De situatie in Griekenland door de ogen van een inwoner (2)

 

Griekse vlag Vijf maanden lang vocht de Griekse regering voor een rechtvaardige overeenkomst. Voor een hulppakket dat Griekenland zou helpen om uit de crisis te komen. Een middel om de humanitaire crisis te lijf te gaan. Een oplossing die licht aan het eind van de tunnel zou bieden. Al die tijd was al onze hoop gevestigd op de regering Syriza, die de zaken nu eens anders zou aanpakken en het land uit het moeras zou halen.

We zijn hier allemaal met stomheid geslagen.

Een doodvonnis voor Griekenland!

griekenland door de ogen van een inwoner 2
De dag na het referendum was iedereen nog opgetogen over de uitkomst. Ruim 61 % had gestemd tegen het packet zware besparingsmaatregelen dat op dat moment op tafel lag. En nog geen paar dagen later ondertekent Tsipras opens een akkoord dat nog veel meer en zwaardere besparingsmaatregelen omvat.

Voor alle details, lees: http://yanisvaroufakis.eu/

-De nieuwe wetgeving zal zorgen voor een nog verdere afbraak van de economie.

-De zwakste groeperingen (werklozen, gepensioneerden etc.) zullen het nog zwaarder krijgen. Geen woord over verlichting van de nu reeds bestaande problemen, die alleen nog maar vergroot zullen worden.

-Infrastructuur, staatseigendommen (havens, vliegvelden) en eilanden komen in de uitverkoop.

-Nieuwe wetten die deze regering de afgelopen maanden heeft ingevoerd moeten worden teruggedraaid.

-En het mooiste van alles: nieuwe wetsvoorstellen moeten voortaan eerst door de troika worden goedgekeurd, voordat ze door het Griekse parlement mogen worden beoordeeld. Dit betekent in feite een uitschakeling van een landsbestuur.

Een verkozen parlement wordt verplicht om tot in details het dictaat uit te voeren dat wordt opgesteld door niet-gekozen bestuurders, waarin landen als Duitsland de dienst uitmaken. De wil van het Griekse volk doet er niet meer toe. Onze regering zit voortaan niet meer in Athene maar in Brussel en in Berlijn.

het-akkoord-is-een-dictaat-aan-griekenland
they-are-killing-us
madness-eurozone-vernietigd-en-andere-reacties-na-griekenland-deal

Hoe heeft dit kunnen gebeuren???

Ik geloof er niet in dat Tsipras dit met opzet zo bedacht heeft. Dat hij hetzelfde is als zijn voorgangers. Wel geloof ik dat hij naief was om ongewapend de strijd aan te gaan met die maffia-club in Brussel. Hij is op een gegeven moment door zijn collega’s met de rug tegen de muur gezet. Het was slikken of stikken. Of ondertekenen of een Grexit. Had hij voor Grexit gekozen dan waren de banken zeker dichtgebleven. Er was geen alternatieve munt om op terug te vallen. De grootste fout die gemaakt is, is volgens mij deze: dat er geen voorbereidingen zijn gemaakt voor een plan B.  Een leven buiten de EU. Tsipras is er steeds van overtuigd geweest binnen de context van ‘Europa’ een oplossing te vinden voor de problemen. Dat was niet realistisch.

In zijn toespraak, zaterdagavond, liet hij doorschemeren dat de onderhandelingen hadden plaatsgevonden in een sfeer van bedreiging en omkoping. In een ander artikel vertelt een naaste medewerker over de ontwikkelingen afgelopen weekend. “Na 17 uren ononderbroken onderhandelingen werd Tsipras gekruisigd”. Zo verwoordt hij het.

Ik vond een interview waarin een anoniem blijvend lid van het Griekse onderhandelingsteam vertelt over de sfeer waarin de onderhandelingen in februari plaatsvonden.

Een citaat hieruit:
In the beginning of February, [Dutch finance minister and Eurogroup president Jeroen] Dijsselbloem told Varoufakis “You either sign the memorandum that the others have signed too, or your economy is going to collapse”. How? “We are going to collapse your banks“.

Niets minder dan chantage dus, van de Nederlandse minister van financien Jeroen Dijsselbloem nog wel, om zijn zaakjes voor elkaar te krijgen.

Nog een citaat:
The Eurogroup is not a proper democratically-functioning body. They [the Greek government of Alexis Tsipras] discovered that, again, very late, when they [the Eurogroup] wanted to throw Varoufakis out after the referendum announcement. Which was basically a gesture to humiliate. Varoufakis says “Who decides that?” Dijsselbloem says “I decide“.

Ook is er  een interview met  een Amerikaanse krant waarin Varoufakis zelf uitlegt hoe de sfeer was tijdens de onderhandelingen.

yanis-varoufakis-full-transcript-our-battle-save-greece
exclusive-yanis-varoufakis-opens-about-his-five-month-battle-save-greece

Een citaat hieruit:
When Jeroen Dijsselbloem, the European Council President, tried to issue the communiqué without him, Varoufakis consulted Eurogroup clerks – could Dijsselbloem exclude a member state? The meeting was briefly halted. After a handful of calls, a lawyer turned to him and said, “Well, the Eurogroup does not exist in law, there is no treaty which has convened this group.”

“So,” Varoufakis said, “What we have is a non-existent group that has the greatest power to determine the lives of Europeans. It’s not answerable to anyone, given it doesn’t exist in law; no minutes are kept; and it’s confidential. No citizen ever knows what is said within . . . These are decisions of almost life and death, and no member has to answer to anybody.”

Weer diezelfde Jeroen Dijsselbloem dus die Varoufakis persoonlijk buitenzette tijdens de Eurogroep-vergadering. Deze man heeft heel veel misere op zijn geweten.

En wat blijkt nu ook? Dat de Eurogroep op papier niet eens bestaat! Kan je het je voorstellen? Dit is het ‘democratische’ Europa waarin we leven. En wij maar denken dat als er weer verkiezingen worden gehouden, we inspraak krijgen in de gang van zaken.

Vorige week woensdag werd ook nog even het nieuwe TTIP-akkoord, ondanks grote protesten, door het Europese Parlement gejaagd en goedgekeurd.

Dat was dan 2-0 voor de financiele elite afgelopen week.

Ze gaan slim te werk, dat moet ik ze nageven. Maar de ontwikkelingen zijn beangstigend. Ik hoop dat mensen nu eindelijk eens massaal wakker worden en gaan inzien dat ‘Europa’ een dictatuur is geworden. Een gevangenis, waarvan we niet weten hoe we hier nog ooit uit kunnen komen…

Nog een artikel waarin de situatie goed uitgelegd wordt:
griekenland-heeft-een-deal-burgers-nog-verder-uitgekleed-door-bankelite

Groet. Jacky (Griekenland door de ogen van een inwoner (1)

PS.
Vandaag, donderdag, horen we dat het nieuwe memorandum inmiddels ook is aangenomen door het Griekse parlement. We hadden nog de vage hoop dat het daar geblokkeerd zou worden, maar nee.

Vanmiddag bij het administratiekantoor krijgen we te horen dat de nieuwe belastingwetten nu meteen ingaan en ook gelden voor de belastingaangifte van 2014 die op dit moment in orde wordt gemaakt!

Bij een belastbaar jaarinkomen van het familiebedrijf van 9.100 euro is de te betalen inkomstenbelasting 3.500 euro! En dan hebben we het nog niet gehad over de ziektekostenverzekering. Boeren en tuinders worden vanaf nu gelijkgesteld met ondernemers en moeten voortaan een verplichte ziektekostenverzekering voor zelfstandigen afsluiten (in plaats van de speciale verzekering voor boeren en tuinders) en die komt neer op -afhankelijk van de categorie- zo’n 2500 a  3000 euro per persoon per jaar!!

Dit kan zo niet lang goed gaan…

Lees ook: Jeroen Dijsselbloem als Economische Huuremoordenaar
Dijselbloem was samen met Rutte bij Bilderberg 2015 en beiden dansen nu als volleerde Marionettepoppen aan de lijntjes van de grote bankiers

Noot: Griekenland krijgt nu weer enkele miljarden aan FIAT Euro’s “geld” wat niet gebasseerd is op waarde maar vertrouwen / geloof (Faith) in het geval van Griekenland is het woord Faith nu vervangen door Fear! – HM

“Give me control of a nation’s money and I care not who makes it’s laws” ? Mayer Amschel Bauer Rothschild