam te kunnen uithongeren door dagelijks kunstmatig samengestelde fabrieksvoeding [e nummers] te nuttigen?

over gezondheid
Vroeger hadden we seizoen gebonden groenten en fruit die de zon nodig hadden om te rijpen waardoor deze voeding rijk was aan vitaminen. Nu heeft men de zon vervangen voor kunstlicht en de landbouwgrond waarvan de wetenschap het samenspel nog niet geheel kent, vervangen door steenwol. Gelooft u nu werkelijk dat onze voeding nog voldoende bouwstoffen bevat om uw motortje feilloos tot in lengte van dagen te laten lopen? En dit zijn slechts de ‘natuurlijke voedingsmiddelen’. De supermarkt staat werkelijk bol van de voorverpakte kunstmatig geproduceerde voeding die vol zit met chemische ‘hulpstoffen’ waarvan al bekend is dat ze ons lichaam vergiftigen. Plastic voedsel! Maar iedereen weet uit ervaring hoe onze voeding vroeger smaakte als we weer eens op vakantie zijn in een warm zonovergoten land waar nog voeding wordt geproduceerd op de natuurlijke manier.

Gek hé dat een mediterraan dieet zo gezond is?

En dan komt de dokter in beeld, die man of vrouw waarvan men vroeger zei dat die medicijnen gestudeerd had. Inderdaad zo vertouwde mij een arts persoonlijk toe, “Ik wist alles van ziektes en de medicijnen die ik daar voor kon gebruiken maar totaal niets over gezondheid”. Dat is echter niet wenselijk dat u dit weet voor de farmaceutische ‘geld verdien industrie’ vandaar dat de media en het voedingscentrum hierover zwijgen als het graf. In mijn optiek is de dokter er alleen maar voor lichamelijke gebreken zoals bijvoorbeeld veroorzaakt door een ongeluk. De chemische ‘wondermiddelen’ zijn vooral voor de mensen die hardnekkig alle rode seinen blijven negeren om hun leefstijl aan te passen. (Veel mensen die ‘erfelijk’ belast zijn zouden beter afzijn met een optimaal voedingspatroon in plaats van de ‘geneesmiddelen’ die de gezondheid maar al te vaak verder slopen) Hersenspoeling

Begin Mei (2007) luisterde ik naar Radio Donna in België waar ik een reclamespot hoorde betreffende een medisch probleem. Voor dit probleem bleek een ‘oplossing’ te bestaan in de vorm van een medicijn. Reclame maken voor medicijnen is verboden bij de wet in Europa, vandaar dat er subtiel verteld werd; “Spreek er met uw dokter over”. In de chemische denkbeelden van de farmaceutische industrie komen we steeds verder van de natuur af te staan. Dit zelfde kunnen we zeggen van onze voedingsketen die bol staat van de eveneens chemische ‘hulpstoffen’. Bovendien komt de dokter vaak pas in beeld als er een gebrek is, …. of men reeds ziek is. Tegen het reclame geweld van deze twee grootmachten kunnen we echter tegengas geven jij en Ik! Wat is er mis met de ‘gezondheidszorg’? Het beloningsysteem voor artsen deugt niet. Ze worden niet beloond om mensen gezond te houden maar om de wachtkamer zo vol mogelijk te houden. De zorgverzekering combinatie UVIT (Unive – VGZ – IZA – Trias) stellen dat de kosten omlaag kunnen als men niet meer concurreert op prijs maar op kwaliteit. (Bron: de Telegraaf Mei 2007) In het huidige beloningsysteem zullen artsen daar nooit aan meewerken want dan gaan ze minder geld verdienen. Kom over drie maanden nog maar eens terug dan gaan we verder kijken is soms / vaak de mogelijkheid nog een extra factuur te kunnen schrijven. Nu zijn dokters op zoek naar een mogelijk gebrek of ziekte om te kijken of ze je kunnen behandelen. (lees: geld aan je kunnen verdienen) Het kan ook anders; Geef artsen een vaste beloning per patiënt die ze gezond kunnen houden en bij elke ziekte of gebrek krijgen ze minder uitbetaald over deze patiënt in verhouding tot de kosten van de behandeling. Zal zoiets mogelijk zijn? Ik denk het niet want dan vallen alle farmaceutische bedrijven uit de top 10 van de Fortune 500. In Amerika is recentelijk gebleken dat de Farma bedrijven ook moeiteloos wetgevingen kunnen doordrukken en tegenhouden. De jarenlange sponsoring in het politieke circuit tijdens de verkiezingen heeft zijn uitwerking niet gemist!! Een goed bewaard gezondheid geheim!

Dorothy Merritt, M.D. wist in haar kliniek in Amerika door het testen en optimaliseren van het voedingspatroon van 500 patiënten in slechts één jaar de kosten van de kliniek met 50% te verminderen en het medicijngebruik tussen de 68% en 81% omlaag te brengen. Wat denkt u dat dit betekende voor de levenskwaliteit van de betrokken mensen?

Het is niet meer mogelijk om normaal te leven als we al die chemische zaken honderd procent willen vermijden. Het minste wat we echter wel kunnen doen is de ergste bedreigingen voor de gezondheid te vermijden en de gebrekkige kwaliteit aan te vullen met een hoogwaardig voedingssupplement. Regelmatig een detox is bovendien een aanbeveling. Op zoek naar gezondheid. Miljoenen mensen, alleen al in Nederland, zijn dagelijks op zoek naar de oplossing voor grote of kleine problemen met hun gezondheid. De ‘gezondheidszorg’ heeft ondanks het steeds hogere prijskaartje wat aan deze ‘zorg’ hangt bewezen dat ze volledig falen! De oplossing is echter uiterst hope-comes-in-the-dark EinsteinSIMPEL, …. maar pas op het moment dat je het probleem van goede vetten, mineralen en vitamine GEBREK dodelijk serieus gaat nemen.

Sinds een jaar heb ik de website Why Not Me online staan. De gedachte was dat we daar vele reacties op zouden krijgen. Mensen die hun steun zouden betuigen door te delen op welke manier zij deze gedachten vorm geven in hun leven en daarmee anderen tot steun zijn en motivatie. In een heel jaar bracht de website slechts 700 bezoekers en geen enkele spontane reactie. De vraag is dan ook: Leven wij met zijn allen ons eigen leventje? Hoeveel mensen zijn wij tot voorbeeld? Als we iets voor ONSZELF op papier zetten, gaat het dan niet meer leven? Scherpt het ons bewustzijn aan?

— Henk Mutsaers

* Revolutionaire DNA ontdekking
* Led licht versus daglicht
* Hoe gezond zou je kunnen worden?
* Shaken Baby Syndroom
* Gezondheid kent geen garantie .. of toch wel?
* Gezondheid is een kringloop
* Dr. Bradley Nelson the Emotional Code
* Gevaren elektrostress
* De Power Nap
* 10 redenen om lokaal groenten en fruit te kopen
* Voeding die DNA schade veroorzaakt
* Gedachten programmeren de genen
* Hazenslaapje – Power Nap
* Hoe gevaarlijk is asbest?