Betaalbaar huis starters

betaalbaar huis startersBetaalbaar huis kunnen kopen, kijk eens buiten de grote steden, vooral de starters!  Het laatste kwartaal van 2017 was een nieuw record in de huizen verkoop. Die trend komt echter van buiten de grote steden waar in de stad vrijwel niets meer betaalbaar aan huizen te koop is. Vooral voor de starters wordt het zaak om hun zoekterrein te verleggen wil je nog een betaalbare woning vinden.

Wat is nu de echte huizenprijs? Gebakken lucht of … ?

Ik maak hier natuurlijk reclame voor ons eigen huis dat te koop staat in Geertruidenberg. De gemiddelde vraagprijs voor koopwoningen in Geertruidenberg bedraagt € 332,163 euro [Bron] Ons huis staat te koop voor € 230.000 k.k.

betaalbaar huis starters
De aankoop van het eigenhuis is een goede beslissing geweest voor ons. We wonen hier nu inmiddels bijna 41 jaar en het huis is dus al 10 jaar vrij van hypotheek. Dit alles schrijf ik met de kennis van …. toen! De aankoop van een huis is ook de minst slechte of zelfs de enige mogelijkheid omdat de waarde van geld in de economie eigenlijk staat te verdampen. Zou je rekenen met de echte geldontwaarding dan zouden de huizen pas echt onbetaalbaar worden. 1,8% rekenrente voor de inflatie is natuurlijk een lachertje gezien de enorme geldontwaarding van de laatste jaren door het QE [quantitative easing] spelletje van de banken in de EU en de VS.

QE — Kwantitatieve verruiming is het spel wat gepeeld wordt om de economie overeind te houden en zo wordt er al enkele jaren 60 miljard per maand aan nieuw geld gemaakt (gebakken lucht) waardoor de echte euro’s die jij en ik verdient hebben met ouderwets werk staan te verdampen in waarde. Hier vindt je een goed artikel uit 2012 over inflatie

Klopt de berekening van de inflatie wel ?

Een nog beter onderzoek naar de werkelijke inflatie doet je mond waarschijnlijk open vallen van verbazing. Een mandje van 500 producten, diensten en belastingen geven aan dat 10% inflatie … of meer … geheel geen ondenkbaar beeld is.

Een huis van € 100.000 euro zou dan in geld waarde slechts 10 jaar later € 259.445,31 euro moeten opbrengen als je net als bij rente over rente ook inflatie over inflatie berekend. Met een inflatie van 1,8% per jaar gaat dat zelfde huis van € 100.000 euro na tien jaar € 119.536,13 euro kosten aan pure inflatie, dus geen prijsstijging door vraag en aanbod in de huizenmarkt. Geloof dan ook niets in het overwaarde sprookje in ontroerend goed. Huizen zijn veel te goedkoop, als je kijkt naar de waarde die je met arbeid geleverd hebt om dat huis bij elkaar te kunnen sprokkelen. Maar meer vragen als de markt is niet mogelijk dus zitten we met zijn allen in de val van het piramide geldsysteem spelletje.

— Henk Mutsaers

huis kopen

Al klaar voor de toekomst * 20 panasonis zonnepanelen * Warmtepomp *Houtkachel * Sauna * 3 x slaapkamer

huis te koop koestraat 26 geertruidenberg
Woning te koop Geertruidenberg Noord Brabant

Energie neutraal: Nul op de meter
Vortex energie bespaar tip: Energieneutraal een stap dichterbij
Herken jij ook een voordeel als je er een ziet?
De historie van ons huis

— Henk Mutsaers 06 2735 3369 | eMail | 225.000 euro k.k.
— Ik ben koerier dus altijd bereikbaar!