De alternatieve media hebben jullie hulp nodig …

digitale nep nieuws spionage [13-12-2016] De media oorlog is in momenteel in alle hevigheid losgebarsten. De traditionele media voelen de hete adem van de alternatieve media in hun nek en zetten alle zeilen bij om die in diskrediet te brengen.

Het is NepNieuws. De mensen die nog niet wakker zijn, hoe vinden zij in de toekomst hun weg naar het alternatieve nieuws?

digitale spionage nep nieuws websites

Hoe werkt het?

Wanneer ga je op zoek naar nieuws. Pas als er een behoefte / noodzaak is ga je op zoek naar informatie. Als dan de weg naar onafhankelijke informatie geblokkeerd is op Google omdat de als Nep Nieuws geclassificeerde websites worden geblokkeerd in de Google top resultaten, hoe gaan nieuwe ontdekkingsreizigers dan waardevolle informatie ontdekken? Als jij bekend bent als “wakkere” persoon dan wordt informatie die jij post met besmette sleutelwoorden automatisch geblokkeerd. Dat wil zeggen, jij denkt dat ze gepost zijn maar bij je vrienden worden ze al tussen de oudere berichten geplaatst. Weinig kans dat ze gezien worden op Twitter en Facebook.

Data specialist Clif High zag al dat Google op 9 November en 4 December aanpassing gemaakt had aangaande NEP NIEUWS websites. Er is inmiddels ook een Nep Nieuws Hoax register van Google.

Vorige week berichte mijn co-host op dotcom.radio Ron Fonteine al dat zijn website leefbewust.com in een enkel dag 50% minder bezoekers had. Wij, de alternatieve media zijn met z’n allen gebaat bij trouwe bezoekers die ons gedachtegoed ook actief uitdragen.

Maar daar zijn wel regels aan gebonden !!

Ron is al begonnen met het plaatsen van zogenaamde infographics zoals het voorbeeld hieronder. Supporters kunnen deze plaatjes posten op Facebook, Twitter etc.


Belangrijk voor mensen die ook een eigen website beheren. Normaal was het zo dat er bij een plaatje een zogenaamde Alt tag ingevuld werd. Google weet dan het onderwerp waar het plaatje over gaat. Web beheerders kunnen voor deze infographics deze alt tag beter blank laten want de besmette sleutelwoorden of de link naar de eigen website zal dit plaatje gelijk besmetten als zijnde NepNieuws en daarmee ook alle mensen die dit plaatje weer verder doorzenden zijn daarmee ook automatisch besmette Nep Nieuws verspreiders. Ja mensen zo ver gaat het tegenwoordig in onze moderne Stasi spionage samenleving.

Wat ik zelf al jaren doe is elke eMail verzenden met een handtekening in de vorm van een jpg plaatje. Tekst kunnen de robots immers lezen en al je mails die niet versleuteld zijn worden automatisch gelezen. Een plaatje kan een computer spionage robot niet lezen. Zie hieronder de handtekening die ik bij elk eMail bericht automatisch toevoeg.

Dit kun je bij elk eMail programma instellen met de functie handtekening. Geef dat plaatje op je computer een willekeurige naam, dus niet allemaal handtekening.

Enkele voorbeelden die je zou kunnen gebruiken / zelf maken …

Heb jij nog andere ideeën om alternatieve nieuws website te promoten, we horen het graag. Met een paar miljoen supporters moeten we Google toch kunnen omzeilen. Want …. is het nieuws soms prive eigendom tegenwoordig? Deze actie vertoont weer alle sporen van een totalitaire staat, een democratuur.

is het nieuws nu prive eigendom

— Henk Mutsaers