Congres Weston Price 30 Januari Ziest: Brain Food

boek weston price Als je een website hebt met als titel “gedachtenvoer” Dan is het logisch aandacht te besteden aan Brain Food. Op zaterdag 30 januari zal het derde Weston Price-congres plaatsvinden in congrescentrum Antropia, naast station Driebergen-Zeist.

Waarom een thema als Brain Food?

De laatste decennia is het aantal gevallen van neurodegeneratieve ziekten met sprongen omhoog gegaan. Wist je dat er wereldwijd iedere 7 seconden een geval van dementie wordt geconstateerd?

weston price congres
Weston Price Congres — Brain Food —

Iedereen kent wel iemand met alzheimer, parkinson, MS, huntington, ALS, etc.

Het wordt hoog tijd om meer informatie en voorlichting te geven over deze her­sen­aan­doe­nin­gen, die met het juiste Brain Food zijn te keren, te stoppen en zeker te voorkomen. Er zijn al vele gevallen bekend – en boeken over geschreven – waarbij kokosvet alzheimer heeft doen keren.

Kokosolie is superfood voor je hersenen.
Een van onze zeer gerespecteerde schrijvers, dr. Bruce Fife, die zijn gehele medische leven al kokosvet bestudeert, adviseert minstens 3 tot 5 eetlepels kokosvet per dag te nemen. Dit kan in allerlei vormen. Je kan er mee bakken, je kan er je brood (als je dat nog eet) mee smeren, je kan een paar flinke lepels in een dagelijkse smoothie doen, etc. Je kan kokosvet ook als massageolie gebruiken of – indien nodig – als zonnebrandcrème gebruiken. De huid is toch het grootste (opname) orgaan dat we hebben?

Nog een leuk idee: kokosvet in je thee en/of koffie; gek idee? Welnee. Reeds duizenden jaren gebruiken mensen in Azië dagelijks kokosvet in hun koffie en/of thee. Het geeft een volle, lekkere, speciale smaak aan je koffie of thee.
Eigenlijk kan je het zo gek niet bedenken of je kan er wel kokosvet bij gebruiken.
Waarom kokosvet? Kokosvet is het meest ver­za­dig­de vet ter wereld en verzadigde vetten schijnen we het meest nodig te hebben om onze hersens en lichaam gezond te houden. Onze hersenen bestaan voor het merendeel uit verzadigde vetten.

Andere Brain Foods die fantastisch zijn, zijn dierlijke vetten, als ossewit, reuzel, en ghee – geklaarde boter gemaakt van rauwe melk. Ghee is een fantastisch vet om je vlees in te bakken. Als je kinderen hebt en je bakt af en toe pannenkoeken (van spelt- en/of kokosmeel), bak ze dan in de ghee: ongemerkt krijgen ze de goede vetten binnen.
Maar ook plantaardige oliën zijn prima Brain Food. Een van de beste die wij hebben kunnen ontdekken zijn de oliën van Yes. De samenstelling is zelfs gepatenteerd. Dat kunnen weinig ‘olieboeren’ zeg­gen.

Tot slot moeten we niet vergeten dat zout een fantastisch Brain Food is. Uiteraard niet het zout uit de supermarkt dat ontdaan is van alle goede stoffen, maar het ongeraffineerde zeezout.

Waarom is dit allemaal niet algemeen bekend?
Kort door de bocht: economie en belasting zijn belangrijker dan onze gezondheid. Sterker nog: aan een gezond en dood mens is niets te verdienen.

Waarom zou je dit congres moeten bezoeken?
Weston Price bestudeerde 14 natuurvolkeren over de hele wereld in de jaren 30 van de vorige eeuw.
Deze mensen verkeerden in een uitstekende lichamelijke en geestelijke gezondheid. Price legde de relatie met hun voeding en noemde zijn boek niet voor niets Voeding en fysieke degeneratie. Hij voorspelde een gezondheidscrisis van ongekende omvang als we de wijze lessen van deze volken niet ter harte zouden nemen. Helaas kreeg hij geen luisterend oor en leven we nu in deze crisis. Daarom is dit congres zo belangrijk: voor je eigen gezondheid en om de verkregen informatie door te geven.

Laten we elkaar op 30 januari ontmoeten. Tot dan. Wanneer je de kortingskode succeskorting invult, ontvang je 5 euro korting op je toegangsbewijs. [ Boek Nu ]

Weston Price Congres 2014