Budget tip: Een stap dichterbij energie neutraal wonen. Vortex Energy Saver.

Save as PDF 

energie besparingstip Budget tip: Een stap dichterbij energie neutraal wonen. Vortex Energy Saver.  Wie heeft er nog geen dubbelglas, isolatie maatregelen getroffen, energiezuinige gasketel, of zelfs al een warmtepomp? De mogelijkheden lijken eindeloos. Een van de beste opties is waarschijnlijk bij de meesten echter nog onbekend. Wellicht de beste en snelste prijs / rendement optie, …. ? De vraag is; “Waarom hebben de media hier al bijna 10 jaar niet over bericht? – Zitten slapen of … andere belangen, de belangen van de grote adverteerders!” Ontdek en deel deze info!

Een energie bespaar tip die je niet de hoofdprijs kost

Voorheen was het op energiebesparing gebied zo dat de allereerste maatregel isolatie was. Wat je niet hoeft op te warmen door warmte verlies kost je ook geen extra energie. Maar een heel huis isoleren is best een kostenpost en brengt veel werk met zich mee. Deze realiteit is wellicht nu achterhaald en verdringt isoleren naar de tweede plaats?

enerielabel

De Vortex Energy Saver uit de U.K.

vortex energie besparing schema

Een Vortex is eigenlijk een werveling van energie. Een tornado is dus in zekere zin ook een vortex. Wat de Vortex Energy Saver doet is de zuurstof effectief tot een bijzonder laag niveau terugbrengen waardoor elke systeem dat water verwarmt minder stroom, gas of olie gaat gebruiken. De vortex installatie gaat roestvorming tegen waardoor de levensduur van de gehele verwarmingsinstallatie verbeterd. [zuurstof in het water normaal 2.5% en met de vortex 0,05 ppm]

Luchtbellen en radiators die niet volledig opwarmen zijn een zaak uit het verleden met de vortex geïnstalleerd. Bij een vortex ontstaat een lage druk in het midden wat de lucht uit het water verwijderd [net zoals het oog van de tornado bij iedereen algemeen bekend is]. Het opwarmen van het water in de boiler en radiatoren zal dus effectiever plaatsvinden en kan tot 35% reductie in energiekosten leiden. Zonder bewegende delen is de levensverwachting van het Vortex systeem > groter als 40 jaar. Roestvorming in de installatie kan een 15% achteruitgang van de installatie tot gevolg hebben, de Vortex Enery Saver maakt bovendien elke installatie stiller.

De Coventry Universiteit deden een test met de Vortex unit in hun studentenflat en kwamen gedurende een jaar tot een reductie van 35% in energiekosten!

Meer info in het Engels: [ pdf document]

De Vortex kwam op de markt in de U.K. in 2008. Heel vreemd dat de internationale media hier nog niet de loftrompet over hebben laten klinken?

lucht in de radiatorIn Nederland is er op dit moment nog geen distributeur waardoor een exacte prijs geven nog niet mogelijk is, een telefoontje richting het bedrijf leerde mij echter wel duidelijk is dat de Vortex Energy Saver voor mij op de allereerste plaats komt te staan! Website: http://www.vortexenergysaver.com/

Vindt jij deze informatie net als ik ook waardevol? Deel dit bericht dan via de sociale media!

— Henk Mutsaers

hoeveel mensen zouden dit ook willen weten

Dit artikel staat nu bijna 2 jaar online en … zo weinig bezoekers voor zo’n gouden tip, … zitten jullie te slapen?