Dé Oplossing voor elk probleem zit in het Negatieve Nieuws


negatief nieuws Ben jij ook zo iemand die al het negatieve nieuws zo veel mogelijk vermijdt? Dat is inderdaad een manier om al die deprimerende berichten uit de weg te gaan. Maar hoe wil je dan voorkomen dat je besodemieterd wordt, … als je niet eens weet — dat — je besodemieterd wordt?

Hoe wil je dan afgewogen beslissingen nemen … ?

ben jij onderdeel van het probleem of onderdeel van de oplossing

Hoe wil je dan afgewogen beslissingen nemen … ?

Als je totaal geen kennis van zaken hebt. Als je niets onderzoekt voor jezelf, als je niet voor jezelf op zoek gaat naar bronnen die je — leert — te vertrouwen?

“Ik wil het allemaal niet weten”

Staat voor mij gelijk met je kop in het zand steken en maar afwachten wat er allemaal gebeuren gaat.

ben jij deel van de oplossing ofd het probleem

De bovenstaande spreuk verteld voor mij boekdelen. Als jij een probleem niet mee gaat helpen op te lossen, dan ben jij hét probleem. Wie zaken herkent als zijnde crimineel, misdadig, duistere zaakjes, dat zou niet moeten kunnen, en vermoedt dat er toch iets anders voor te bedenken moet zijn, is zelf het probleem als je daarover zwijgt. Wie zwijgt stemt immers toe bij alles wat er gebeurd.

Al dat negatieve nieuws dat ik elke dag lees zet mij aan het denken: “Wat zou ik kunnen doen om te voorkomen dat het mij [ of een ander ] treft?” Soms is de oplossing voor de hand liggend, te simpel voor woorden, … maar dan nog, je moet er vervolgens wel iets mee doen.

Als je weet dat er met Chemtrails zwaar giftige stoffen over ons uitgestrooid worden, dan kom je ook te weten dat er voedingsmiddelen zijn om daarmee het lichaam te ontgiften.

Als je weet dat elk pakje, zakje, potje en blikje in de supermarkt het risico heeft op schadelijke E nummers dan kan je ook een andere keus maken of zorgen voor een goede balans.

Als je weet dat zelfs biologische groenten nog een tekort kunnen opleveren aan essentiële vitaminen en mineralen dan kun je dat aanvullen met een supplement, of je kunt zelf wat biologische groenten gaan kweken.

Als je weet dat er dokters zijn die kanker aan de lopende band genezen dan kun je die methoden ook preventief toepassen zodat je de kans om getroffen te worden door deze ‘pech’ drastisch verminderd.

Als je weet dat vaccinaties met hun chemische hulpstoffen juist hét gevaar vormen op het krijgen van ziektes. Dat elk wetenschappelijk bewijs simpelweg ontbreekt. Dan zorg je simpelweg dat je nooit een vaccin neemt. Dan kom je in actie als er ergens in de wereld men dit verplicht wil stellen. Of mag de overheid zich toegang verschaffen tot jouw prive bezit, je eigen lichaam?

Als je weet dat ons geldstelsel gebaseerd is op gebakken lucht, zou je dan alle financieel beslissingen wel nemen zoals je ze nu neemt?

Als je weet dat je pensioen onderdeel is van dat gebakken lucht spelletje, zou je dan niet beter je economische voetdruk kunnen verminderen dan hopen op een luxe leventje na je 65, 66, 67ste … of later?

Als de hele economie er op gericht is je gevangen te houden in de rat race [ nog harder werken om op termijn te ontdekken dat je gevangen zit in een uitzichtloze wedstrijd ], zou je dan niet slimmer om kunnen gaan met de begrippen, vrije tijd, geluk en minder materialisme?

Daarom neem ik kennis van al dat negatieve nieuws, ik deel dat negatieve nieuws, niet om anderen angst aan te praten maar na te laten denken en ook te komen met oplossingen. Want … wellicht kan jij ook een oplossing aandragen of deelnemen aan de oplossing(en).

Samen staan we immers sterk, nu laten we ons immers koeioneren, regeren, en onderdrukken door nog minder als die schamele één procent van de wereldbevolking.

Als we samenwerken aan het creëren van ‘onze’ gemeenschap waar een ieder in ieder geval vervuld wordt met de basis behoeften voor een waardevol leven. Dan is het toch onmogelijk dat zo’n gemeenschap spontaan oorlog gaat voeren met een buurtgemeenschap?

Daarmee komt gelijk ook bloot te leggen dat elke land dat zich bezig houdt met oorlog voeren in essentie geen democratie is. Wie wil er nu oorlog voeren als al je basisbehoeften vervuld zijn? Waar zou je dan je leven voor in de waagschaal willen stellen?

Als je dit alles beziet en je laat er je gedachten over gaan, ben jij dan niet onderdeel van het probleem door te gaan stemmen op mensen die problemen in stand houden? Politici die oorlog voeren propaganderen? Komt dan de redenering, “je moet gebruik maken van je stemrecht”, niet in het gedrang met je eigen overtuiging? Zou je dan eigenlijk niet liever uitsluitend via een referendum willen stemmen zoals in Zwitserland?

Als het nadenken en spreken over al deze zaken kan worden gezien als een revolutionaire daad, zou je dan niet liever vandaag nog in actie komen dan morgen?

Als je tijdens dit betoog drie maal gedacht hebt; “Ja maar”, ben jij dan nog steeds niet een onderdeel van het probleem?

de oplossing zit verborgen in het negatieve nieuws

— Henk Mutsaers

Wijsheid wordt je niet in de schoot geworpen. Je zult haar zelf moeten ontdekken na een reis
die niemand voor jou kan maken of jou kan besparen. — Barbara Ann Kipfer