Dus jij gaat stemmen op pro spionage politici in mei? .


eu stem Onze persoonlijke levenssfeer is vooral sinds 2001 (9/11) als sneeuw voor de zon verdwenen. Niet alleen met de ‚beveiligingscamera’s die werkelijk overal hangen maar vooral om de persoonlijke profielen die verzameld werden / worden op internet. Hierdoor is bekend wat wij denken en hoe we ons voelen.

En dat vindt men in de politiek schijnbaar heel normaal!

EU

Privacy gaat over vrijheid … en niets minder!

De techniek en mogelijkheden van de beruchte Oost Duitse Stasi verbleken bij de gereedschappen die ten dienst staan om ‚terroristen’ op te sporen. Terroristen, …. of zit er achter deze massale achterdocht een andere agenda. De fundamenten voor een totalitaire dictatuur waarbij men alle ‚gevaren’ kan monitoren en bijsturen op afstand.

Met een slimme meter kan iemand op afstand van het net gehaald kunnen worden, een telefoon geblokkeerd, de bankrekening / pinas geblokkeerd worden etc. Iemand beperken in zijn of haar vrijheid en mogelijkheden is voor de machthebbers werkelijk een peuleschil.

Maar, … ik heb toch niks te verbergen?
En wat als er ineens een hogere verzekeringspremie betaald moet worden vanwege het feit dat jij bijvoorbeeld rookt … zoals men vastgesteld heeft bij je koopgedrag. Het koppelen van al die computer databanken geeft veel informatie die door allerlei instanties gebruikt of misbruikt kan worden.

Het inperken van je privacy tast het belangrijkste van je leven aan, … je vrijheid.

Vlieg je naar Amerika dan vindt men het al normaal om door een naakt lichaam scanner (full bodyscan) te gaan en betast te worden op een manier dat, als jij dat zou doen, je best kans hebt op een gerechtelijke veroordeling. De vrijheid op meningsuiting staat al lang onder druk en is al verdwenen met de introductie van de Codex Alimentarius wetgeving uit 2005. Vrijheid is iets waar over de gehele wereld door de geschiedenis mensen hun leven opgeofferd hebben om de vrijheid te herstellen. Hoe eenvoudig wordt nu zonder protest, de ene na de andere vrijheid ontnomen?

Privacy: aanspraak van individuen of groepen of instellingen zelf uit te maken wanneer, hoe en tot welke hoogte informatie over hen wordt medegedeeld aan anderen.

Vrijheid: is een centraal begrip in de mensenrechten, waar het in een groot aantal betekenissen en verbindingen wordt gebruikt. Er is zowel vrijheid tot als vrijheid (of vrijwaring) van. Er is persoonlijke, intellectuele, politieke en academische vrijheid.

Juist terwijl ik dit artikel zit te schrijven is een Nederlandse minister in opspraak: Plasterk antwoordt in afluisterzaak NSA. Er wordt weer een schuldige aangewezen, …. en de spionage gaat onverminderd door, uitgewisseld onder bevriende landen. Ga jij ook een statement maken in mei?

Artikel: Wat is vrijheid? (Henry Sturman)

— Henk Mutsaers

 

Kennis geeft macht — Leer mij niet wat ik moet denken, maar hoe …….

vote by referendum