E Nummers niet meer op verpakking, onthoudt daarom deze deze vier woorden ….

e nummers niet meer op verpakkingonthoudt daarom deze deze vier woorden ….

E Nummers worden steeds vaker niet meer op de verpakking vermeld.

Onthoudt daarom dan ook deze vier woorden: zakje, pakje, blikje, potje! Het wordt steeds gemakkelijker om gezond te winkelen, voor diegene die veilig willen shoppen kan je ook de hoofdthema’s aanhouden, Unilever, Nestle, Heinz, Procter & Gamble, etc. Bedenk dat deze bedrijven stuk voor stuk nog minder betrouwbaar zijn dan ze al waren!

e nummers niet meer op verpakking
uit: ALEPH Weekoverzicht n° 171

Voedselproducenten kiezen er steeds vaker voor op hun verpakkingen E-nummers niet te vermelden, ook al zitten die wel in het product. E-nummers worden dan niet vermeld als E-nummer, maar bijvoorbeeld met termen als antioxidanten of gistextracten. Een slechte zaak, vindt consumentenorganisatie foodwatch. “E-nummers niet vermelden is de consument voor de gek houden. Ze willen geen E-nummers en denken dan ook dat die er niet inzitten als het niet op de verpakking staat.”

E-nummers zijn in de Europese Unie goedgekeurde hulpstoffen, zoals kleurstoffen en conserveermiddelen. Het systeem waarin ze worden geregistreerd en gecontroleerd, is ontwikkeld zodat de fabrikant consumenten kan garanderen dat de hulpstof veilig is. Deze gecontroleerde E-nummers hebben bij consumenten echter een zeer slecht imago gekregen, en ze verdwijnen dan ook in een hoog tempo van de verpakkingen.

Zo laat Unilever weten additieven waar mogelijk te vermijden. Maar ook als iets wél een E- nummer heeft, wordt dit vaak niet meer zo vermeld. “Rode peperextract is uitstekend te begrijpen voor de consument en we zetten het dus eerder zó op de verpakking dan als E160c”‘, aldus een woordvoerder. Ook Nestlé laat, nu klanten steeds meer geïnteresseerd zijn in het lezen en begrijpen van ingrediënten, weten hun lijst onder de loep nemen. Deze ‘clean label’- trend zal volgens deskundigen waarschijnlijk steeds sneller gaan; het verwijderen van de E-nummers zorgt ervoor dat de consument zijn gevoel bevestigd ziet dat er iets niet in de haak is met de hulpstoffen, wat de producenten weer aanmoedigt de E-nummers te verwijderen.

Volgens foodwatch wordt de consument hier niet echt mee geholpen. Directeur Ilse Griek: “Het werkt misleidend. Vegetariërs willen bijvoorbeeld extra letten op E-nummers die gewonnen zijn uit dierlijke materie. Die mensen willen bijvoorbeeld snoepjes waar gelatine in zit wat afkomstig is van varkens vermijden. Dat wordt dan heel lastig, want het staat dan ook niet meer op de verpakking.” Daarnaast is het knap lastig om de E-nummers te herkennen als ze anders worden omschreven. “Je moet dan honderden omschrijvingen uit je hoofd leren om alle producten te herkennen”, aldus Griek.
http://www.foodholland.nl/nieuws/artikel.html?id=172371

Veilig shoppen wordt steeds makkelijker

De campagne die de alternatieve media al verwoed voeren sedert vele en vele jaren heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen mag blijken uit de aanpassingen die de voedingsbedrijven nu uit noodzaak aan het doorvoeren zijn. Mensen worden alerter op de aangeboden voeding (lees rotzooi). Dus worden er allerlei ingrediënten vermeld onder duistere namen zonder enige vorm van consistentie bij bedrijven onderling (e nummers). En onze overheidsinstellingen kijken weer eens even de andere kant uit bij de regelgeving. Lees: (ze hebben weer eens bij elkander in bed gelegen)

Met de bekrachtiging van het TTIP akkoord zal het niet lang meer duren voordat ook in de EU, waarschijnlijk sluipenderwijs, de genetische ingrediënten onze voedselketen nog verder gaan bederven. en onveilig maken. Unilever zegt dus additieven waar mogelijk te vermijden, maar additieven zijn er alleen maar om de houdbaarheid van de voeding op onnatuurlijke manier te verlengen. Ze zijn er dus ten eerste om de winsten van de multinationale te vergroten en de handel te vergemakkelijken! [en voor mensen die het bereiden van vers voedsel te veel werk vinden]

Toch wordt het allemaal heel simpel.
In Frankrijk kon ik dit jaar [2015] weer oplettend getuige zijn van de voedselbeweging die terug gaat naar de oorsprong. Kleine lokale producten die eenieder gespecialiseerd zijn in slechts enkele producten die ze zelf biologisch verbouwen, eventueel bereiden en op de lokale markt aan de man brengen. Eerlijke producten tegen een eerlijke prijs. Restaurants die duidelijke maken dit soort producten aan te bieden aan hun klanten gaan een mooie toekomst tegemoet.

En de consument die moeite hebben deze prijs te betalen … ?

Die beginnen weer een ouderwetse volkstuin, zoals een ieder dat had vijftig jaar geleden, en zoals op het Franse platteland dat nog steeds gebruikelijk is heden ten dage. De wek potten en ringen zijn nog overal te koop en we hebben weer een extra voorraadje ingeslagen.

Bedenk, je hoeft niet op elk staartje zout te leggen. Je kunt nog best zo nu en dan een Unilever zonde begaan om gezond te blijven. Als de basis van je voeding maar goed is. Blijf je echter volledig afhankelijk van de supermarkt en andere junkfood kanalen dan kun je er “vergif” op innemen dat je gezondheid er niet florissant uit gaat zien.

Dus, een rood X voor elk zakje, pakje, potje en blikje.

Het gemak dient de mens, maar met het aanbod van al die Unilertjes kom je maar al te “gemakkelijk” vroegtijdig aan je einde.

— Henk Mutsaers

Klokkenluider niet zonder gevaar blijkt weer …

Afgelopen zomer 22 juni 2015 omstreeks 22.00 uur blijkt Corinne Couget aangereden te zijn door een trein. Zij is bekend van het onderstaande handzame E-nummer boekje: “Wat zit er in uw eten“.?

Er wordt gesuggereerd dat ze zelfmoord heeft gepleegt maar er zit meer achter deze zaak aangezien ze een doorn in het oog was voor de voedselindustrie. Couget bestudeerde al meer dan veertien jaar de giftigheid van voedseltoevoegingen en heeft tientallen internationale onderzoeken naast elkaar gelegd. Alles wijst erop dat zij een flinke prijs heeft moeten betalen voor haar klokkenluidersrol op het gebied van giftige toevoegingen aan ons voedsel.??

Dit vervelende nieuws is angstvallig stil gehouden in de (internationale) media en het is dan ook niet bekend in Nederland, evenals haar begrafenis is in het grootste geheim gebeurt.?
Zie hier alle Franse artikelen op een rijtje.?
http://lachainedevv.com/deces-de-corinne-gouget-elle-se-serait-suicidee?

Deze moedige vrouw heeft het niet makkelijk gehad want haar 2 dochters waren al voor minimaal 7 jaar van haar afgepakt door autoriteiten en heeft zodoende een jarenlange strijd moeten leveren om ze terug te krijgen.?
Zie hier een eerder gepubliceerd artikel:?
http://www.niburu.co/index.php?

Veel mensen die om hun gezondheid geven hebben inmiddels een dergelijk boekje in hun bezit, en zijn zodoende overgestapt op biologisch voedsel. Zij was een van de pioneers op dit gebied samen met Dr. Russel Blaylock, die zij dan ook aanhaalt in haar boekje.?

Een heel groot verlies, en mijn medeleven gaat dan ook uit naar haar 2 dochters die het ook niet makkelijk hebben gehad. Moge de waarheid snel boven water komen en de verantwoordelijken publiekelijk gestraft worden.?

Zorg dat haar dood niet in de doofpot verdwijnt maar deel dit bericht overal waar je maar kunt. Deze moedige vrouw verdient meer dan dit.?

“Avectout mon c?urfemme courageuse!”

Zomer 2015 werd ik gemotiveerd dit artikel uit de ALEPH nieuwsbrief van Ellen te delen en aan te vullen met mijn eigen ervaringen. De tittel, pakje, zakje, potje, blikje bleek een schot in de roos en het artikel werd het best gelezen artikel op deze site. Nog steeds zie ik met regelmaat een golf onstaan als iemand het weer heeft gedeeld op facebook. Mensen die wakker zijn geworden en hun eerste stap in de wereld hebben gezet van list en bedrog, van grove leugens en winstbejag, … maar ook de wereld van eugenetica, het zogenaamd verbeteren van het menselijke ras, maar in werkelijkheid de bevolkingsaanwas terugdringen met voeding, vaccinaties, chemotherapie, medicijnen, chemtrails, en mensen verdoven en dom houden met fluoride en andere verstorende stoffen op het functioneren van het menselijke brein zoals een omega 3 onbalans en cholesterol medicijnen. Wordt dit nu een beetje ongeloofwaardig voor je, te eng? Of wordt het vanaf nu een niet te stoppen ontdekkingsreis om jezelf en je naaste te beschermen? Via de archief pagina en de zoekmachine onderaan elk artikel kom je een stuk verder of via mijn eBoek: Zoektocht naar Gezondheid. — Henk Mutsaers