De dag van BNR journalisme: 21-03-2017 Ben ik gek of …. ?


de dag van 21-03-2017 Vandaag deel twee van de dag van: Tenenkrommende journalistiek, gekke berichten, dit kan toch niet waar zijn. Ben ik de enige die een beetje nadenkt …. ? Elke dag doe ik zoveel indrukken op, leer ik weer zoveel bij, maak mij druk om zaken en denk vaak; “Daar zou ik een artikel over moeten schrijven”.

Maar dat zouden weleens veel artikelen kunnen zijn. Wellicht een idee om al de zaken die ik belangrijk vindt te bundelen in “de dag van“.

BNR journalisme


Op maandag kwam het bericht in de media dat Sesamstraat een personage introduceerde met autisme. Is dat omdat autistische mensen steeds meer in beeld komen in onze samenleving. Moeten wij dit dankzij Sesamstraat maar normaal gaan vinden dat zoveel mensen ontwricht zijn. Als je bedenkt dat bij ongevaccineerde mensen autisme niet normaal is, … mag ik dan hardop denken dat Sesamstraat niet meer normaal doet door ons te laten denken dat autisme normaal is?


We blijven nog even bij de maandag, de dag dat ik bijna van mijn stoel viel. Gelukkig reed ik in de auto en bleef door de veiligheidsgordel keurig op mijn plaats zitten. Want wat hoorde ik, … wederom op BNR nieuwsradio? Een uitzending waar complot theorieën uitgebreid belicht werden dankzij het boek van Maarten Reijnders; “Complotdenkers“. Bij de eerste zin als promotie van het boek haak ik al af. “Wat beweegt complotdenkers? Zijn het paranoïde geesten of lijkt hun geloof in samenzweringstheorieën eigenlijk nog het meeste op religie?”

Dat boek probeert dus onder andere mij en met mij velen als paranoïde of als gek weg te zetten. Dit terwijl ik toch steeds meer artikelen onder ogen krijg waar overheden na vele decennia toegeven (moeten toegeven omdat ze niet meer om de feiten heen kunnen) Dat we van complotten kunnen spreken. Zie hier een overzicht van 54 gedocumenteerde complotten.

In de uitzending bij BNR kwam zelfs het 9/11 complot aan de orde. Voor de BNR verslaggevers toch maar even de tip om het boek; “Where did the towers go“, van Dr Judy Wood waar ik al in 2012 over berichte. Ze heeft een mooie video van 2,5 uur waar alle onverklaarbare feiten worden benoemd. Zoals, … als het waar was dat de torens gewoon ingestort zouden zijn. Waar is dan al dat puin gebleven? Dat zou ongeveer een berg moeten zijn van zo’n twintig verdiepingen hoog en niet de schamele drie verdiepingen. Op de video zie je gewoon in slowmotion dat ijzeren balken tot stof vergingen in de lucht. Heren en dames van BNR, … kunnen jullie dat even voor mij verklaren zonder te liegen. Gek hé, …. dat steeds meer mensen in termen denken van Nep Nieuws.


En dan nog vlug even een nieuwtje van afgelopen vrijdag en dat wederom van mijn favoriete zenden BNR nieuwsradio. Dit maal een … inderdaad … zeer interessant onderwerp bij Roelof Hemmen. Hij had een gast die kwam vertellen dat ze de biologische klok aan het ontrafelen waren van de miljoenen jaren oude cyanobacterie die o.a. zuurstof kon produceren. Als je even op startpage op eigen onderzoek uitgaat dan blijkt de cyanobacterie onderdeel te zijn van een groep bacteriën. De opmerking van Roelof, “deze bacterie kan dus zuurstof produceren”, maakte dat ik gelijk op het puntje van de stoel ging zitten. Mijn eerste gedachte was zuurstof … is kanker genezen! EN JA HOOR, even zoeken op internet met; “cyanobacterie en kanker genezen” scoorde gelijk resultaten. Beter nog in het Engels met; “cyanobacteria and cancer”, dat leverde gelijk ook al op nummer 1 een wetenschappelijk artikel op: “Marine Cyanobacteria Compounds with Anticancer Properties: A Review on the Implication of Apoptosis“.

Sinds ik jaren geleden al het artikel gelezen had van Otto Warburg (daterend uit 1931) over hoe kanker kan ontstaan door een simpel gebrek aan zuurstof, weet ik wel hoe de vork in de steel zit. Wat ongelofelijk jammer dat Roelof dit nog niet weet en daarmee elke dag mensenlevens kan redden, want dat is namelijk mogelijk als je in zo’n positie bent op een landelijke nieuwszender. Sorry Roelof, ik wil je geen gewetensbezwaren aanpraten want misschien ben ik wel gek, … als burgerjournalist (je), … wie zal het zeggen. — Henk Mutsaers

de dag van