De een na de andere onthulling maakt dat we stap voor stap de wereld te zien krijgen zoals hij echt is. Gedachtenvoer draagt een steentje bij aan deze bewustwording.


paarse bloemen De wereld is gek! — Gebakkelei, lakei en akelei…

Hoe vaak horen we velen dit tegenwoordig niet uiten?

Je valt van de ene verbazing in de andere, hoewel wij ons al over veel zaken niet meer verbazen.

In de politiek rollen ze over elkaar heen. De farmacie bedenkt de ene na de andere giftige stunt en op een of andere manier trappen daar nog steeds te veel mensen in en verdienen zij goudgeld aan het vergiftigen van de mensheid.

Anneke Bleeker

En zo bakkeleien velen wat af,

Afgelopen week kwam er een bericht voorbij, dat men een griepspuit wil introduceren die je je leven lang bescherming zal bieden! Hoe bizar willen we het hebben? Kan men met een enkele gifspuit, die desastreuze gevolgen kan hebben, jou je hele leven beschermen, ook tegen griepvarianten die er nu nog niet eens zijn? Wie zijn of haar gezonde verstand gebruikt moet toegeven dat dit belachelijk klinkt. Het enige dat we wel zeker weten is dat diezelfde spuit je zoveel ellende kan geven, bij de ene persoon meer dan bij de ander, maar elk vaccin richt schade aan, hoe dan ook!

En zo bakkeleien velen wat af, want de een ziet wel hoe dit verhaal in elkaar zit en de ander niet. Dat kan binnen gezinnen escaleren. Afgelopen week hoorde ik weer een moeder vertellen dat zij niet wil dat haar dochter het HPV-vaccin krijgt maar haar ex-man wil het wel. Over bakkeleien gesproken, de farmacie verzint een leugen om daar geld aan te verdienen en hele gezinnen raken ontwricht.

Er zijn andere onderwerpen die qua onthullingen op grote schaal naar buiten beginnen te komen, gelukkig denken wij met velen die graag informeren over de ‘andere kant van het verhaal’… Maar begin je er over te spreken dan zijn er nog te veel mensen om je heen die er niets mee te maken willen hebben en bijna kwaad op je worden omdat je erover begint. Dagelijks verschijnen berichten waarbij ik denk dat het belangrijk is om over te schrijven maar zondagmiddag 2 juni was deze gedachte even van ondergeschikt belang.

Zaterdag 1 juni hadden we een heerlijke dag in het kasteel van Schoten, net boven Antwerpen, beleefd. Totaal waren er tussen de 80 en 90 personen en de sfeer was goed. Gelijkgestemden, ook al kennen de meesten elkaar niet, maar het schept een band. Diverse lezingen vulden de middag en het publiek kwam werkelijk overal vandaan. Uit Friesland, Limburg en daar tussenin en uiteraard uit Schoten en andere plaatsen in België. Dit zijn zaterdagen om blij op terug te kijken.

Zondagmiddag 2 juni was ik gastvrouw op een van de twee locaties die ik in Alkmaar heb. Zondagmiddag is een Gezond Verstand Middag, de eerste zondag van de maand en de tweede vrijdag van de maand is het een Gezond Verstand Avond op een andere locatie. Deze zondag was het prachtig weer en Harm Valentijn kwam naar Alkmaar om te spreken. Voor de lezing begon liepen wij samen over de paden van het volkstuinencomplex ‘De Rekere’. In de kantine van het complex worden de lezingen gegeven. Een heerlijk puur gebied, goede energie en gemakkelijk te bereiken en het heeft een ruime parkeergelegenheid. Even ‘landen’ zoals we dat dan wel noemen. Wat een prachtige bloemen, bloeiende struiken en bomen. Gele lissen stonden te pronken bij de waterkant, kleine madeliefjes straalden je tegemoet maar zo ook de smeerwortel en vele wel en niet eetbare planten.

Er zijn ook genoeg gewassen die we niet kunnen eten maar die het oog ‘voeden’. We kwamen voor de lezing, Harm zou spreken en ik was gastvrouw dus we moesten zorgen dat we netjes op tijd weer in de kantine waren. De middag verliep ook hier in harmonie, dus een goede sfeer en de aanwezigen waren blij met de informatie die Harm gaf. Harm is natuurarts en vertelt met passie over de Hulda Clark Therapie. Dr. Hulda Clark was een Canadese wetenschapster die ontdekte dat we onszelf te allen tijde kunnen genezen met natuurlijke middelen ook al gaat het om, in onze ogen, vreselijke ziektes. Deze combinatie was op deze locatie al heel bijzonder. Harm als natuurarts die de ontdekkingen van Hulda Clark graag met allen deelt, dit alles in de kantine van juist dit Volkstuinencomplex waar ook Guurtje Kieft haar tuin heeft. Een biologische dynamische tuin met als middelpunt “de Zonnetuin”. Een combinatie van factoren die allemaal kloppen, het past, het voegt, het is niet bijzonder maar eigenlijk zoals het leven hoort te zijn. Puur in al zijn eenvoud!

Lakeien…
Maar wat zien we in de wereld buiten deze tuinen? Velen buigen als lakeien voor veel medemensen, ook al denken zij inwendig mogelijk wat anders maar in de praktijk zeggen zij ‘ja en amen’! Waarom? Durven zij niet anders als het puntje bij het paaltje komt?
Ja, en amen zeggen om er maar vanaf te zijn?
Ja, en amen zeggen om geen ‘buitenbeentje’ te zijn?
Ja, en amen zeggen om ‘gerespecteerd’ te worden?
Ja, en amen zeggen omdat je je eigenlijk nergens in verdiept en een ander laat beslissen?
Ja, en amen!

We laten het gebeuren! Buigen als knipmessen voor iedereen die meent meer te zijn dan wij, die meent ons te kunnen manipuleren, die meent dat zij de wereld in handen hebben. Buigen als lakeien. Na de lezing van Harm, toen iedereen naar huis was liep ik met Irene wederom over de paden van de tuinen. Irene heeft ook een tuin op dit complex en via haar ben ik met de locatie in deze kantine gekomen. Irene helpt mij op deze middagen en het was heerlijk samen even rustig over dit terrein te lopen. Wat bloeien er veel akeleien. Daar heb ik altijd al een zwak voor gehad. Voor welke bloem niet eigenlijk? Maar toch, akeleien hebben een bijzondere uitstraling. Ik moet altijd aan orchideetjes denken ook al zijn zij dat niet. Je hebt ze in het paars, roze, wit en nog meer kleuren en de bloempjes hebben iets statigs. Fragiel en toch statig, de kopjes buigen maar zijn geen lakeien maar trotse akeleien. Een akelei is absoluut geen lakei; zij vertegenwoordigen pure schoonheid! Wanneer je de bloempjes van dichtbij bekijkt dan kun je niet anders dan respect hebben voor de natuur.

Stel jezelf de volgende vragen: Zou je in deze bloemen een gifspuit legen met de verbeelding dat je ze daardoor langer kunt laten bloeien? Zou je deze bloemen alles aanreiken wat wij mensen tot ons nemen en wat wij laten gebeuren? Als je deze prachtige bloemen ziet zou je daar water aan geven waar je eerst een stoot rotzooi aan hebt toegevoegd? Bloemen die zo mooi staan te stralen dwingen respect af; zij buigen niet voor ons, zij groeien zoals het een mooie akelei betaamt.

Wanneer we zo ook eens naar onszelf gaan kijken, dan gaan we mogelijk ook anders kijken naar alles wat we tot ons nemen, wat we geloven, wat we in laten spuiten en hoe we als lakeien buigen voor degenen die alleen maar uit zijn op winst, op macht en op alles waar de grote meerderheid heel gewoon voor moet werken.

Neem het heft in eigen hand, geloof niet wat ze je op de mouw willen spelden en kijk naar de natuur om je heen. Van mij krijg je deze foto’s van de akeleien cadeau om mogelijk op andere gedachten te komen en je op gaat komen voor je eigen gezondheid en woonomgeving, als je dat tenminste al niet doet. We hoeven niet te bakkeleien, niet te buigen als lakeien maar we mogen wel genieten van de pure schoonheid van akeleien! Een flinke bos in een grote vaas of emmer op je tuintafel, een kopje thee van verse munt of andere kruiden of planten erbij en geniet van het pure van de natuur!

Dan zijn vaccinaties en andere negatieve onderwerpen ver weg!
Dit gevoel had ik ook toen ik nog even over de paden liep langs veel prachtige tuinen. Op zondag 7 juli en zondag 4 augustus zijn er geen lezingen op deze locatie in Alkmaar maar gaan we wel eerst langs deze tuinen wandelen en daarna in de kantine kokkerellen. Er is veel te zien, te vertellen en te delen en we sluiten de middagen af met samen genieten van wat we hebben gemaakt van gangbare groentesoorten gecombineerd met eetbare gewassen uit de vrije natuur. De akeleien zullen dan niet meer zo bloeien als nu maar dan zijn er weer andere soorten, elke week is er weer wat anders te ontdekken. De natuur is puur, slim; daar valt niet mee te spotten. Met ons valt wel te spotten. Daarom ontstaan er zoveel ziekten als gevolg van al het gemanipuleer en de vele ego’s en slechte bedoelingen.

Kijk naar de akelei en stel jezelf de vraag… Geloof je in al het geknutsel bedacht in laboratoriums, in grote fabriekshallen en kantoorgebouwen? Kunnen we hier ook zeggen: “Wie het kleine niet eert… ?” De akeleien zullen in de tuinen in dit complex wel doorgaan als zij niet negatief beïnvloed worden. Of we dat van veel medemensen kunnen zeggen is nog maar de vraag. Puur natuur, dat is het enige wat telt! Maar ja dan ben je al snel vaag, zweverig en kruidenvrouwtje. Vooral dat laatste, heerlijk, bloemen kleuren je dag, ze zijn een zegen als troost op veel momenten, handig om in je hand te hebben bij bepaalde situaties, kortom zonder de natuur met zijn enorme verscheidenheid aan soorten geen leven. Dankjewel akeleien, jullie stonden te stralen door je eigen schoonheid. Jullie zijn een voorbeeld!

Anneke Bleeker
3 juni 2013

www.gezondverstandavonden.nl
www.verontrustemoeders.nl

Wil je meer weten over de Hulda Clark Theorie?
www.huldaclark.tk

Wil je meer weten over Stichting de Zonnetuin?
www.dezonnetuin.org

Wil je meer weten over Volkstuinencomplex A.T.V. De Rekere?
www.rekere.nl

Enkele interessante data:
Op dinsdagmiddag 11 juni staat er een wandeling op de agenda in Bergen NH.
Op dinsdagavond 25 juni staat er ook een wandeling op de agenda in Bergen NH.
Op dinsdagmiddag 9 juli wandelen we in Helden, ook deze informatie staat op de agenda van de site en een dag later op 10 juli, woensdagmiddag wandelen we in Nederweert.

Je kunt ons volgen via Facebook:
•Anneke Bleeker