Eieren, waar komen ze eigenlijk vandaan .. en hoe? … Een eye opener!


hoe zit dat met de productie van onze eieren Week 1 van 2016 kreeg ik deze mail van Treowd:

“Hoi, ik wil even een oogopener delen. Mensen eten iedere dag eieren en vinden dat een normale zaak. Mogelijk is dat na het zien van onderstaande video anders, kippen zijn ook levende wezens behoren ze zoveel te lijden omdat wij lekker willen eten? Mijn smaak is diep aangetast na het zien van die video”.

een ei hoor erbij, maar welk ei en hoe geproduceerd

Ik stuurde Treowd een mail retour met de vraag: “”Heb je ook video’s van misstanden in de EU?”

Dit zodat mensen niet kunnen zeggen / denken: “Ja maar dat is zoals het is in Amerika”

Zijn reactie: “Ben daar nog niet verder ingedoken, maar kan dat wel voor je doen als ik je daarmee van dienst kan zijn. 🙂 Toch het hele idee van het geforceerde eieren leggen. Dus die vorm van verborgen mishandeling vind ook in Europa plaats. Dat de leefomstandigheden beter zouden kunnen zijn in Europa door een wat strengere regelgeving neemt dat gegeven niet weg. Het lijkt me in de kern dat die mishandeling overeind blijft net als het snavel gebeuren. Het blijven tegen/onnatuurlijke omstandigheden naast die betere  ‘ leefruimtes ‘. Voor mij was de aan jou aangeleverde video echt een eye-opener aangaande die verborgen mishandeling van het geforceerde leggen. Veel mensen staan daar niet echt bij stil, volgens mij dat dat verbrogen leed kan zijn, de bewustheid daarvan kan tot verandering leiden al zijn het slechts bewust makend, dat terwijl eieren niet noodzakelijkerwijs nodig zijn om een gezonder leven te verkrijgen. Mogelijk juist wel het tegenovergestelde effect gelijk aan de mythes waaraan
de zuivel-industrie miljarden verdiend. Gedachtenvoer lijkt me 🙂

— Treow(d) vertaald zich uit het oud-Gealisch naar truth / waarheid