De GMO label wetgeving via de DARK act, een overwinning voor Monsanto, of toch niet ?


slechte voeding In de VS is er momenteel veel te doen over de zogenaamde DARK Act. Denying Americans’ Right-to-Know. Al de gevechten die er in de media uitgevochten worden en werden heeft het begrip GMO, Genetic Modified Organismen wel op het netvlies gebracht van elke Amerikaan. Iemand die nog nooit van GMO gehoord heeft moet wel onder een giga steen geleefd hebben.

Ik ga hier niet eens meer verklaren waarom GMO geen goede keuze is, daar is al genoeg over geschreven. Duidelijk moet zijn dat GMO en het verhoogde pesticiden gebruik, en de regel dat ook hier in de EU onder de 9% dit ook niet op het label vermeld hoeft te worden, voor mij de motivatie was om een volkstuin te beginnen.

gmo dark act
Beste regering,
Beste boeren
Beste Unilever
Beste supermarkt

Ik hoef jullie rotzooi niet meer, …
Ik pas!

Het is nu nog wachten op restaurants die op hun menukaart “GMO vrij” gaan vermelden en meer mensen die met hun portemonNEE gaan stemmen. Door het maken van verstandige keuzes de regering voor aap zetten, de boeren, Unilever, supermarkten en restaurants voor het blok te zetten. Je levert de kwalitatieve spullen die wij willen hebben of je levert niets meer.

Kijk eens even waarom er zoveel superfoods bij de Albert Heijn in de schappen liggen. Gewoon omdat de klant dit wil, omdat de klant dit EIST!

— Henk Mutsaers

Glyfosaat

“Waarschijnlijk kankerverwekkend”? Geen hernieuwde toelating glyfosaat totdat veiligheid is vastgesteld!

Teken de Foodwatch actie

Lees ook: