De wapen, farmacie, tabak en voedingsindustrie; Zoek de verschillen

fed up Van de week kreeg ik een telefoontje, kijk nu eens wat ik zie op RTL-Z. Daar werd de documentaire Fed Up vertoond. [ Fed up, ik ben het beu of ook weldoorvoed. ] De schrijnende toestanden van onze overgewicht voedingsindustrie en kinderen die ondanks alle inspanningen geen enkele pondje afvielen. Een documentaire die voor mij geen nieuws was maar voor velen de mond doet open vallen van ongeloof.

Meer dokters roken Camel

we noemen het geen moordenaars

Eens lang geleden werd er gewoon reclame gemaakt voor roken. NU worden dezelfde sprookjes verteld over medicijnen en voeding.


Bij de wapenindustrie maken ze zaken die bedoeld zijn om mensen uit te schakelen en te doden. Toch kan je de wapenindustrie geen moordenaars noemen, zij maken slechts de wapens. De trekker wordt door de moordenaar over gehaald. Bij militaire handelingen is het ineens geen moord meer maar een vijand die uitgeschakeld is (?).

De farmaceutisch industrie heeft ook een lange lijst met bijwerkingen tot aan dodelijk toe. In het rapport van het LEF magazine uit 2001 werden de medische fouten en medicijngebruik al als doodsoorzaak nummer #1 gerapporteerd. 783.936 doden, meer als kanker of hart en vaatziekten in Amerika.

Is het de farmaceutisch industrie die hier de trekker over haalt? Nee, maar meer en meer komt aan het licht dat er gebruik gemaakt wordt van bedenkelijke onderzoeken, ghostwriters, en omkoping om producten op de markt te krijgen. Dit wetende zou je dan kunnen zeggen ?. met voorbedachte rade ?

In de agricultuur wordt al jaren gebruik gemaakt van kunstmest en de meer en meer in opspraak komende pesticiden. Onderzoekt men deze voeding dan blijkt deze lang niet meer de het aantal voedingsstoffen te bevatten in vergelijking met vijftig jaar geleden. Uitgeputte landbouwgronden maken het onmogelijk nog kwalitatieve producten te produceren.

Ook naar deze industrie is er nooit een beschuldigende vinger opgestoken die de industrie in zijn geheel ter verantwoording roept. Als je onvolmaakte voedingsproducten op de markt brengt dan kun je ook wel op je klompen aanvoelen dat mensen daar de gevolgen van ondervinden. Lichamelijke klachten, gebreken, ernstig overgewicht, vroegtijdig overlijden. Een artikel dat ik las zo’n 15 jaar geleden stelde dit pakkend: “Graaf jij je graf ook met een vork?”

fed up

Deze fantastische voedingsproducten leveren dus de basis waar de voedingsindustrie mee aan de slag gaat en verder gaat verrijken met transvetten, suiker en onnoemlijk veel “goedgekeurde” hulpstoffen. Geen van deze stoffen, GEEN ENKELE zijn bedoeld om de voedingswaarde te verhogen. Deze E nummers worden uitsluitend toegevoegd om het mooier te laten lijken dan de werkelijkheid en, … om de houdbaarheid te verlengen. Er zitten zelfs overmatig veel stoffen in zoals suiker (verslavende werking) en MSG wat mensen o.a. aanzet te overeten.

Ook bij deze industrie is er niemand die rechtstreeks de trekker overhaalt, maar bedenkelijk mag het op zijn minst genoemd worden.

De tabaksindustrie in de VS ligt zwaar onder vuur van advocaten die namens staten miljarden dollars schadevergoeding eisen voor de kosten van gezondheidszorg aan zieke rokers. Ook bij deze industrie is er niemand die de trekker heeft overgehaald.

Hoe kan dit dan is de grote vraag?

In Nederland wordt er nu een rechtszaak aangespannen tegen de tabaksindustrie onder verwijzing naar artikel 300, lid vier van het Wetboek van Strafrecht, waarin staat dat het opzettelijk benadelen van iemands gezondheid onder mishandeling valt. Als deze industrie al miljarden aan smartengeld heeft gegeven dan beken je in feite schuld.

Tabak, daarvan weet een ieder al wel de laatste 30 jaar dat dit schadelijk is. Dus veel roken is nog schadelijker. Je haalt dus zelf de trekker over bij wijze van spreken.

Maar medicijnen, die worden toch gemaakt om je beter te maken. Dan moet je toch kunnen vertrouwen op de expertise van de farmacie, van de dokter en van de media als waakhond?

En de voeding, die wordt toch gemaakt om je lichaam te voeden, te voorzien van alle essenti?le bouwstoffen om gezond te blijven? Wat hoor je echter van de meeste mensen; “Ik ben het spoor bijster, de ene keer is dit gezond en dan weer dat”. Van wie komt deze informatie is dan de vraag als je iemand verantwoordelijk wilt stellen?

Verantwoordelijk voor ?

Hoeveel miljardenclaims staan de farmaceutisch industrie te wachten en wanneer, hoeveel miljardenclaims de voedingsindustrie, hoeveel miljardenclaims de agricultuur en de media die al die leugens in stand hielden, de universiteiten die zich lieten betalen voor al de nep onderzoeken die de waarheid niet weerspiegelden. etc, etc.

Al die TV presentatoren, Deejays, radio verslaggevers, journalisten die genoegen namen met de goed betaalde baan. Copy en paste journalisme, zelf nadenken, eigen onderzoek? Hoe zou het komen dat steeds meer mensen de krant opzeggen, actualiteiten rubrieken op TV, ik zou niet meer weten hoe ze allemaal heten. Kijken? Zelden. En de groep die er ook zo over denkt wordt steeds groter. Stemmen op politici die dit allemaal gedogen? Echt niet.

Welke advocaten gaan dit allemaal oppakken, wellicht via crowdfunding?

Hoe lang gaat het nog door dat deze multinationals slecht ge?nformeerde mensen hun graf laten graven met een vork, met een “geneesmiddel” ?

Informeer jezelf ? voordat je de vork ter hand neemt.

? Henk Mutsaers

Bekijk de gehele documantaire Fed Up Nederlands ondertiteld.

Er is echter nog een andere film met de titel Fed Up. I am fed up betekend letterlijk; “Ik ben het beu”

Let na 18 minuten van deze video eens op de zogenaamde revolving doors, de draaideur constructie. Mensen die een baan hadden bij Du Pont, Monsanto etc en nadien bij het FDA, de keuringsinstantie in de VS. Komt erg overtuigend over in de toekomstige rechtszaken. TTIP, nog meer macht aan deze corrupte bedrijven?