Dokter; “We kunnen niets meer voor U doen”. Voor de een een doodvonnis, voor de ander …


het doodvonnis van de dokter we kunnen niets meer voor u doen Positieve en negatieve energie

Als de dokter zegt: “We kunnen niets meer voor U doen” dan gebeuren er een paar opmerkelijke dingen. De dokter geeft vaak een indicatie aangaande de te verwachten levensduur gebaseerd op de ervaring met vergelijkbare gevallen. Maar is iedere mens niet uniek?

Het is nogal wat als je de boodschap krijgt dat gebaseerd op de statistieken je nog een half jaar te leven hebt, 3 maanden of nog slechts enkele weken, afhankelijk in welke statistiek een geval zit.

gedachtenkracht

Iedere mens is uniek!

Maar toch zijn er steeds weer mensen die ‚ontsnappen’ aan de statistieken, zij leven langer. Soms omdat ze nog een bepaalde evenement willen meemaken zoals de geboorte van een kleinzoon of dochter, het willen meemaken van een bruiloft, het willen behalen van een specifieke leeftijd zoals de 65. De levensduur heeft dus veel te maken met de wil om nog iets te bereiken. Klaarblijkelijk heeft dit invloed op de ontwikkeling van de ziekte. Maar wat als de persoon in kwestie een nog sterkere wil zou hebben, zou dan het leven nog langer gerekt kunnen worden? En wat als de persoon in kwestie zelf meer kennis zou kunnen verwerven en daarmee meer zelfvertrouwen ontwikkeld om mogelijk de ziekte in zijn geheel te verslaan, … ondanks het doodvonnis van de dokter? En wat als er een instelling zou zijn waar men deze patiënten zou opvangen en die hoop gestalte kon geven?

Laten we even terug gaan naar de zaken die iedereen begrijpt. Als een jonge man aan sex denkt dan gebeuren er zaken die hij met de beste wil van de wereld niet kan stoppen. En dat kan zeer snel gebeuren. Als iemand iets zegt waarvan hij of zij denkt, oeps, dat had ik niet moeten zeggen. Dan krijgt die persoon een blos op de wangen en dat gebeurd in slechts een fractie van een seconde. Als je een ongeluk meemaakt dan heb je al snel dat het hart sneller gaat slaan. Het zet de ene persoon aan om in actie te komen en dingen te doen waar hij of zij zelf versteld van staat terwijl een andere persoon versteend in diezelfde situatie en niet weet wat te doen. Het lichaam reageert dus razend snel, niet alleen op de dagelijkse gebeurtenissen maar zeker ook op stress. Stress kan het lichaam ook doen verkrampen waardoor lichaamsfuncties minder allert reageren. Aanhoudende stress moet dus opgelost worden anders wordt je gewoon ziek.

Ook negatieve gedachten kunnen een sluipende stress situatie teweeg brengen die zich gedurende tijd als een chronische ziekte gaat manifesteren zonder dat je vaak de link gaat leggen tussen de ziekte, je eigen gedrag en je negatieve gedachten.

Wetenschappelijk onderzoek toonde aan dat mensen van een suikerpil die ze van de dokter kregen gewoon beter werden. De gedachte dat die pil zou werken bleek dus al voldoende om deze mensen beter te maken. Dit is tevens het grootste mankement bij alle dubbelblind studies naar geneesmiddelen waar men de groep medicijngebruikers vergelijkt met de placebo groep die een nep medicijn krijgen (de suikerpil).

Ik stond aan de koffie automaat waar iemand vertelde bij een gesprek over ons pensioen; “Ik maak dat waarschijnlijk toch niet mee, dat zit in onze genen. In onze familie worden ze allemaal niet zo oud”. Los van het feit dat ze dan waarschijnlijk allemaal een vergelijkbare levensstijl hebben die daar aan ten grondslag ligt, alleen al het feit dat je die negatieve gedachte hebt (en koestert) kan al een reden zijn om allerlei beslissingen te nemen die deze gedachten ook in werkelijk verwezenlijken!

In de Amerikaanse Gerson Clinic kon men dat doodvonnis wat men kreeg bij kanker in bijna de helft van alle gevallen nog ten goede keren. Ondanks dat deze mensen volgespoten waren met de meest barbaarse gifstoffen konden ze na het ontgiften en optimaal voeden weer het leven schenken. Het feit dat de mensen in deze kliniek in een omgeving kwamen waar positieve resultaten waarneembaar waren zal zeker een omwenteling gegeven hebben in hun gedachtepatroon. Van uitzichtloos tot een fifty fifty kans positie geeft de mensen weer hoop en we weten nu dat deze factor wellicht de allerbelangrijkste is in het genezen van een ziekte. Het verhaal van de Gerson kliniek werd al opgetekend 50 jaar geleden in het boek; “Getting Well Again”. (Engelstalig)

Bij de GNM, de Germaanse Geneeskunde werd een dossier aangelegd van 40.000 mensen die genezen waren van kanker. De succesfactor lag tussen de 95 en 98%, belangrijk was het feit dat deze mensen gelijk behandeld werden en niet eerst lamgelegd waren met chemotherapie. Het succes ingredient van deze behandelmethode was het aanpakken van de gehele mens zowel fysiek als psychisch waarbij dit laatste de hoofdmoot was. Gedachten & stress bleken dus ook hier doorslaggevend. Dit kan eveneens gezegd worden van Bradley Nelson, de schrijver van het boek “The Body Code” waarin hij bij mensen hun emotionele blokkades opspoort en verwijderd. Ook hij werkt geheel en uitsluitend met de geachte kracht van de mens en weet hier vele uiteenlopende klachten, gebreken en ziektes mee te genezen ook al is dit niet de allereerste intentie van deze behandelmethode die een ieder zich kan aanleren om anderen te helpen.

Het moge wel duidelijk zijn dat mensen die gewapend zijn met al deze kennis ongelofelijk veel sterker in hun schoenen staan mocht hen het noodlot treffen. Alleen de kans al dat dit het geval is wordt vele malen kleiner. Kennis is namelijk macht, je weet wat je moet doen om gezond te blijven en waar je aan kan kloppen voor solide hulp mocht het onverhoopt toch nodig zijn.

Als de dokter zegt; “We kunnen niets meer voor U doen” is dit inderdaad voor velen letterlijk een doodvonnis, voor sommigen een laatste kans om nog op zoek te gaan naar een alternatieve arts. Besef echter dat na het geval Sylvia Millecam, dokters voorzichtig zijn geworden om mensen nog behulpzaam te zijn na dit doodvonnis en de chemotherapie, gaat het dan mis dan staan zij zo voor de rechter. Deze mensen zullen het dus soms op eigen kracht moeten doen, gelukkig zijn er talrijke zelfmedicatie methoden te vinden en video’s op internet en YouTube. Ik vraag mij echter af of de dokter wel beseft wat de impact is als hij of zij een patient wegstuurt met de boodschap; “We kunnen niets meer voor U doen”

Conclusie: Gedachten zijn energie. Positieve energie kan leven schenken en negatieve energie kan leven vernietigen! En wees voorbereid zodat je sterk in je schoenen staat!

— Henk Mutsaers

klachten afdeling oncologie