Food First Network – Een revolutie op voorlichting naar gezondheid preventie


voeding Hoeveel procent van Nederland weet nog hoe ze moeten koken, weten nog hoe ze zelf een verse maaltijd moeten bereiden, zonder die gemakkelijke pakjes en blikjes maar helemaal zelf samengesteld of naar voorbeeld van een van de kook programma’s?

65 % naar verluid doen met koken haast niets of totaal niets.
Gek he, dat mensen zo weinig geluk hebben met hun gezondheid?

Een revolutie op voorlichting naar gezondheid preventie

Gelukkig vinden meer mensen dat er eindelijk eens iets moet gebeuren, mensen die invloed hebben om er ook werkelijk verandering in te brengen. En het aloude spreekwoord zegt immers:

Goed voorbeeld doet volgen

Stel voor: je hebt een bedrijf dat een product zo goedkoop mogelijk wil produceren, een bedrijf wat niet kijkt of de gebruikte grondstoffen en de kwaliteit het beste zijn maar naar de prijs en houdbaarheid. Dus hoe minder bederfelijke ingrediënten des te beter. Heeft de smaak daaronder te lijden dan worden de vitaminen en mineralen simpel vervangen door chemische “hulpstoffen” of nano technologie. Boeren worden uitgeperst om zo goedkoop mogelijk te leveren en om de productie nog verder te verhogen wordt gebruik gemaakt van Genetische manipulatie. De mogelijke voordelen van het product worden in grote letters afgebeeld op de verpakking en de werkelijke ingrediënten bij wet verzwegen of anders super klein achter op de verpakking vermeld in zoveel mogelijk verschillende nietszeggende niet standaard benamingen. De wetenschap wordt omgekocht en de voorlichtingsinstanties zijn vestzak, broekzak instellingen. Het eindproduct wordt verder aangeprezen met verleidelijke reclamecampagnes. Zie hier het business model van de voedingsindustrie.

Er zijn mensen die vinden
dat dit moet gaan veranderen.

Vanochtend 01-12-2017 zat ik te luisteren naar BNR, normaal gesproken mijn kromme tenen radio programma’s maar vandaag, een warm bad met het interview van 24 Kitchen initiatiefnemer Jan Dekker. Zijn doelstelling Nederland gezonder maken met op maat voorlichting, op maat recepten, en op maat motivatie.

Op de website lees je: “We zijn ambitieus. We willen jou vitaler maken. Of je nu af wilt vallen, gewoon gezonder wilt leven, diabetes, hoge bloeddruk of een allergie hebt; wij zijn er voor jou. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Bij ons leer je thuis, onderweg en op je werk gezonde en betere keuzes maken”.

Stap voor Stap op weg naar een gezonder leven. Ik wens Jan Dekker van harte bijzonder veel succes met het Food First Network

— Henk Mutsaers