De wind en getijden zijn altijd aan de zijde van de beste navigators.


koers uitstippelenThe winds and waves are always on the side of the ablest navigators.

Deze spreuk van Edward Gibbon (1737-1794) spreekt ook in onze moderne tijd nog altijd boekdelen want; “Hoe navigeer jij door de gevaren van deze tijd heen?

Kun jij ook tussen de klippen door zeilen?

goede koers

Welke koers stippel jij uit?

Er zijn vroeger heel wat schepen op de klippen gelopen omdat er een onervaren schipper aan het roer stond. De ervaren schippers zagen aan de kleur van het water dat ze in ondiep water terecht waren gekomen. Ze zagen aan de golven naderend onraad. Ze voelden het ook aan de subtiele stijging van de temperatuur.

In onze huidige tijd zijn de gevaren veel duidelijker zichtbaar. Vliegtuigen trekken dikke chemtrail sporen aan een helder blauwe hemel waardoor die in korte tijd dichttrekt en bedekt wordt door een grijze nevel. Veel mensen sluiten hun ogen hiervoor niet gelovend dat er mensen in staat zijn zoiets in en in slechts te laten gebeuren door in het volle zicht mensen te vergiftigen.

Mensen laten zich angst aanpraten door de dokter, de media en overheidsinstanties dat je voor van alles en nog wat toch echt gevaccineerd moet worden. Niet wetend dat er geen enkel dubbelblind bewijs is dat een vaccin werkzaam is. Niet wetend dat er ‚hulpstoffen’ (zoals kwik) in een vaccin zitten die in combinatie met chemtrails (aluminium) een verwoesting kunnen aanrichten in het functioneren van de hersenen. Ja maar hoor ik iemand denken, dat zouden ze toch nooit doen. De mensen die dit doen nemen geen vaccin en tijdens een topontmoeting zoals dit jaar in Nederland worden de criminele activiteiten even onderbroken. Bovendien, … als jij je lichaam op regelmatige basis ontgift, rein houdt dan is er geen gevaar. Maar de meerderheid is onwetend, of ongeloof laat hun gezondheid op de klippen lopen zonder ook maar te weten wat hen getroffen heeft.

De meerderheid van de mensen nemen chemische medicijnen van de dokter waarvan al bekend is dat de meeste helemaal niet werken in plaats van de juiste koers uit te stippelen en de natuurlijke balans in het lichaam te herstellen.

Ze laten zich beïnvloeden door de media, voorlichtingsorganen (gesponsord of in dienst staande van de farmaceutische- of de voedingsindustrie) of laten hun oren hangen naar de mening van de dokter zonder zelfstandig grondig onderzoek te hebben gedaan waardoor ze de eigen gezondheid als het ware uit handen geven. Angst is daarin een slechte raadgever waardoor mensen chemotherapie laten toepassen waarvan ze met een beetje speurwerk hadden kunnen ontdekken dat chemo erger is dan de kwaal. De ervaren ‚stuurman’ weet echter al wat de oorzaak van kanker is waardoor je ook maatregelen kunt nemen om weg te sturen van deze ziekte (gebrek). (eBoek: Zoektocht naar gezondheid)

De media en magazines hebben samen met de dokter nog een andere belangrijke zaak op zijn kop gezet. Ze hebben bewerkstelligt dat mensen zich hulpeloos en angstig zijn gaan voelen als ze getroffen worden door een ziekte. Men gaat eraan voorbij dat de gedachtekracht het aller belangrijkste geneesmiddel is, dat is ook de reden dat dubbelblinde onderzoeken altijd een vertekend beeld geven vanwege dit fenomeen.

Zoals elke schipper kennis dient op te doen van de waterwegen, het weer en de natuurkrachten om veilig te kunnen navigeren zo dien je ook kennis van zaken te hebben om veilige / gezonde / voedzame voeding te kopen. Diegene die achteloos alles kopen wat ze lekker vinden lopen onherroepelijk tegen problemen op met ‚voeding’ die bol staat van de onnatuurlijke chemische toevoegingen.

Zo kunnen we eigenlijk nog wel een tijdje doorgaan met het aankaarten van misstanden en ons afvragen hoe het zo ver heeft kunnen komen. Dat er een overheid is die voor ons al die misstanden zou-hebben-moeten aankaarten. Ons beschermen tegen de bedrijven die hun winst belangrijker vinden dan de gezondheid van de consument.

Al deze zaken zijn gedurende tijd verschrikkelijk uit de hand gelopen waardoor maar al te duidelijk is dat de overheid er niet is voor ons maar keurig aan de leidraad lopen van de industrie. Ze varen al decennia een totaal andere koers dan die wij van hen zouden mogen verwachten. Met de intrede van de EU is het laatste restje democratie vakkundig de nek omgedraaid en zijn de verkiezingen een farce, een toneelspel geworden waarmee de massa om de tuin geleid wordt.

De moraal van dit verhaal is eigenlijk dat je door het verzamelen van kennis je een totaal andere koers kunt uitstippelen op vele vlakken voor jezelf en je dierbaren. De wind en getijden zijn altijd aan de zijde van de beste navigators.

— Henk Mutsaers

18-05-2014: Ik ben al gaan stemmen http://www.eu-referendum.org/

defenitie van dom