BNR Ask me Anything: Bedreigingen of-te-wel: De wet van de straat (?)


de wet van de straatBNR Ask me Anything: Bedreigingen of-te-wel: De wet van de straat (?)  Jörgen Raymann op BNR nieuwsradio 29-05-2017 in het programma Ask Me Anything hadden op die maandag het onderwerp “bedreigingen”. Een wethouder was te gast waarbij beide auto’s in brand waren gestoken wat zijn sporen naliet tot op de dag van vandaag. Onbegrijpelijk vonden de deskundigen het in een land waar er vele democratische wegen zijn om je gevoelens kenbaar te maken.

Onder welke rotsblok leven deze “deskundigen” ?

Iemand van de “straat” stapt niet naar de rechter, die heeft niets met de ambtelijke taal als er überhaupt al een spoortje vertrouwen is in de uitkomst. De mensen van de straat hebben zeer waarschijnlijk al eerstehands ervaringen waar ze hun kop gestoten hebben of weten de weg niet te vinden binnen de ambtelijke molen. Ze hebben bovendien de ervaring dat “hun” politieke stem niet gehoord wordt omdat de oude garde politici anders denkenden negeren en buitensluiten in de verkiezingen. Nu en in het verleden.

de wet van de gewone man, de wet van de straat
Nee natuurlijk zijn geweld en vernielingen niet goed te praten maar wel verklaarbaar met deze twee woorden.

Actie, reactie.

Als je de “mensen van de straat” negeert, keer op keer op keer dan kun je op deze actie een reactie verwachten. Daar kun je de klok op gelijk zetten.

Ik vrees dat er met de vluchtelingencrisis in vele landen al het een en ander broeit en als er ergens in een land de vlam in de pan slaat wordt het overal “feest” in elk land. Gelukkig voor de heren bestuurders zijn de opvang kampen niet gelegen naast hun eigen woonwijken, maar dat ze in dat feest betrokken kunnen worden is zeer zeker mogelijk.

Het maakt echter allemaal deel uit van het plan om deze onrusten, rellen en vernielingen uit te lokken, … bewust. Om daarna de staat van beleg in te kunnen stellen, Martial Law ook wel de krijgswet genoemd. In Frankrijk is die alweer verlengt na de aanslag in Manchester, daar is het feest al langer aan de orde.

Stap voor stap wordt hier naar toe gewerkt volgens het plan van de Nieuwe Wereld Orde en in Ask Me Anything werd deze week het spel gespeeld van heers en verdeel. De beschaafde mensen werden uit gespeeld tegen de mensen van de straat, het goede tegen het kwade.

Maar de man van de straat is ook niet gek. Die zien de beschaafde mensen oorlog op oorlog voeren voor de belangen van het groot kapitaal, moord en doodslag, de oorlog van de computerspel verslaafden die vechten hun spelletjes met moderne drones. Ver weg achter hun veilige computerschermen. Geen gevaar, geen empathie, pang, pang, game over. Start your new game now.

En de man van de straat stak zomaar een auto aan, twee zelfs, … van de wethouder, schande!

Vraag mij ook niet alles, don’t ask me anything. Ik weet ook niet al de antwoorden maar verbind wel de zaken, connecting the dots o.a. op dotcom.radio.

— Henk Mutsaers