Fermentatie: Hoe maak je van goede voeding SUPER voeding?


gefermenteerde voeding Waarom fermenteren?

Fermenteren of kweken van voedsel is iets wat alle traditionele oude culturen hebben gedaan. Iedereen kent voeding als zuurkool, azijn, yoghurt, droge worst, zwarte thee, koffie, wijn en bier, dit zijn allen gefermenteerde producten. De gekweekte groenten zijn allen natuurlijk 100% organisch producten boordevol enzymen.

geferementeerde voeding

VOORDELEN GEFERMENTEERDE VOEDING

Melkzuur wordt geproduceerd tijdens de fermentatie, die helpen bij het verteren van alle voedingsmiddelen die we daar tezamen mee eten, met name eiwitten en zetmeelrijke voedingsmiddelen. Welke groenten je ook fermenteert ze worden in feite voorverteert door de goede probiotische bacteriën. Dit is geweldig voor verzwakte spijsverteringssystemen wat tegenwoordig de norm is.

Deze voedingsmiddelen zijn bovendien alkaliserende door de overvloedige aanwezigheid van vitaminen en mineralen. Alkalisch voedsel helpt bij het voorkomen van een (te) zure maag wat ook vele ziekten en aandoeningen zal weren. Dit “levend” voedsel zit boordevol vol met nuttige micro-organismen. Hierdoor zullen ze hard werken om je innerlijke ecologie te behouden. Ze zijn veel krachtiger dan de meeste probiotica die men kan vinden in reformwinkels heden ten dage en het kost vrijwel niets om te maken. Wetenschappelijk onderzoek heeft de effectiviteit aangetoond van gefermenteerde levensmiddelen bij de behandeling van specifieke aandoeningen zoals Candida infectie, Colitis Ulcerosa (chronische darmontsteking) en andere spijsvertering gerelateerde aandoeningen. Een andere bonus is dat gefermenteerde voedingsmiddelen helpen om minder te hunkeren naar zetmeelrijke en zoete voedingsmiddelen indien gebruikt op een consistente basis.

Hoewel gefermenteerde levensmiddelen wereldwijd worden verkocht als gezonde voeding, functionele voeding, therapeutische voeding, nutraceutische voeding of bio – voedsel, als gevolg van verstedelijking, veranderingen in levensstijl, en de verschuiving van de traditionele voedingsgewoonten naar commerciële fastfoods is de productie en consumptie van traditionele gefermenteerde levensmiddelen in verval geraakt.

7 REDENEN OM GEFERMENTEERDE VOEDING TE ETEN

1. Gefermenteerde voeding verbetert de spijsvertering

2. Gefermenteerde voeding herstellen de bacteriën balans in de darmen

3. Gefermenteerde voeding is rijk aan enzymen.

4. Gefermenteerde voeding verbetert de opname van vitaminen

5. Fermentatie verbetert de houdbaarheid van voeding op een natuurlijke manier

6. Gefermenteerde voeding is goedkoop te bereiden

7. Fermentatie verbetert de smaak