De Nieuws Stortvloed Maakt Dat Mensen Zich Verder Afsluiten: Genoeg is Genoeg!


stessedDe Nieuws Stortvloed Maakt Dat Mensen Zich Verder Afsluiten: Genoeg is Genoeg!  Politiek, de formatie van het nieuwe kabinet, de vele economische berichten, de vluchtelingen crisis en de vele aanslagen maken dat mensen zich af gaan sluiten voor de overvloed van deze – niet meer te volgen – nieuws invasie, deze nieuws stortvloed. Men komst tijd tekort om overal een eigen gedachte over te vormen, het nieuws wordt in een vakje gestopt zonder daar een mening over te kunnen vormen.

informatie overload
Geef mij geen nieuws meer, mijn geest loopt over is de strekking van een recent artikel van alweer Jon Rappoport | lees het hier

Dat zelfde gevoel kon ik ook al sinds de afgelopen weken mijn agenda ook overliep van klusjes en mij de tijd ontbrak om bij alle nieuwsfeiten het laatste, de feiten, aan een nader onderzoek te kunnen onderwerpen. Geef mij geen -achter het nieuws analyse meer – omdat ik dat toch niet meer vertrouw en de tijd ontbreekt om het zelf grondig te kunnen onderzoeken.

Nu ben ik in het verwerken van het nieuws een gevorderde, hoe zit het dan met de gemiddelde nieuwsconsument, zijn die al niet in een moeras weggezonken? Met de gedachten van, het zal allemaal wel, “Im out”, ik trek het even niet meer. Op deze manier verliezen veel mensen het gevoel “vat te hebben” op de zaken in hun leven.

Dan is het weer een verademing met Ron en Mike te spreken tijdens voor en na de opname van dotcom.radio, even weer bij te praten en luisteren wat zij allemaal weer ontdekt hebben. Dan blijkt dat vele gedachten van mij zonder het “facts checken” in de goede richting zaten.

Jon Rappoport schrijft hierover; “Het verminderen van de rationaliteit van het individu is het pad naar nutteloosheid en overgave. We moeten naar de andere kant gaan. Het vermogen van het individu om informatie te analyseren in de tijd van disinformatie is primair, vitaal en bevrijdend. Het was altijd al zo; En dit is een tijd waarop dit wordt getest.

Een persoon moet trots zijn op zijn vermogen om een gedachtegang en redenering te volgen. Hij zou die capaciteit moeten vergroten. Hij zou altijd slimmer willen zijn. Het maakt niet uit wat er om hem heen gebeurt.

Die inspanning betaald zich uit in helderheid. Essentiële informatie vult de gaten in de weg. De ruimte van de geest opent zich. Individuele kracht verheft zich. Dit is een goede zaak”.

— Henk Mutsaers / Jon Rappoport