Geertruidenberg Noord Brabant, een huis kopen in het centrum van het oude vestingstadje.


huis kopen in geertruidenbergGeertruidenberg Noord Brabant, een huis kopen in het centrum van het oude vestingstadje.  Ben je een stadsmens maar je hoeft niet de drukte van de grote stad en houdt zo nu en dan van wat vertier? Dan is Geertruidenberg wellicht een leuke optie om je licht eens serieus over te laten schijnen. Een van origine zestiende-eeuws herenhuis dat in tweeën gedeeld is en elk apart naar achter uitgebouwd werden.

Een huis dat zoals vrijwel elk huis historisch huis een unieke sfeer uitademt.

huis te koop koestraat 26 centrum Geertruidenberg Noord brabant

Huis Kopen Koestraat 26 Geertruidenberg

Maar eerst, waarom is ons huis eigenlijk te koop nadat we er veertig jaar samen in wonen en ik met mijn moeder, broer en zus daarvoor al vanaf 1958? Al lang wilde ik een groot stuk land om Permacultuur te gaan doen, eenvoudig uitgelegd een eetbaar bos. Dat bleef een droom totdat ik in de zomer van 2017 groen licht kreeg (lang verhaal). In augustus kregen deze plannen meer gestalte en ons huis werd te koop gezet. Ik ga met pensioen en we vertrekken naar Frankrijk. Binnenkort zie je ons verhaal op SBS 6 (medio februari)

Al zeg ik het zelf, ons huis is best een uniek huis!

Maar dat mogen de geïnteresseerden zelf komen bekijken. Waarom uniek? Hoeveel huizen in deze leeftijdscategorie zijn er die een lage energierekening scoren? De meeste oudere huizen hebben de energieslag nog niet gemaakt. Gelukkig staat de woning juist gepositioneerd om zonnepanelen te mogen plaatsen aan de achterzijde. Met het zo bepaalde historische stadsaanzicht is dat aan de voorzijde van een huis niet mogelijk.

Er liggen inmiddels 15 zonnepanelen sinds het voorjaar van 2014, de HIT serie van Panasonic met 25 jaar garantie. De Panasonic lucht / water warmtepomp werd in 2015 geplaatst en in 2016 werden er nog eens 5 zonnepanelen geplaatst. Zo zie je maar dat onze nieuwe plannen zeer recent zijn.

Omdat ons huis net als meerdere woningen in het centrum geen achterom heeft is in de hal een berging gemaakt zodat de fietsen en de container niet het hele huis door hoeven. De ruime kamer ligt aan de achterzijde met aan de zuiderkant een zogenaamd bovenlicht. De buren hun privacy en wij de zuiderzon. De kleine plaats geeft toegang tot het grote dakterras. De badkamer is achter de keuken op de begane grond. Boven twee grote slaapkamers waarvan de slaapkamer aan de voorzijde de rustieke sfeer van de middeleeuwen uitademt. De kleine slaapkamer zou eveneens geschikt kunnen zijn voor een muziek hobby, het is een “zwevende” ruimste in een ruimte. Een goede geluidsisolatie dus.

Op de grote zolder is er tenslotte nog een speciale ruimte met een grote sauna en een, natuurlijk koude douche. beneden liggen door het gehele huis plavuizen, achter boven kurktegels, laminaat op de overloop, de kleine slaapkamer / nu studio vloerbedekking en op de voorslaapkamer bruinzeel parket.

Enkele maten:
Hal lang 7.85 mtr x 3.95 mtr – trap en berging 2.80 mtr x 3.10 mtr
Huiskamer 8.10 mtr x 3.95 / 4.15 mtr
Keuken 3.50 mtr x 2.25 mtr
Badkamer 3.25 mtr x 2.25 mtr
Slaapkamer voor 4.65 mtr x 3.95 mtr
Slaapkamer klein 2.65 mtr x 2.75 mtr
Slaapkamer achter 4.75 mtr x 3.95 mtr

Niet een standaard huis voor een ieder, maar wel eentje met zeer bijzondere kenmerken. Een leuke buurt waar van jong tot oud woonachtig is.

Wil je een kijkje komen nemen neem dan rechtstreeks contact op met mij. Er is namelijk niemand die meer weet te vertellen over de woning als ondergetekende.

— Henk Mutsaers 06 2735 3369 | eMail | 225.000 euro K.K. | 360 graden foto’s | foto’s | video
— Ik ben koerier dus altijd bereikbaar! | NGH starters regeling verruimt |

huis kopen

huis te koop koestraat 26 geertruidenberg
Woning te koop Geertruidenberg Noord Brabant

Energie neutraal: Nul op de meter
Vortex energie bespaar tip: Energieneutraal een stap dichterbij
Herken jij ook een voordeel als je er een ziet?
De historie van ons huis

plattegrond koestraat 26 Geertruidenberg