De; “Kan niet” top tien wijsheden. Wat denk jij daar nu van?

 

De; “Kan Niet” Top Tien

de handen ineen slaan Hou voor jezelf de lijst van de Tien; “Kan niets” eens tegen het licht en wat zie je dan in de maatschappij gebeuren?

Wat zie je de overheid voor maatregelen nemen?

En wat zou je zelf anders willen en kunnen doen?

Ik geef er enkele, jij mag er nog meer bedenken. lees verder

onmogelijk of mogelijk

Je kan niet naar welvaart leiden door het ontmoedigen van spaarzaamheid

Je kan niet klein mensen helpen door het neerhalen van grote

Je kan niet de zwakke mensen versterken door het verzwakken van de sterken.

Je kan niet de loonarbeider opheffen door de salaris betaler omlaag te trekken.

Je kan niet de armen helpen door de rijken te vernietigen

Je kan niet uit de problemen komen door meer uit te geven als je inkomen

Je kan niet het broederschap der mensen bevorderen met het zaaien van haat

Je kan niet aanvangen met zekerheid creëren door het lenen van geld

Je kan niet een karakter opbouwen en iemand moet geven door het afpakken van onafhankelijkheid en initiatief.

Je kan niet iemand permanent helpen door iets te doen wat ze zelf kunnen en zouden moeten doen voor zichzelf.

— William Boetcker

(1873-1962) Presbyterian predikant geboren in Duitsland
Bron: “The Ten Cannots” (1916)

Mijn gedachten hierover

Spaarzaamheid is altijd de vrucht geweest van noeste arbeid. Je kon bedachtzaam naar een doel toe werken. Geen impuls aankoop maar wel overdachte beslissingen nemen. Spaarzaam is echter door de belasting op spaar(centen) en de niet meer bestaande rente een zaak geworden die niet aangespoord word door de overheid. [ rente bestaat nog wel maar is minder als de inflatie ] We moeten consumeren, consumeren, zoveel mogelijk uitgeven … vindt de overheid. En toch zijn veel mensen weer aan het sparen gegaan het advies van de overheid in de wind slaande ondanks dat men weet dat hun zuur verdiende centen op de bank staan te verdampen. Stiekem in een oude sok is nu eigenlijk al de betere optie want de beurs is nu echt een gokspel gezien de situatie in de wereld.

Als je ziet dat de verschillen tussen groot en klein, zwak en sterk, arm en rijk gigantisch uit de hand zijn gelopen dan mogen wij gerust een groter deel van de welvaart opeisen met bijvoorbeeld een basis inkomen voor iedereen – overal ter wereld – toegang tot minimale welvaart. Van mij mogen de rijken rijk blijven maar niet zoals nu waarbij er via allerlei systemen de vruchten van onze noeste arbeid automatisch naar boven stromen. De strijdkreet van Robin Hood; “Steel van de rijken en geef het aan de armen”, is nu totaal omgekeerd. Er wordt gestolen van de armen om het te geven aan de rijken.

Zorg dat er een solide ondernemersklimaat is en de arbeider zal ook floreren. Zie hoeveel hindernissen er op geworpen worden door de overheid en de bank en je weet dan ook dat het zo nooit goed gaat komen met de arbeidsmarkt.

De overheden in vele landen zijn wereldwijd al sinds het einde van WO II … oorlog aan het voeren. Alle geschillen draaien om macht en middelen. De aanleiding om ergens een oorlog te kunnen beginnen zijn list en bedrog, valse vlag aanslagen en het zaaien van haat door het tegen elkaar uitspelen van bevolkingsgroepen. Was het niet diezelfde overheid die het vingertje zwaaide dat wij – Normen en Waarden – moesten tonen terwijl de overheid zelf dood en verderf zaait in andere landen?

Het is diezelfde overheid die menen problemen te kunnen oplossen door elke maand miljarden euro’s uit het niets te creëren [ kwantitatieve verruiming ], met een druk op de knop. Ze doen dus precies hetgeen wat elk weldenkend mens weet: “Je kunt je geld pas uitgeven als je het hebt”. Hoe DOM kun je dus zijn? Denk daar maar eens over na … voordat je [ ooit nog ] gaat stemmen !

Van mij mogen ze ook alle voedselbanken nog dit jaar afbouwen en sluiten. Geef ELKE voedselbank bezoeker een volkstuintje en leer ze biologisch groenten te kweken. Mensen kunnen dat allemaal en de gezonde mensen helpen de ongezonde, de doktersrekening zal omlaag gaan en de ongezonden zullen weer gezonder worden of zelfs geheel genezen. En hoe meer volkstuintjes des te meer zullen supermarkten gedwongen worden om gezonde producten te gaan leveren en de kersverse volkstuinders zullen weer moet krijgen, levenslust, waardering, eigenwaarde ervaren en gelukkig zijn.

Het leuke van dit alles is
dat je dit eigenlijk zelf in de hand hebt.

Je hoeft niet op de overheid te wachten om een lapje grond te gaan bewerken — alleen of samen met iemand anders om het te leren. 35 euro per jaar en je kan net zoals ik aan de slag. Je hoeft niet te gaan stemmen op bedriegers, aasgieren en leugenaars [ om nog enigszins milde termen te gebruiken ] Je kan ze ook totaal negeren bij “hun” volgende verkiezing en alleen nog gaan stemmen per referendum zoals in April. Je kan jezelf ook beter gaan oriënteren op de alternatieve media zodat je hun spelletjes gaat doorzien en precies weet wat je eigenlijk al tientallen jaren voor jezelf wist en aanvoelde.

De overheid is er niet voor “ons” en bovendien bedonderen ze de kluit.

— Henk Mutsaers