de Zwarte Piet discussie – Henri Straver [YouTube]

 

de Zwarte Piet discussie

de glazen bol van Henri Straver Wat moet er in onze cultuur nog meer allemaal uit? Koek happen of het Urker mannen koor? Pudding broodjes of Bosche bollen? En wellicht moet het witte Magnum ijsje ook maar in de ban. [noot: de Negerzoen is al gesneuveld] Overal zullen wel voor en tegenstanders voor zijn te vinden. En iedereen zal wel een drogreden kunnen vinden voor zijn of haar argumenten.

lees / kijk / luister verder

Henri Straver op YouTube

Maar de feiten zijn …

Dat de Hollander zeker geen racisten zijn. Een enkele mafkees daargelaten.
– Dat 99,9%,van ons Hollanders niets met slavenhandel te maken hebben of hebben gehad. Nog hun voorvaderen dat hebben en 99,9% alles met slaven en slaven handel af zouden keuren in alle vormen!

Gebeurtenissen uit het verleden.
Waar de huidige generaties part nog deel aan hebben of hebben gehad zijn weliswaar als les zeer nuttig! Maar voor de rest brengt het niets. Om de dood eenvoudige reden dat we het verleden niet meer kunnen veranderen.

Om onze cultuur verder aan te passen tot iets wat leidt, dat we wellicht straks niets meer hebben. Dat ons als volk en land uniek maakt in de wereld. Is evengoed een misdaad. Tegen ons zelf en aan allen waar we straks dit land en cultuur aan doorgeven.

[noot: Is het je al eens opgevallen dat er wel meer van die dissussies gevoerd worden in de media waarvan ik denk; “Hoe is het in vreedzaam mogelijk dat hier ooit iemand over begonnen is?” Op dit moment worden er oorlogen gevoerd, komen er mensen om het leven van de honger, gaan mensen dood aan ziektes door gebrek aan goede voeding, worden mensen vanuit de lucht elke week vergiftigd door Chemtrails, hebben we corupte politici, deugt ons piramide3 geldstelsel niet, etc, etc. Maar Zwarte Piet, dat houdt ons wel al jaren bezig. Ik denk dat we met zijn allen bij de neus genomen worden, lekker ons druk maken om wat oude cultuur en intussen kan men zijn gang gaan met van alles en nog wat. Henri is in zijn betoog nog zeer mild, maar day mag … om de tegenstellingen niet verder aan te scherpen. – Henk]

Henri STRAVER

Waar komt mijn verhaal en daden drang vandaan?

In Nederland ontbreekt het naar mijn belevenis steeds meer aan beschouwing en daarmee bezieling van de maatschappij. Wat ooit de oprechte en nuchtere Hollander maakte tot wat hij was. En daarmee ook als zodanig ons land, is in een aantal opzichten verworden tot een land van politieke eenheidsworst.

Met een burgerij, die je vrijwel als overheid alles op kan leggen. Zonder dat iemand nog het idee heeft, dat daadwerkelijk ageren zin heeft. Feiten, veronderstellingen, ingesleten vooroordelen die onze maatschappij in veel opzichten kleuren zijn vaak niet de juiste realiteiten. Als men de moeite zou nemen, e.e.a nader te onderzoeken of te beschouwen.

In de mij weinig beschikbare tijd, (ik ben zelfstandig ondernemer) heb ik een eerste aanzet gedaan om eens wat onderwerpen nader te belichten. Afhankelijk van de respons van de mogelijke kijkers hoop ik dat er voldoende platform ontstaat. Om bijvoorbeeld, wekelijks een uitzending of praat programma te maken. Bij een praat programma, stel ik me dan voor, dat iedereen met haar of zijn vraag mag bellen. Wat die vraag ook moge zijn. En wij er van onze kant, zo goed mogelijk daar een antwoord op proberen te geven. Dit alles met wellicht een stukje humor, maar evengoed ook met een stukje ernst. En er hopelijk op deze wijze een zaadje wordt geplant.

Dat mensen toch weer, aan het zelf denken zet en daarmee een stukje grip op de maatschappij geeft, die zij later weer doorgeven aan hun kinderen. Kortom, beschouwing bij de mensen moet weer terug en daarmee ook een stukje bezieling. Want het is de deugd die de lijm van de maatschappij en daarmee de wereld vormt. Dat mijn pogingen daartoe, weinig meer zullen zijn dan de “spreekwoordelijke druppel op de gloeiende plaat”, realiseer ik me. Maar helemaal niets doen werkt ook niet! – Henri Straver contact per eMail