Boek: De Complete Ayurvedische Huisapotheek

 

Boek: De Complete Ayurvedische Huisapotheek

A?yur?ve?di?sche ge?nees?wij?ze De afgelopen jaren hebben wetenschappers aangetoond dat veel gezondheidsproblemen een band hebben met een slechte darmflora. Hippocrates stelde al dat alle ziekten beginnen in de darmen. De Chinese en de Ayurvedische geneeskunst weten dit al duizenden jaren. De meeste moderne medische behandelaars moeten de herontdekking van deze feiten nog gaan erkennen. Het gapende gat van deze acceptatie neemt eerder toe dan af.

Het is heel bijzonder dat er door overlevering 5000 jaar oude medische kennis beschikbaar is, die in sommige kringen alternatief wordt genoemd.

Je kan je afvragen wat alternatief is: 5000 jaar …

… oude medische wijsheid, die gebaseerd is op de natuur, of een geneeswijze die net 100 jaar oud is en gebaseerd is op chemicaliën die het lichaam in vele gevallen niet herkent.

A?yur?ve?di?sche ge?nees?wij?ze
Toegegeven, aan een plantje kan je weinig verdienen en aan statines miljoenen.

De Ayurvedische geneeskunst is duizenden jaren geleden in India, het land waar de auteur vandaan komt, ontstaan en wordt nog steeds verder ontwikkeld.

De eerste helft van het boek is kennis, uitleg, adviezen, Ayurvedische geschiedenis, etc., terwijl de tweede helft van het boek meer dan 100 ziekten en aandoeningen beschrijft en daar de Ayurvedische oplossing voor geeft, inclusief voedingsadviezen.

De auteur dr. Vasant Lad zegt het zo: “Ayurveda is een veelomvattende benadering van gezondheid die alle facetten van ons leven en onze leefstijl omvat. Lichaam, geest en ziel; werk en relaties; voedingspatroon en externe omgeving; de seizoenen en onze dagelijkse routine; lichaamsbeweging en spirituele oefeningen – dit alles en vele bijkomen­de fact­ren worden in de klassieke Ayurvedische teksten behandeld.

Van onze diepste spirituele vragen:
– Wie ben ik?
– Waar kom ik vandaan?
– Wat is de zin van mijn leven?

…tot de meest praktische en alledaagse (Hoe kan ik keelpijn genezen? Hoe­veel lichaams­beweging is voor mij het beste? Wat dien ik te eten?), de vijfduizend jaar oude, levende Ayurvedatraditie heeft er antwoorden op die praktisch en zinvol zijn. Als natuurgeneeskundig systeem draait Ayurveda niet om het genezen van symptomen, hoewel Ayurveda dit zeker doet.

Ayurveda gaat meer om de ontwikkeling van een leefstijl die gezondheid en genezing teweeg brengt.

Om zo veel mogelijk van Ayurveda – en van dit boek – te profiteren, moet je de principes ervan in daden omzetten. Als je, wanneer je een gezondheidsprobleem hebt, alleen maar naar het hoofdstuk over ziekten en remedies (in deel III) snelt, merk je echt niets van de rijkdom en schoonheid van Ayurveda, die een volledige wetenschap van het leven is, die ieder mens in staat kan stellen gezond en gelukkig te zijn.

Ik zou de waarheid geweld aandoen als ik zei dat Ayurveda in je leven integreren heel eenvoudig is. Dat is het niet. Je zult waarschijnlijk niet alleen een aantal nieuwe principes moeten leren, maar ook de aard van je constitutie, van je lichaam en geest, moeten begrijpen.

Je zult waarschijnlijk tot de conclusie komen dat je veranderingen in je dagelijkse routine moet aanbrengen, dat je bijvoorbeeld eerder moet opstaan of meer of minder of andere lichaamsbeweging moet nemen.

ayurvedische gteneeswijzenMisschien besluit je wel dat het verstandig zou zijn om je voedingspatroon te veranderen, dat je een aantal dingen die je lekker vindt beter kunt laten staan, omdat ze niet goed voor je zijn. Zulke veranderingen in onze gebruikelijke manier van leven treden niet van de ene dag op de andere dag op. Aan de andere kant zou ik ook niet de waarheid spreken als ik niet zei dat elk stapje dat je in de richting van een Ayurvedische leefstijl zet een onmiddellijke en positieve uitwerking op je lichaam, geest en bewustzijn heeft.”

 

Een topboek, dat niet alleen een leesboek is, maar tevens een ware encyclopedie die je voor het leven aanschaft.

Bestel het boek via deze link op Succesboeken
De Complete Ayurvedische Huisapotheek