Geertruidenberg: Dag van de Toekomst – Ik heb een droom …


gemeente geertruidenberg dag van de toekomstOp 28 November 2015 organiseerde de Gemeente Geertruidenberg “de Dag van de Toekomst”

Een mooie dag met een goede opkomst en dé dag om van je te laten horen.

Vandaar dat ik dan ook “Ik heb een droom”, gedeeld heb
met onze gemeente en de verslaglegging daarvan via de lokale omroep de SLOG.

Geertruidenberg dag van de toekomst
Op de website van de gemeente Geertruidenberg …

“Deze dag draait om uw ideeën over de toekomst van de gemeente Geertruidenberg. Graag horen wij waar u trots op bent in onze gemeente, wat u anders zou willen zien en hoe onze gemeente er volgens u over tien jaar uit zou moeten zien”.

Er werden die middag enkele debatten gehouden waar ik zelf helaas niet bij aanwezig was vanwege mijn werk voor de locale omroep op een andere locatie die zelfde middag. Later kon ik toch mijn ideeën kwijt voor de microfoon.

De enquete die iedereen kon invullen via de website was nog niet verwerkt waardoor verschillende bijdragen waarschijnlijk nog niet opgemerkt zijn, zoals ook mijn reactie.

Op die middag leerde ik dat er van elke gemeente een gezondheid profiel beschikbaar is wat vergeleken kan worden met het regionale en landelijke gemiddelde via deze website: Gemeentelijke gezondheidsprofielen

Waarvan we hier een enkel profiel hebben uitgelicht: Obesitas [zwaar overgewicht]

obestitas Geertruidenberg

Wat is nu mijn droom?

Het overdragen van ervaring en kennis want, de meeste mensen hebben er simpelweg geen notie van waardoor wij ziek worden, zwaar overgewicht hebben, chronische beperkende gebreken en vroegtijdig [onnodig] overlijden.

Ruim 300 uur gezondheidsradio maakte ik voor de locale omroep, maar hoe krijg je die informatie bij ALLE inwoners van de gemeente? Daarvoor is hulp nodig om deuren te openen op scholen, bedrijven etc.

Maar we hebben toch de dokter, het voedingscentrum en …
we horen toch van alles via radio en TV?

Dat dacht ik zelf ook vroeger … maar de resultaten en feiten uit de praktijk laten niet zien dat al deze instanties resultaat scoren. Het zou dus ander moeten en kunnen …

Feit is: Dat alle belangrijke veranderingen in de wereld op elk gebied van onder-af-aan in beweging gezet worden.

Weet jij welke invloed uitgeputte landbouwgronden, pesticiden, GMO, E nummers, chemicaliën, fijnstof, elektrosmog, chemtrails, stress en … negatieve gedachten op je gezondheid hebben?

Ja maar je moet toch geluk hebben in je leven om oud te worden …

Inderdaad, een piep klein beetje geluk en een hele berg KENNIS !

Het advies van je dokter komt vaak al een paar jaar te laat als de weg terug veel meer inspanning vereist of afgesneden wordt door pure angst. [angst die je vermogen om helder en onafhankelijk te kunnen denken verlamt]

Er zijn echter “geheimen” die je veel meer zekerheid geven gezond oud te worden, er is onder andere een geheim die elke boer (landbouwer) op zijn klompen aanvoelt.

Geheimen die heel goed te meten zijn, die jaren vooruit al signaleren dat je de verkeerde weg in bent geslagen. Dat noem ik nog eens geluk hebben, het geluk dat ik dit te weten ben gekomen, dat ik die kennis heb kunnen verwerven. Dat het mij bovendien de motivatie heeft gegeven die weg ook te verlaten. Ik daag je uit ….

Onthoudt, een betere wereld creëren wij zelf, van onder-af-aan.

De dokter werkt volgens een bindend protocol, het voedingscentrum heeft banden met de industrie, de dagbladen kunnen niets meer schrijven als ze tenminste nog even willen overleven, radio en TV moeten hun adverteerders tevreden houden en met TTIP gaan bedrijven de macht overnemen bij democratisch genomen besluiten.

Hoe ga jij je eigen belangen veilig stellen als de kennis ontbreekt en je het-zelf-niet-doet?

Ik daag je uit …

— Henk Mutsaers

Interview SLOG radio

Your browser does not support the audio element.

gemeente geertruidenberg dag van de toekomst
Geertruidenberg de gezondste gemeente van ..