Hoe wordt het “nieuws” gemaakt ?

Save as PDF 

nepnieuws Tien basisvormen van nep-nieuws die gebruikt worden door de traditionele media.

Het voornaamste doel van deze tien vormen van nep nieuws is de presentatie van een vals beeld van de werkelijkheid.

Je kan meer vormen vinden, of deze zelfs onderverdelen in meerdere subcategorieën.

hoe wordt het nieuws gemaakt

Tien basisvormen van nep-nieuws
gebruikt door de traditionele media

Door: Jon Rappoport
Vertaling: Henk Mutsaers
Bron: Ten basic forms of fake news used by major media

Deze tien vormen zij:

1. Direct liegen over feitelijkheden.

2. Vitale informatie weglaten

3. Gelimiteerde openbaring. (Dit is een erkenning van een misdrijf of een vergissing, die slechts gedeeltelijk de hele waarheid onthult. Het idee is dat door het toelaten van een fractie van wat er werkelijk gebeurd en het begraven van de grootste openbaringen, zullen de mensen tevreden zijn en doorgaan met hun leven, en het verhaal zal nooit meer verder ter tafel komen.)

4. Het afsluiten van de waarheid na de publicatie ervan — inclusief weigeren de zaak verder te onderzoeken in de diepte.

5. Geen verbanden leggen tussen kleine stukjes data / bewijs.

6. Het nieuws censureren, waar het ook gevonden wordt. ( of dit zelf nep nieuws noemen)

7. Met behulp van tendentieuze [misleidende] ‘experts’ halve waarheden of geconstrueerde “feiten” presenteren.

8. Een vals verhaal meerdere malen herhalen, dit creëert een echo kamer effect waardoor verschillende nieuwsbronnen de echo van de valse informatie versterken.

9. Beweren dat een redelijke en ware consensus bestaat, terwijl gelijktijdig er veel belangrijke andersdenkenden zijn die uitgesloten worden van het aanbieden van hun analyse.

10. Gebruikmakend van een arsenaal aan effecten (reputatie van de media kanalen, gebruikmakend van respectvolle persoonlijkheden, acteer vaardigheden, nietszeggend taal gebruik, studio verlichting, gebruikmaking van digitale beeldeffecten, enz.) Om de indruk te wekken van autoriteit op dat gebied, verheven boven mogelijke twijfel.

Dit zijn allemaal traditionele vormen en methodes

Hier is een voorbeeld van een groot verhaal waar men alle tien de vormen van nep nieuws toepaste:

De varkensgriep pandemie van 2009.

In het voorjaar van 2009 kondigde de World Health Organization [onaantastbaar organisatie met gezag] dat de varkensgriep een niveau 6 pandemie, de hoogste categorie van “gevaar”. In feite waren er slechts 20 bevestigde gevallen ten tijde [er werd dus al gelijk gelogen over het “gevaar”]. De W.H.O. had stilletjes de definitie van de niveau 6 waarschuwing aangepast zodat dodelijke slachtoffers en wijdverbreide schade niet langer noodzakelijk meer waren. [een ander aspect van directe leugens]

Het verhaal werd natuurlijk direct opgepikt door de traditionele nieuwskanalen over de gehele wereld. [het echo kamer effect, valse consensus, geen dieper onderzoek, connecting the dots, copy en paste de W.H.O leugens], en snel daarna liepen de varkensgriep gevallen al in de duizenden [directe leugens, dat zul je zo zien].

Medische experts werden ten tonele gevoerd om de vorderingen van het gevaar te versterken [bevooroordeeld experts; en belangrijke andersdenkenden nooit de ruimte geven om te reageren)

In het vroege najaar van 2009 publiceerde Sharyl Attkisson, ten tijde een ster onderzoeker / reporter voor CBS news, een artikel op de CBS news website. Sharyl gaf aan dat het CDC [Centre for Disease Control] in het geheim was gestopt met het tellen en registreren van de varkensgriep gevallen in Amerika. Geen ander nieuwskanaal presenteerde dit feit [achterhouden van vitale informatie]

Attkisson ontdekte de reden waarom de CDC gestopt was met tellen. Het overweldigende aantal bloedsamples die terugkwamen waarbij geen enkele spoor van varkensgriep of welke andere griep dan ook vastgesteld werd. Een gigantische hoax was aan het licht gekomen, de pandamie was een blindganger, nep nieuws.

Ondanks Attkisson inspanningen deed CBS news totaal niets met het verhaal [het in de doofpot stoppen van het nieuws na de tentoonstelling]. Het CDC werd dus niet aan de tand gevoeld over hun leugens [falen de aanknopingspunten te onderzoeken]. In zekere zin zorgde de CDC ervoor dat Attkisson’s openbaring gelimiteerd werd. Verder onderzoek zou aan het licht gebracht hebben dat de CDC en de WHO crimineel gedrag vertoonden. Om maar eens iets te zeggen over de volgzaamheid van de overheid en de traditionele nieuwskanalen die deze liegende agentschappen niet tegenspraken. De media onderdrukten en censureerden uiteindelijk het artikel van Attkisson’s ontdekkingen.

Vervolgens, drie weken na de publicatie van het Attkisson artikel. publiceerde WebMD een stuk waarin de CDC claimde dat het aantal van 10.000 varkensgriep gevallen in de VS een grote understatement waren. In werkelijkheid [zo vertelde de CDC deze leugen] waren het er 22 miljoen. [een dubbele leugen]

En dat was dat

mond tot mond reclame

Wat mij leidt tot een 11 de vorm van nep nieuws. Als een leugen geen vleugels krijgt, vertel dan een veel grotere leugen.

En deze traditionele nieuws media bronnen zijn momenteel aan het roepen en tekeeer aan het gaan tegen onafhankelijke en alternatieve media voor het verspreiden van nep nieuws. Ik denk dat dit wellicht nummer 12 is in dit rijtje: Het beschuldigen van de tegenstanders voor het begaan van misdaden die ze in feite zelf begaan.

Noot: En zo lezen, zien en horen we die traditionele media met getrainde oren en ogen dagelijks vervallen in de leugens, het verdraaien van feiten, het achterhouden van vitale zaken etc. Over 9/11 – MH17 – Fukushima – Syrie & IS – en ga zo maar door en door. Naar een andere zender overschakelen heeft bij de MSM geen zin. De copy and paste machine draait op volle toeren. Het moment van geloofwaardig en betrouwbaarheid is voor velen echter al lang gepasseerd. Op het moment dat de meerderheid dit ook zo gaat ervaren zijn ze allen gedoemd, een tot een sterfhuisconstructie. De vraag blijft dan, zullen deze misdaden begaan door deze “journalisten” onbestraft blijven? — HM