Even geen artikelen schrijven, even geen dotcom.radio even een balans weekend, tijd voor fun


henk Mutsaers FrankrijkEven geen artikelen schrijven, even geen dotcom.radio even een balans weekend, tijd voor fun  Voor mij persoonlijk is het weekend in Mei waar het internationale Cajun en Zydeco plaatsvindt in Raamsdonksveer het mooiste weekend van het jaar.

Muziek, lekker eten (cajun food) vrienden ontmoeten uit binnen en buitenland en vooral veel dansen. Dat laatste is een van de hoofdingrediënten. 19-20-21 Mei ZydecoZity

zydecozity
Ondanks alle zaken die er plaatsvinden in de wereld is het belangrijk je gedachten te kunnen verzetten in iets geheel anders. Voor mij is dat de Cajun en de Zydeco geworden.

Het wordt in één adem genoemd, cajun en zydeco muziek, maar wat is nu eigenlijk het verschil? Simpel gesteld is de cajun muziek de originele muziek die de Franse immigranten mee naar Amerika hebben gebracht waar de walsen en ‘two steps’ op gedanst worden.In het tijdperk dat radio en tv nog niet bestonden was muziek maken en dansen vaak de enigste manier om te vertieren en plezier te maken na de noeste arbeid.

Een goede omschrijving van Zydeco muziek is: Zydeco is de zwarte dans muziek in zuid west Louisiana die de Creoolse tunes en ritmes verbindt met bleus en soul en meer recentelijk met funk en hip hop die een virusachtige dansgrove creëert ontworpen om de dansvloeren wereldwijd te vullen. Cajun & Zydeco Geschiedenis

Ook hier gaat voor mij echter het bloed waar het niet kruipen kan, … want in 2014 schreef ik voor de Duitse band the Bayou Alligators een aantal songs waarvan een enkele ook met een beschouwende boodschap. “Waarom

Vrijdag ga ik waarschijnlijk het liedje zingen mat de Bayou Alligators en voor de rest doe ik de presentatie, gastheer voor verschillende bezoekers en veel, heel veel dansen.

– Henk Mutsaers

Luister naar het wekelijkse radio programma wat ik maak over deze muziek