Onze toekomst: “Ik stond erbij en keek ernaar” —- of — “ik heb…?”


Onze toekomst: “Kan ik daar wat aan doen?”

onze toekomst staat op het spel We leven in roerige tijden waar zekerheden in rap tempo rondom ons heen worden afgebroken. Pensioen, sociale zekerheid, ziektekosten, allemaal zaken waarvan je nu reeds de gevolgen ziet. Het een na het andere schandaal komt aan het licht waarvan je denkt; “Hoe is het mogelijk”. De belangrijkste vraag is echter; “Wat doe jij om actief vorm te geven aan de toekomst?” — of — “Ik stond erbij en keek ernaar?”

Onze toekomst: “Ik stond erbij en keek ernaar” —- of — “ik heb…?”

De afgelopen maand (februari) ben ik extra actief geweest met het verzamelen van informatie, schrijven van artikelen en het bekijken van vele (lange) video’s op o.a. youtube. Weer veel geleerd en actief gedeeld via deze website en mijn gezondheidsradioprogramma. Ik kan dus ‚mijzelf’ recht in de ogen kijken dat ik mijn steentje bijgedragen heb om anderen ook ‚het licht’ te laten zien. Kennis bij te brengen zodat eenieder afgewogen beslissingen kan nemen passend bij hun eigen persoonlijke situatie.

kan ik daar wat aan doen

 

Voorlichting in de huiselijke kring
Voorlichting: Het stond al lang op mijn agenda nu mijn dochter dit jaar gaat trouwen en er een uitgesproken kinderwens is. We leven immers in een wereld die levensgevaarlijk is voor met name baby’s en jonge kinderen. Radio-actieve straling, goede voeding en vaccinaties waren dan ook de speerpunten van mijn voorlichting. De gevaren van Fukushima gaan nu de hele wereld over en zijn heel goed te managen als je weet wat je moet doen en waar op te letten. Voeding was het volgendehoe lang blijven bezoekers op mijn siteaandachtspunt. Nu grote corporaties de kleine boer uit de markt aan het werken zijn komt de georganiseerde GMO-bedreiging ook in de EU steeds dichterbij net als in vele andere landen ter wereld. Over de supermarktvoeding met al die bewerkte voeding hoeven we thuis niet zoveel meer te vertellen. Het advies aan mijn schoonzoon was dan ook heel eenvoudig: “Ga je ‚opa’ eens helpen op het land en leer hoe hij dat allemaal doet”. Het is namelijk de enige voeding waarvan je zeker weet dat er niet mee gerotzooid is en bovendien nog supergezond. Het belangrijkste — voor mij — was echter dat ik er zeker van wilde zijn dat ze alle benodigde kennis zouden hebben over vaccinaties. We hebben samen met z’n drietjes een groot deel van de documentaire “Lethal Injection” bekeken (kijk zeker vanaf minuut dertig tot het einde). Ik weet nu dat ze de gezondheid van hun kindje met hand en tand gaan verdedigen als er straks zo’n gehersenspoelde dokter met de spuit in de aanslag staat. Ze komen dan beslagen ten ijs en weten de feiten. De vraag: “Als je niet vaccineert, wat dan?” Het antwoord daarop is al lang geleden beantwoord (ook in de video). Kinderziektes waren al onder controle toen goede sanitaire voorzieningen en hygiëne werden ingevoerd. Beide, aangevuld met goede voeding, maken dat ‚jullie’ (en ik) je totaal geen zorgen hoeven te maken!

Maar nu jij… wat doe jij?
Bij elk artikel dat ik schrijf zie ik op verschillende tijdstippen van de dag/week hoeveel bezoekers een artikel trekt, welke artikelen ze via de links nog meer bezoeken en hoe lang ze op de pagina zijn gebleven. Het is niet altijd meetbaar en niet altijd 100 % correct maar ik krijg toch een aardige indruk hoeveel mensen net zo goed voorgelicht zijn als ikzelf. Hoeveel mensen, en hoe lang ze op de site blijven, gemeten over de laatste 500 bezoekers, vertelt mij boekdelen. Voor het bekijken van een lange video moet je vaak toch echt langer dan vijf minuten op de site blijven.

“Like”
Onderaan de pagina staat dan de bekende ‚like’ button van facebook en de mogelijkheden van de andere sociale media. De hoeveelheid bezoekers gedeeld door de bezoekerstijd op de pagina maakt dat het aantal ‚likes’ mij vertelt dat weinigen nog echt actief de ‚mede’verantwoordelijkheid op zich nemen voor ‚onze’ toekomst.

Ik stond erbij en keek ernaar“, is helaas nog steeds een feit.

Mensen laten helaas nog steeds de toekomst van zich afnemen!

Artikel: Informatie uitdragen: BRAND, Brand, braaaand ……

— Henk Mutsaers

he werkslaaf
Wijsheid wordt je niet in de schoot geworpen. Je zult haar zelf moeten ontdekken na een reis die niemand voor jou kan maken of jou kan besparen. — Barbara Ann Kipfer