Gaat de robot jouw baan over nemen


robot “Mensen hoeven niet te reageren op deze baan”. Dat zou wel eens een advertentiekop kunnen zijn in een hightech magazine. Want, … de robot komt eraan en gaat meer banen overbodig maken dan je nu denkt. Het zal mijn tijd wel uitduren, eh ja, als je een overzienbare tijd moet overbruggen naar je pensioen. Ik kijk er nu ineens heel anders tegen aan nu ik deze video gezien heb. Jouw volgende auto kan zomaar ineens een robot zijn. Die rijden immers nu al vele malen veiliger als jij. Binnenkort in de showroom.

Halverwege de 17 de eeuw begon in Engeland de industriële revolutie die zich snel uitbreidde over de rest van Europa. Deze revolutie duurde nog twee eeuwen.

self driving car

In het begin van de tachtiger jaren verschenen in alle grote bedijven computers. Het zichtbare begin van de digitale revolutie waar we nu dankzij internet allemaal en elk uur van de dag mee werken. Pas zo’n 35 jaar geleden dus. We zien dat die veranderingen wel erg snel zijn gegaan.

Er zijn nog mensen die denken dat na de Turken en de Polen er nu vluchtelingen klaar staan om onze arbeidsplaatsen in te nemen. Zowel de hoog als laag geschoolden krijgen competitie. De robot revolutie gaat nu van start.

Ze krijgen geen minimumloon, kunnen vaak werkenin het donker, zonder verwarming, worden niet ziek, hoeven geen vakantie, hebben geen acht urige werkdag. Maar wat kunnen robots niet? Of liever gezegd, … nog niet?

De robots zullen in het verlengde van de digitale revolutie de wereld veranderen zoals wij hem nu kennen

pssst. Ken jij iemand …. die graag zo’n auto zou willen rijden ?