Besmet voedsel uit China komt nu met een ‘biologisch’ label de Verenigde Staten binnen


Besmet voedsel uit China

natural news (NaturalNews) De Chinese voedingsproductie industrie is een van ‘s-werelds minst gereguleerde en meest corrupte bedrijfstakken en dit wordt keer op keer weer bewezen. Nu lijkt het erop dat je helemaal niets meer kunt geloven, zelfs niet als dit het label ‘biologisch’ heeft.
Door: J. D. Heyes – schrijver voor Natural News
Vertaling: Frank Bleeker | Bron artikel


besmette voeding uit China

Besmet voedsel uit China komt nu met een ‘biologisch’ label de Verenigde Staten binnen

Natural Health 365 meldt dat dat verschillende levensmiddelen in het land zo verontreinigd zijn dat de Chinese burgers ze niet meer vertrouwen. Erger nog, de landen die dit besmette voedsel importeren brengen hun burgers in gevaar!

Personeel van de Amerikaanse douane blijkt vaak voedselzendingen vanuit China tegen te houden omdat zij onfrisse additieven en residuen van geneesmiddelen bevatten, omdat zij verkeerd zijn gelabeld, of in het algemeen heel smerig zijn. Sommige Chinese voedselexporteurs hebben hierop gereageerd door hun producten als ‘biologisch’ te labelen terwijl zij dat absoluut NIET zijn!

Er zijn verschillende factoren in het spel die de Chinese claims van ‘organisch’ onbetrouwbaar maken. Ten eerste is dat de milieuverontreiniging door ongebreidelde en ongereguleerde industriële groei. Deze heeft de grond en de waterwegen dusdanig vervuild met giftige zware metalen dat niets dat in die grond groeit meer veilig is. Niet biologisch dus! Ook wordt er hevig gesjoemeld met de etikettering en tiert corruptie welig binnen de overheid en de productiesectoren zodat het niet slim is om te vertrouwen wat er op de verpakkingen wordt vermeld.

De Chinese boeren gebruiken in feite water dat bomvol zit met zware metalen, zo vermeldt Natural Health 365 in een apart rapport. Bovendien bevat het irrigatiewater organische en anorganische stoffen en verontreinigingen. Chinees ‘biologisch’ eten is zo verontreinigd dat iemand al ziek wordt als hij slechts een deel van de producten zou gebruiken.

‘Smerig water’ is het enige dat er is!

Het rapport meldt verder: “Dit is de realiteit: alle graan in China, maar ook groenten en fruit worden geïrrigeerd met onbehandeld industrieel afvalwater. De Gele Rivier, die als niet bruikbaar wordt beschouwd, voorziet grote landbouwgebieden in de noordoostelijke provincies.” Wil je wel geloven dat veel Chinese boeren zelf niet eens het voedsel eten dat zij produceren? Dat komt omdat het duidelijk is dat de waterverontreiniging is China zo ernstig is, dat het de gehele voedselvoorziening van het land bedreigt. Chinese boeren hebben laten weten dat er geen ander water voor hun gewassen beschikbaar is dan ‘smerig water’. Als onderdeel van de industriële vooruitgang van het land is het ook een van de grootste producenten (en afnemers) van meststoffen en bestrijdingsmiddelen, zo meldt Water Politics.

De site merkt verder op dat terwijl China’s industriële macht groeit, ook de hoeveelheid verontreinigende stoffen in de watervoorziening van het land toeneemt. Meren, rivieren, beken en ondergrondse waterstromen raken door de jaren heen steeds meer vervuild.

In aanvulling op de door de mens geproduceerde verontreinigende stoffen, produceren dieren ongeveer 90 procent van de organische verontreinigende stoffen en de helft van de stikstof in China’s water, zeggen experts van de Chinese Academie voor Ruimtelijke Ordening. Er zijn tijden dat het water zo vervuild is, dat het compleet zwart ziet – en toch wordt het dan nog steeds gebruikt om gewassen te irrigeren, met inbegrip van de zogenaamde biologische landbouwbedrijven.

Onderstaande negen voedingsmiddelen zijn volgens
Health 365 bijzonder gevoelig voor vervuiling:

Vis:
Ongeveer 80 procent van alle tilapia die in de Verenigde Staten wordt verkocht is afkomstig van ‘fish farms’ (viskwekerijen) in China, net als ongeveer de helft van alle kabeljauw. Waterverontreiniging is in China een verschrikkelijk probleem, dus alle vis die daar gekweekt wordt is verdacht.

Kip:
Pluimvee afkomstig uit China is heel vaak besmet met ziekten, zoals de vogelgriep.

Appels en appelsap:
Pas kortgeleden hebben de Verenigde Staten toestemming gegeven om Chinese appels te importeren, hoewel Amerikaanse kwekers meer dan voldoende produceren voor dit land en de rest van de wereld.

Rijst:
Hoewel dit een basisbehoefte is in China en veel van de rijst die in de V.S. wordt gebruikt er vandaan komt, is ontdekt dat een deel ervan wordt gemaakt van (kunst)hars en aardappels.

Paddenstoelen/champignons:
Ongeveer 34 procent van de verwerkte paddenstoelen/champignons komen uit China.

Zout:
Een hoeveelheid zout die in China was geproduceerd voor industrieel gebruik, belandde op de Amerikaanse eettafels.

Zwarte peper:
Een Chinese handelaar probeerde modderkorrels voor peperkorrels door te laten gaan.

Groene erwten:
In China zijn neperwten ontdekt die waren gemaakt van soja, groene kleurstof en andere twijfelachtige substanties.

Knoflook:
Ongeveer een derde deel van alle knoflook die in de V.S. wordt gebruikt is afkomstig uit China.

Koop bewust! Lees ook: Biologisch uit China

Bronnen:

NaturalHeath365.com

WaterPolitics.com

NaturalNews.com

DISCLAIMER:
Dit is een vertaling van een Amerikaans artikel. Hoewel veel van wat betoogd wordt van toepassing is op de wereldwijde situatie, dienen we ons te realiseren dat sommige van de genoemde voorbeelden vooral betrekking hebben op omstandigheden in de Verenigde Staten.