#DeleteFacebook: Sociale media, verslavend, misleiding, gedrag bepalend en stemming beïnvloeding.

#deletefacebookSociale media, verslavend, misleiding, gedrag bepalend en stemming beïnvloeding. #DeleteFacebook Sociale media worden door jonge kinderen al gebruikt om digitaal te pesten. Het beïnvloed miljoenen omdat iemand je bericht niet liked maar het ergste is dat het bij velen hun gedrag bepaald. Ze leven in hun digitale wereld en hebben totaal geen zicht meer op wat er rond om hen heen gebeurd laat staan in de rest van de wereld. Een speelbal voor de politiek. [+update video] [+ update 2 video]

 

Een speelbal voor de politiek?

dump deze sociale media #deletefacebook

Yep, voor de politiek gevoelige onderwerpen worden eerst proefballonnetjes opgelaten om te testen hoe bepaalde groepen hierop reageren en hoe diezelfde groepen reageren als men het verhaal net iets anders presenteert. Een heel leger internet trollen gaat vervolgens aan de slag om jou mening nog verder bij te stellen. Dat dit spelletje werkt weet men al jaren en wordt al toegepast sinds de uitvinding van de krant, de radio en de TV.

Internet is nu de overtreffende trap, via de sociale media ben je namelijk 24/7 bereikbaar voor misinformatie, en mind control.

Zo’n 28 jaar geleden was ik in Tsjechie in Most bij de motorraces. Ik ontmoette daar in een restaurant een man uit de DDR, hij was ingenieur en motorsport fan. We raakte aan de praat, maar bij sommige onderwerpen keek hij eerst voorzichtig om zich heen en kwam wat dichterbij, en dat deed hij steeds weer als een onderwerp gevoelig lag. Ik beloofde hem wat info op te sturen uit het Westen van Europa als ik daar de races bezocht. Ik moest wel een gedetailleerde inhoudslijst bijvoegen vertelde hij mij. Zijn post werd altijd geopend en als de douane beampte toevallig ook van motorsport hield dan werd dat er gewoon uitgehaald was zijn ervaring. Ik leerde daar veel zaken uit de eerste hand van de Stassi. Nu weten de geheime diensten werkelijk alles van je, hoe laat je naar bed gaat en vaak welke film je net voor bedtijd gekeken hebt. Hoe je stemming is, wat je elke dag denkt en prijsgeeft via je zoekwoorden. Fluisteren hoeft niet meer, iedereen schreewt het van de daken. Lees hier meer over de domme uitspraak; “Ik heb niets te verbergen“.

Reeds vijf jaar geleden zag ik de bezoeken van de Facebook en Google bots in de statistieken van mijn site enorm toenemen. Ruim eenderde van de bezoeken werden opgeëist door die bots, of-te-wel die spionage robots. Google was eenvoudig te vervangen door andere zoekmachines als DuckDuckGo en StartPage. Facebook was lastiger want de voordelen, contact houden met je vrienden over de gehele wereld was super eenvoudig. Voor mijn radioprogramma over zydeco en cajun muziek was dit een handige oplossing om nieuws te verzamelen.

Toch besloot ik eind 2014 het medium Facebook totaal te verbannen uit mijn leven en na een jaar heb ik ook alle mogelijkheden van mijn website verwijderd om mensen te verleiden mijn artikelen te delen via de sociale media. Dit schreef ik daar daar ruim drie jaar geleden over. De nadelen wogen niet op tegen de voordelen.

Als je weet dat er een onderzoek is gedaan, kostende 200 miljoen, om uit te zoeken hoe men het beste de sociale media bezoekers kan beïnvloeden, verslaafd te maken, te misleiden, hun gedrag te bepalen en je stemming te bepalen dan moet je er maar van uitgaan dat dit geld zeer goed besteed werd in “hun” ogen anders hadden ze er niet zo’n giga bedrag voor uitgegeven. Deze en meer feiten leer je in deze video van James Corbett,

Hoe verslaafd ben jij?

Kijk eens in je smartphone [IOS] klik op instelingen > batterij > je vindt hier laatste 24 uur > laatste 7 dagen en een rond icoon daarnaast. Klik daar maar eens op.

Voor android is er de app instant (niet op alle toestellen beschikbaar)

Een vervanger van facebook? Ik heb er al veel geprobeerd. Ello, VK, Minds en meer. De beste die ik recent ontdekte is MeWe