Een huis huren of kopen? De problemen voor de starters?

huis kopen in geertruidenberg Met het huren van een huis heb ik persoonlijk geen enkele ervaring anders dan van horen zeggen.

Als huizenbezitter echter wel, al ruim 40 jaar nu. In een uitgebreid verhaal komt aan de orde wat ik in al die jaren aan projecten heb gerealiseerd. En dat waren er best wel wat, allen hebben echter bijgedragen aan meer woongenot. Iets wat je bij een huurhuis in mindere mate of helemaal niet zou kunnen doen.

huis kopen koestraat 26 Geertruidenberg

De problemen voor de starters?

Kijk je naar de kostenkant dan kun je alleen maar blij worden want ook 30 jaar zijn voorbij voor je er erg in hebt en dan is het woongeluk een stuk hoger en aangenamer in de portemonnee. Geen maandelijks bedrag dat van je rekening afgaat is een stuk prettiger.

Voor de starter is de beslissing nu moeilijker omdat men niet meer extra kan lenen om de woning op te knappen naar de eigen wens(en). Maar is dat niet gedaan om die starter te beschermen? Zagen we dat niet in de recente crisis toen de rek er ineens uit was en de prijzen (even) daalden. De bewoners met deze tophypotheken zaten ineens met een restschuld bij (gedwongen) verkoop.

Mijn makelaar had het ook over die startersmarkt, mensen willen nu eenmaal het huis aan hun wensen aanpassen dus als je wilt verkopen …. Tussen de regels door werd er gesuggereerd dat je dan beter de prijs kan laten zakken. Voor wie denk ik dan, voor de mensen die nooit een stuiver gespaard hebben? Helaas worden cadeautjes niet door iedereen weggegeven, alleen door hen die gedwongen zijn om snel te scoren. Maar ook bij die mensen zal dat bijzonder pijnlijk zijn, daar hebben ze immers niet voor gewerkt.

De starters die geen extra geld in kas hebben om een huis aan hun wensen aan te passen kunnen beter wat langer gaan sparen om de wensen op een later tijdstip in vervulling te brengen, op zoek te gaan naar tweedehands keuken / badkamers of bij de dump een schademodel of ouder model kopen.

Een beslissing nemen is soms best lastig. De een kijkt alleen maar naar hoe ziet het huis eruit, maar je kan ook kijken naar wat de mogelijkheden zijn. In ogenschouw dien je zeker te nemen wat de vaste maandlasten zijn, nu en in de toekomst.

— Henk Mutsaers

huis kopen

huis te koop koestraat 26 geertruidenberg
Woning te koop Geertruidenberg Noord Brabant

Energie neutraal: Nul op de meter
Vortex energie bespaar tip: Energieneutraal een stap dichterbij
Herken jij ook een voordeel als je er een ziet?
De historie van ons huis

Meer info Foto’s | Video | 360 video | en de prijs bekijk je op: | Funda |