Donkere wolken boven alternatieve media en vrijheid van meningsuiting?


Einde alternatieve media en meningsuiting?

bedreiging alternatieve media Wat betekenen de maatregelen – ingegaan op 1 juli – in ons mede EU land Spanje voor de vrijheid van meningsuiting?

De politiestaat is daar nu een feit!

De vraag die zich oproept is: wat is het besmettingsgevaar voor uitbreiding naar andere EU landen en is dit mogelijk een bedreiging voor het voortbestaan van de alternatieve media?

einde alternatieve media door politie staat

“Politiestaat wetgeving in Spanje van kracht”

Week 28 kwam mij deze informatie onder ogen: “Politiestaat wetgeving in Spanje van kracht“.

Vrije nieuwsgaring met de camera van je mobiele telefoon is daar nu verboden en zal nageleefd worden tegen torenhoge boetes die het de gewone man wel uit het hoofd zal laten om zomaar alles te filmen en op YouTube te zetten. Een vrijbrief voor de politie om eens lekker los te gaan en recente video’s uit verschillende landen waaronder Nederland doen dan ook geen goed aan de gedachte: “het zal wel meevallen”.

Als de politie graag actie wil voeren voor betere lonen zou het staken bij het handhaven van de openbare orde een prachtig middel zijn. Het feit dat ik dit nu zo schrijf kan mij in Spanje een boete opleveren!

Deze zin trok speciaal mijn aandacht bij het artikel op Niburu: “De nieuwe wet strekt zich ook uit tot zaken zoals sociale media, waar gebruikers vergelijkbare boetes tegemoet kunnen zien die niets anders doen dan anderen aanmoedigen tot het organiseren van een protest“.

Alternatieve media staan werkelijk bol van de protesten die mensen uitnodigen een andere leefstijl aan te nemen, niet meer te gaan stemmen, deel te nemen aan (digitale) protestacties, stakingen etc.

Ik heb persoonlijk al een aantal malen mijn website moeten aanpassen op kort termijn om aan de wet te blijven voldoen. Dat was een richtlijn van een bedrijf uit de VS die weer gedicteerd werd door het FDA. De Codex Alimentarius en de copyright wetgeving hebben beiden ook impact gehad en er voor gezorgd dat ik in ieder geval al vele uurtjes nagedacht heb over dit soort zaken.

Ik ken ook iemand persoonlijk die al helemaal ten gronde is gericht door zijn activiteiten als klokkenluider en waarheidsvinder. Niet iedereen zal zo ver willen gaan en daar gaat zeker een precedentwerking van uit.

De vraag die dit nu dan ook bij mij oproept is: “Hoe lang kunnen de alternatieve media ongestraft gebruik blijven maken van het – recht – op vrije meningsuiting?”

In de Engelse taal zal er zeker nog informatie op te sporen zijn, zeker voor de ervaren speurders. Velen die de Engelse taal niet machtig zijn zullen echter afgesneden zijn van alternatieve berichtgeving.

Dit legt de verantwoording van onze toekomt dan ook in steeds grotere mate bij onze huidige lezers. Delen, delen, delen van alle informatie nu het nog kan!

— Henk Mutsaers