GeZONdheid is hot!

leeftijd beweustzijn Ge-ZON-dheid

GeZONdheid, het woord zon zit daarin en de zon is ongelofelijk belangrijk voor ons.
Door regelmatig in het zonnetje te verblijven, te lopen, in de tuin te werken of andere klussen uit te voeren krijgt ons lichaam de gelegenheid vitamine D om te zetten, heel gewoon op natuurlijke wijze.

anneke bleeker

Schrikbarend straatbeeld

Door onszelf niet vol te smeren met allerlei vreselijke gifstofjes in de meest bizarre vies ruikende vettige, glibberige, of gelachtige bedenksels van de industrie, maar deze puur natuur te eren zal onze huid mooier blijven, zullen we langer gezond blijven en zien we er langer jeugdiger uit.

Alleen… door de invloed van de industrialie op alle gebied, van cosmetica tot voeding (of lees liever vulling), is het straatbeeld schrikbarend. Veel te veel mensen met obesitas, wat steeds meer te wijten valt aan de verkeerde voeding en de verkeerde smeersels op de huid dan aan overdadig eten – oftewel: men is ondervoed maar alle gifstoffen zijn opgeslagen in het vele vet.

Je kunt je dagelijks verbazen als je daar echt op gaat letten.
De commercie die tegenwoordig ook met allerlei onderzoeken komt speelt hier handig op in en de zogenaamd gezonde middelen gieren je om de oren. Het ene onderzoek is nog duurder dan het andere en wie goedgelovig is trapt daar met open ogen in. Men speelt tegenwoordig handig in op hypes, je kunt jezelf via een methode laten testen en dan is er vast wel een oplossing voor handen in de vorm van pillen die zogenaamd goed voor ons zijn.

Fout!

Wie de boeken van Anastasia kent zal beamen dat we tegenwoordig verkeerd worden voorgelicht, we worden gemanipuleerd, vaak ook in het zogenaamde ‘alternatieve’ circuit, wat al een raar woord is, want wat puur natuur is, is regulier en de rest is een slecht alternatief. Maar…

De boeken van/over Anastasia: elke lezing noem ik ze op en de velen zijn ze gaan lezen en zien dan ook dat deze boeken een spiegel zijn voor onszelf. Daardoor gaan we begrijpen wat eigenlijk normaal is, wat eigenlijk oer is en hoe bizar slecht wij eigenlijk met de aarde om gaan. Ons doel is: via de Gezond Verstand Avonden informatie aan te reiken.

Gif … Gif is verkeerd en daarom presenteren we met plezier de lezing van Dos Winkel uit Schoten (B.), speciaal in Alkmaar. Dos zet zich al jaren in om een bewustwording op gang te brengen ten aanzien van de vervuiling van de oceanen, de vissen, hoe slecht visolie is en nog veel meer!

Ik heb nu toch een verhaal gehoord…
November 2009, ik was uitgenodigd om tijdens het Frontiersymposium te spreken over vaccinaties in Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. Die zaterdagochtend begon Dos Winkel met zijn verhaal als eerste spreker en die bewuste drie kwartier heeft toen veel indruk op mij gemaakt. Zaterdagavond thuis gekomen was mijn reactie: Ik heb nu toch een verhaal gehoord … En iedereen die het maar horen wilde kreeg dit van mij te horen in de weken erna. Sterker nog: ik ging bepaalde informatie in mijn lezingen opnemen want tjonge, wat worden we bedonderd met visoliecapsules en de uitspraken dat dit gezond voor ons is. Integendeel, het is slecht voor ons, maar wie dit beluisteren wil nodig ik uit op vrijdagavond 9 mei naar Alkmaar te komen waar Dos zijn verhaal zal vertellen en dan kun je het ook weten. Alles hier uitleggen gaat vele A4tjes ‘kosten’ en dan krijg ik vast reacties in de vorm van… hallo zoveel leeswerk. Dus ik zou zeggen, kom maar naar de boeiende lezing van Dos, dit is een eenmalige aanbieding want de reis Schoten/Alkmaar is eenmalig. Naast deze negatieve zaken presenteert Dos ook heel veel moois: Hij heeft prachtige dia’s van onze (onder)waterwereld!

Nog zo’n spreker…
Over gif gesproken, in februari 2009 was ik zo bewust van het feit dat vaccins ons meer schaden dan dat zij goed doen; begin maart van dat jaar ontmoette ik dokter Jannes Koetsier, voormalig huisarts en schrijver van het boek: De gezonde patiënt. Jannes wordt tegenwoordig enorm geconfronteerd met het gegeven dat ouders voor zogenaamd kindermishandeling aangeklaagd worden, terwijl de oorzaak bij vaccinaties gezocht moet worden.
Werkelijk schrijnend!!!

Jannes komt op zondagmiddag 4 mei speciaal uit Groningen naar Alkmaar om zijn verhaal te vertellen.
Maar omdat onze gezondheid begint bij een goede maaltijd geef ik de gelegenheid vanaf 12.30 uur een uur samen met mij langs de tuinen te lopen op het volkstuinencomplex waar we in de kantine deze locatie hebben kunnen onderbrengen. Door langs de tuinen te lopen en te kijken naar van alles wat eetbaar is naast de bekende groente gewassen, is mijn drive allen te prikkelen de maaltijd te vervolmaken met dat wat eetbaar is en om ons heen groeit. Dit uur is mijn cadeautje, puur omdat het belangrijk is en om 13.30 uur staat dan de thee klaar in de kantine waar om 14.00 uur de lezing van Jannes zal beginnen.

Wie mee wil wandelen, geeft zich automatisch ook op voor de lezing.
Dit kan niet los van elkaar gezien worden. Je kunt wel alleen komen voor de lezing, dus niet mee wandelen, maar alleen mee wandelen kan niet. De onkosten blijven 10 euro met of zonder wandelingetje. Want echt wandelen doen we ook niet, we slenteren langs diverse planten en er is altijd veel te vertellen.
Deze middag is bedoeld ter ondersteuning van de algemene bewustwording.
Dat is waar Stichting Gezond Verstand Avonden voor staat!

Zo ook de bijdrage van spreker Ard Pisa…
Ard geeft tegenwoordig de mogelijkheid je biologische leeftijd te meten. Voor niets gaat de zon op en er worden nu eenmaal kosten gemaakt om bepaalde zaken mogelijk te maken. Maar… Ard neemt een apparaat mee waar je tijdens de avonden of middagen je biologische leeftijd kunt laten meten. Dit kost je 5 euro, kijk dat is wat anders dan tarieven van 100 euro en meer, waar potten pillen en andere ‘oplossingen’ voor je klaar staan. Wanneer je wellicht geschrokken bent van de uitkomst dan ligt de uitdaging bij jezelf, namelijk om je leefstijl te veranderen.
Want wanneer we de bron van de ontstane ellende niet oplossen, zullen de meest dure pillen nog niet helpen. En… grote kans dat zij hulpstoffen bevatten waar we ook niet blij van worden.

Check altijd wie er belangen heeft.
Het doel van de lezingen via ons concept is: je wellicht wakker maken, informatie aanbieden, je de weg wijzen naar andere bronnen, kortom we staan niet klaar met pillen en poeders en zo is ook de nieuwe lezing van Ard een welkome bijdrage.

Hieronder zijn bijdrage:

Healthy ageing en nieuwe ontdekkingen tegen chronische ziekten

oude dame

Op 19 april jl. heb ik tijdens de Miss Natural Awards 2014 mijn allernieuwste lezing ‘Healthy Ageing’ (gezond ouder worden) en de nog onbekende stof AGE’s onthuld.

Om een idee te krijgen hoe belangrijk dit onderwerp de komende jaren wordt, vraag ik u om eens naar de website van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) te kijken. (https://www.umcg.nl/NL/UMCG/healthy_ageing/Pages/default.aspx)

Het UMCG heeft niet voor niets voor de komende decennia het thema ‘Healthy Ageing – gezond en actief ouder worden’ als speerpunt gekozen. Als enig Universitair Medisch Centrum in Nederland kiest het UMCG ervoor ‘gezond en actief ouder worden’ terug te laten komen in alle kerntaken van haar organisatie. Waarom?

Noodklok
Wetenschappers luiden namelijk de noodklok over de stof (AGE’s) die gelinkt is aan een versnelde veroudering, diabetes, hart- en vaatziekte, nierfalen, bepaalde oogziekte en de ziekte van Alzheimer. Nederland kent inmiddels ruim 5 miljoen chronische zieken en de verwachting is een sterke stijging de komende jaren van deze ziekten onder invloed van toenemende slechte leefstijlen van mensen. Chronische ziekten zorgen ervoor dat mensen zich ouder voelen en er ouder uit zien dan ze werkelijk zijn. De gezondheidsproblemen veroorzaken een kettingreactie in het lichaam waardoor de veroudering van iemand wordt versneld.

AGE’s
AGE’s – Advanced Glycation Endproducts? Vrijwel niemand weet wat dat zijn, maar dat staat op het punt te veranderen. AGE’s: gevorderde glycatie eindproducten, in het Engels afgekort tot AGE’s, gaan de wereld van voeding en gezondheid op zijn kop zetten. Op 28 april jl. hebben de belangrijkste AGE-wetenschappers uit binnen- en buitenland in Amsterdam een perspresentatie gegeven over de gevaren van AGE’s en dat de top 6 van de chronische ziekten gelinkt is aan AGE’s.

Dé autoriteit in Nederland op dit gebied is dr. Andries Smit van het Universitair Medisch Centrum Groningen

Artsen zijn op de hoogte
Op 16 mei 2013 zijn alle artsen die aanwezig waren tijdens het artsen jaarcongres in Houten geïnformeerd over het belang van een lage AGE-waarde in het lichaam van mensen. In dit filmpje wordt meteen duidelijk voor iedereen wat AGE’s zijn en wat ze kunnen veroorzaken. De verwachting is dat elke huisarts binnen enkele jaren een meetapparaat in zijn praktijk heeft om de AGE-waarde van mensen te kunnen meten en dat dit net zo gewoon wordt als het meten van de bloeddruk.

Meten van AGE- waarde
Tijdens elke lezing over Healthy Ageing vertel ik niet alleen wat u moet weten over dit onderwerp maar wordt iedereen ook in de gelegenheid gesteld op een laagdrempelige wijze (kosten 5 euro) om de AGE-waarde te laten meten. De speciaal ontwikkelde Tr?AGE scanner kan pijnloos via een scan van de arm het AGE-niveau vaststellen. Door middel van Uv-licht door de huid weerkaatsen AGE’s in het lichaam licht terug die het apparaat kan meten en omzetten in een waarde. De AGE-waarde wordt vervolgens op basis van je geboortejaar omgerekend naar een biologische leeftijd … je Tru AGE! Deze AGE-waarde zal de komende jaren net zo belangrijk, zo niet belangrijker worden dan het bepalen van een cholesterol-, bloeddruk- en BMI-waarde.

age meeting
Preventie en verlagen van ziektebeelden
Het vergroten van AGE bewustzijn is een belangrijke item de komende jaren om het risico op ernstige chronische ziekten/aandoeningen te kunnen verminderen waardoor mensen langer gezond blijven. Voor vele chronische zieke mensen is er nu ook nieuwe hoop om ziektebeelden te kunnen verminderen door middel van speciale voeding om de opgestapelde AGE’s in het lichaam af te kunnen breken. Ik ontmoet u graag tijdens mijn nieuwe lezing Healthy Ageing.

Bron: www.gezondverstandavonden.nl