Boek: Waarom maagzuur goed voor je is?


boek waarom maagzuur goed voor je is “Wanneer de verteringsfunctie van de maag is verstoord, heeft dit gevolgen voor de rest van het maag-darmkanaal en de opneembaarheid van vitaminen en mineralen”. Dit schrijft Dr. Gert E Schuitermaker is zijn voorwoord van dit boek.

Deze ene zin is in feite het belangrijkste, wat het belang aangeeft hier niet lichtvaardig over te denken en bij het minste of geringste onraad zomaar achteloos een medicijn te slikken om een probleem te maskeren dat voor een ongemak zorgt.

Maagzuur voor de opneembaarheid van vitaminen en mineralen

Vitaminen en mineralen opnamegebrek kan op termijn immers tot elke ziekte leiden! Dit is echter precies wat miljoenen mensen wereldwijd aan het doen zijn, ze zijn letterlijk de weg ingeslagen naar ziekte en verminderde levenskwaliteit en …. dat alles geadviseerd door …. de dokter! Als je net als ik al heel wat literatuur verslonden hebt waarvan vele succesboeken dan denk ik mij wel eens; “Hoe is het mogelijk dat er nu nog steeds zoveel vertrouwen is in de westerse geneeskunde in zijn geheel en mensen onnadenkend het advies van een arts opvolgen?” De dokter die volgzaam de protocollen van de farmaceutische industrie ten uitvoer brengt en schijnbaar de gezondheid problemen in zijn praktijk niet ziet toenemen. Waar deze blindvaren op ‘dubbelblinde’ farmaceutische studies zijn het de op natuurkunde gebaseerde artsen die ouderwets ‘waarnemen in de praktijk’ wat de gevolgen zijn van de acties die de patiënt en arts tezamen ondernemen. Dit is in feite de enige ‘weten-schap’ die echt belangrijk is voor de patiënt. De kennis om brandend maagzuur op te lossen op een natuurlijke manier is inmiddels ook al 100 jaar bekend. — Henk Mutsaers

succesboeken
Ook weleens last van brandend maagzuur?

In de meeste gevallen is het niet wat je denkt: een teveel aan maagzuur! Het is meestal een tekort aan maagzuur. Echter de meeste huisartsen schrijven bij deze klacht maagzuurremmers voor, waardoor de patiënt in een ‘loop’ terecht komt waar hij niet meer uitkomt. Of de patiënt knaagt een pakje Rennies leeg, hetgeen veelal niet bijdraagt aan de klacht. Je vraag zou moeten zijn: hoe krijg ik meer maagzuur en van een kwalitatief goed niveau?

Een zeer gerespecteerde arts in Amerika heeft na decennia studie en ervaring over dit fenomeen een verhelderend boek geschreven: Waarom maagzuur goed voor je is. Dr. Jonathan Wright legt in dit boek uit hoe je zonder chemische middelen het juiste niveau aan maagzuur kan verkrijgen en zodoende het gevoel van brandend maagzuur voor altijd verleden tijd is.

Dit revolutionaire boek lanceert een briljant nieuw concept om brandend maagzuur voorgoed te genezen door de meest algemene oorzaak van het probleem, onvoldoende maagzuurafscheiding, op te lossen.

Het is een feit dat, in tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, brandend maagzuur bijna altijd samengaat met te weinig maagzuur, niet met te veel. De huidige medische aanpak vermindert maagzuur, terwijl de maagzuurafscheiding al is verstoord, met een lapmiddeltje dat de aandoening niet kan genezen, maar dat slechts tijdelijk de symptomen onderdrukt.

Bovendien zouden we voor deze snelle oplossing weleens een hoge prijs kunnen moeten betalen ten koste van onze gezondheid. Iets wat de farmaceutische industrie en de duizenden artsen negeren als zij die krachtige zuurremmende medicijnen, zoals Prilosec, Losec, Tagamet, Zantac, Pepcid, Pantozol, Nexium en andere voorschrijven.

Dr. Wright spoort ons sterk aan om het gebruik van deze synthetische chemicaliën te vermijden. In plaats daarvan beveelt hij een veelomvattend programma aan dat de maag herstelt in zijn normale, gezonde staat waarbij datgene wat ontbreekt wordt aangevuld met veilige, goedkope maagzuursupplementen en andere natuurlijke middelen. Wist je dat – aldus dr. Wright – jeugdastma en diverse auto-immuunziekten verband houden met een te lage maagzuurspiegel?

Jonathan V. Wright, M.D., is een internationaal bekend staande huisarts en medisch directeur van de Tahoma Clinic in Renton, Washington.

Boek: Waarom maagzuur goed voor je is?