De nationale ABONNEMENT opzeg dag …

 

Abonnement opzeg dag

ontvrienden De laatste paar weken staan de reguliere en alternatieve media vol over het onderwerp NepNieuws oftewel vals nieuws. Mooi, want dat onderwerp is al terug te lezen in veel van mijn artikelen uit de laatste 17 jaar, … zeventien jaar! De reguliere media ondervinden nu meer en meer dat mensen hun NepNieuws spelletjes beginnen te doorzien en verwijten nu de alternatieve media van het brengen van NepNieuws. De pot verwijt de ketel dat die wat ziet.

unfollow - ontvrienden

Een kat in het nauw maakt rare sprongen

De mainstream media kortweg MSM kampen met een doodsstrijd, ze zitten niet meer in de overlevingsmodes maar proberen nog in leven te blijven. De kranten verloren al 40% van hun oplage sinds 2000 [lees de cijfers] De opinie weekbladen verloren in dezelfde periode 50% van hun markt aandeel. [cijfers] Onder de uitgevers vindt ook een kaalslag plaats Van de 25 uitgevers in 1987 zijn er in 2014 nog maar 8 over. [ bron met grafiek]

Zijn de oude media de slag aan het verliezen vanwege Internet of is er meer aan de hand? Internet is zeker debet aan deze trend als ik naar mijzelf kijk. Waarom zou je voor nieuws betalen als je een ruimer aanbod gratis kan krijgen. Aan de andere kant betaal ik inmiddels (een fractie) aan de digitale nieuwsvoorziening, een abonnement op het Corbett Report sinds 2015 in Japan en ik heb al enkele nieuwsrapporten gekocht bij Clif High in Amerika.

HET GROOTSTE PROBLEEM VAN DE MSM IS VERTROUWEN

Dat vertrouwen in de MSM ben ik persoonlijk al jaren kwijt. In de grafiek op deze website is een duidelijke trend zichtbaar. Hoe slechter de economie des te minder het vertrouwen nog overeind staat in de media. In Finland heeft nog 65% vertrouwen in de media tegenover slechts 20% in Griekenland.

Waarom zou je gaan betalen voor iets wat je niet vertrouwd?
Als je nu denkt, maar ik lees toch ook waardevolle bijdragen. Yep, dat klopt maar hoe staan ze in verhouding tot de allerbelangrijkste zaken? Hebben de MSM ooit al een serieuze aandacht besteed aan Chemtrails, H.A.A.A.R.P, al de E nummers in de voeding die nog NOOIT op onderlinge interactie zijn getest. En hoe zit het met de berichtgeving over ons illegale piramide geldsysteem, over GMO voeding, gifstoffen in vaccinaties, over het dodelijk trackrecord van chemotherapie, over de onbewezen werkzaamheid van de meeste medicijnen, over de ondervoeding van de westerse bevolking, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is niet vreemd dat de reguliere media zo langzaam maar zeker alle vertrouwen verliezen.

Het is ook niet vreemd dat er een stimuleringsfonds voor de journalistiek bestaat.
De powers that be, de overheid raakt het zo gewenst platform kwijt dat hen gunstig gezind is. Betaalde berichtgeving dus. Terwijl de alternatieve media voor het overgrootst deel draaien op onvrede over het systeem en gratis hun tijd doneren om met zijn allen te komen tot een betere en eerlijke, geweldloze en gezonde samenleving door het uitdragen van bewustwording.

Ook de sociale media hebben we niet zoveel aan.
Gaat het om contacten met je vrienden, prima maar wees je bewust dat elk serieus bericht dat je deelt opgenomen wordt in je persoonlijke gedachteprofiel. Facebook heb ik dan ook al in 2014 opgezegd, Twitter en LinkedIn, ik deel mijn artikelen daar ook wekelijks, maar nog nooit heb ik ook maar een enkele bezoeker kunnen spotten die via een van die platforms mijn websites heeft bezocht.

Het TV journaal, vroeger een must wordt maar al te vaak overgeslagen. De meeste items zijn voor mij oud nieuws en worden gekleurd weergegeven. De krant was reeds in 2009 opgezegd.

Ik vond het idee van James Corbett in onderstaande video nog zo slecht niet om te komen tot een nationale abonnement opzeg dag. In moderne taal, de unfollow methode ook wel ontvrienden genoemd. Jij hoort er niet meer bij in mijn leven.

— Henk Mutsaers