De Beste Levensverzekering, Dat Ben Jij!

 

De Beste Levensverzekering, Dat Ben Jij!

jij ben de beste verzekering Een klein beetje veranderen aan je dagelijkse leefpatroon kan al een giga verschil maken op het gebied van gezondheid. Toch zullen velen deze kleine eenvoudige zaken nooit gaan ontdekken, vast geklemd tussen dogma’s [niet te veranderen opvattingen], vooroordelen, aannames en meningen van derden. Slimme mensen laten zich niet overtuigen maar informeren zich en trekken hun eigen conclusie gebaseerd op proberen en leren van de fouten van anderen.

Ben ik slimmer (wijzer) als jij?

de beste levensverzekering

Waarom wordt ik steeds wijzer ten opzichte van meer als 50 procent van de lezers van deze website? Dat betekend niet dat ik als persoon wijzer ben als mijn lezers maar ik ben zeker een inhaalslag aan het maken … of mijn voorsprong verder aan het uitbouwen ten opzichte van … (jou?)

Hoe weet ik dat zo stellig?

Cookies, er wordt veel over gesproken, deze kleine bestandjes die meten wat mijn bezoekers allemaal doen op de site. Google en Facebook maken aan de hand van hun Cookies een gedachten profiel van je aan. Daarom heb ik zelf Facebook actief verlaten en gebruik ik Startpage als mijn favoriete zoekmachine in plaats van Google.

Van de anonieme bezoekers van mijn site kan ik echter ook veel leren, ik weet of ze bij een gedeeltelijk geplaatst artikel wel doorklikken naar het hele artikel. Bij een vervolgverhaal zie ik de belangstelling soms letterlijk omlaag duikelen. Ik zie hoe lang mensen op een pagina blijven en weet dus dat ze onmogelijk het hele artikel gelezen kunnen hebben of de video in zijn geheel hebben gezien. Ik weet hoeveel mensen dagelijks doorklikken naar links van andere websites. Ik weet ook hoeveel topartikelen gedeeld worden op bijvoorbeeld Facebook. Ik weet ook dat wanneer het een zeer persoonlijk artikel betreft ik al kan verwachten dat er niet veel “likes” gaan komen. Omdat het dan te dichtbij komt, men durft zichzelf (nog) niet bloot te geven!

Deze week plaatste ik het eBoek van Jeroen: “Zin en Onzin over Eten“. Ik schreef zelf een voorstukje zonder ook maar een enkele alinea daarin over te nemen van het korte eBoek. Al die mensen die de pagina bezoeken worden klaarblijkelijk door de titel getriggert om vervolgens toch te kiezen het gehele artikel niet te gaan lezen. Komt het doordat ik de toevoeging; “confronterend” heb gebruikt en weten deze mensen al van zichzelf dat ze niet zo gezond eten en beschermen ze daarmee hun eigen wereldje waarin zij zich nog comfortabel rondwentelen en nog geen afscheidt van willen nemen?

Onze voedingsketen, en daar ben ik het volledig eens met de schrijver van “Zin en Onzin over” Eten, Jeroen, is in een erbarmelijke staat. Ik sta er echt niet van versteld dat zo veel mensen dagelijks de gevolgen ondervinden in de vorm van ongemakken en ziektes.

Als ik je nu de vraag stel:
“Hoe lang denk je in goede gezondheid te leven?”

Dan is hier het antwoord al: “Terwijl de totale levensverwachting van mannen in de afgelopen kwart eeuw met ruim 4 jaar toenam, daalde de levensverwachting zonder chronische ziektes met ongeveer hetzelfde aantal jaren naar 48 jaar. Bij vrouwen was de winst in totale levensverwachting kleiner en het verlies aan levensjaren zonder chronische ziektes groter: hun levensverwachting zonder chronische ziektes bedraagt nu nog 42 jaar”. (cijfers CBS)

Dan denk ik, daar wil ik niet bijhoren. Maar belangrijker … wat moet ik daar voor doen? Sterker nog, ik ben verder gaan zoeken naar mensen die stokoud worden in goede gezondheid en dat laatste — in goede gezondheid — is de enigste garantie dat je die extra leeftijd ook in vreugde kan doorbrengen.

Een gezond leefstijl is dus je beste levensverzekering die je jezelf maar kan bedenken.

Het is dan ook zo jammer dat mensen — zichzelf — geen kans geven ten volle van het leven te genieten.

Wat heb ik daar voor gedaan de laatste 15 jaar?
Lezen, lezen, lezen, naar lezingen gaan, ervaringen uitwisselen en stap voor stap deze zaken toepassen in mijn eigen leven. Met als recentelijk resultaat dat de AGE test bij mij een biologische leeftijd registreerde van 45 jaar op mijn 63 ste. Dat betekend dat ik op koers ben voor de 100, mijn minimale doel! Betekend dit dat er nooit iets kan gebeuren? Nee natuurlijk niet, maar … ik weet dan wel bij wie ik moet aankloppen voor hulp. En dat zal niet de dokter zijn met zijn arsenaal aan chemische middeltjes. Dat zal eerder zijn bij de gelijkwaardige kennis van de oeroude medicijnmannen die hun middeltjes rechtstreeks uit de natuur haalden. Met duizenden jaren ervaring (Try & Error). Daar komen ook alle moderne medicijnen vandaan, op een chemische manier nagebootst zodat men ze kon patenteren en toepassen op mensen met minder of geen kennis van zaken. (Slechts 11% van alle medicijnen is altijd werkzaam voor het doel waarvoor ze ontwikkeld werden, maar ook deze 11% met vervelende bijwerkingen)

Moraal van dit verhaal: Als mensen nou eens een klein beetje informatie tot zich zouden nemen, verzameld door mensen die veel hogere doelstellingen hebben en inpassen wat ze nodig vinden, dan kan hun levenskwaliteit en leeftijd aanmerkelijk verbeteren. Motivatie is de sleutel tot dit alles.

In het land van de vooroordelen & dogma’s is eenoog Koning!
De keerzijde is dat diegene die blijven verzaken om informatie in te winnen ten prooi vallen aan de zeer schadelijke bijwerkingen van vaccinaties, giftige medicijnen en voeding die je lichaam uitwoont in plaats van zal voeden.

— Henk Mutsaers