Ben jij nog wel de eigenaar van je eigen gedachten ?

hersennen gebruiken Je kijkt naar het nieuws en de achtergronden op TV, je luistert naar nieuwsradio, en je leest de krant, … ben jij dan nog wel de eigenaar van je eigen gedachten? Daarom ben ik al een paar jaar geleden gestopt met het kijken naar TV nieuws, het lezen van de krant en radio gebruik ik om te horen welke twist, welke leugens ze vertellen over het “nieuws”. Als je zelf echter niet je nieuws verzameld, wat weet je dan eigenlijk?

Steeds meer journalisten klappen op dit moment uit de school dat ze de waarheid hebben verdraaid of gewoon een leugen vertelden over belangrijke wereldgebeurtenissen. Het is ook al lang bekend dat de foto’s in de krant niet meer betrouwbaar zijn sinds de komst van programma’s als fotoshop. Zeker als je er zelf mee werkt weet je hoe eenvoudig de werkelijkheid te manipuleren is. Nu is het ook al mogelijk om met acteurs live TV beelden te manipuleren.

gedachten politie
Op Google en de sociale media, met name Facebook worden gedachten profielen aangemaakt van ALLE bezoekers dus het aangeleverde nieuws kan daar op maat aangeleverd worden naar je voorkeuren, dus ook de leugens. Toekomstmuziek? … Nee, dit gebeurd nu reeds een aantal jaren elke dag. Wel eens iets opgezocht op een zoekmachine en een aantal weken daarna gestalkt door advertenties van dat product. Precies, zo kan met name Facebook ook andere berichten hoog in je tijdlijn plaatsen en andere berichten blokkeren. Mensen die zelf berichten schrijven zoals ik vroegen zich jaren geleden al af waarom op sommige berichten geen meetbare respons kwam (bezoekers). Daarom heb ik al weer twee jaar geleden (eind 2014) mijn Facebook acount opgezegd. Daarom gebruik ik Google niet meer en ben ik overgestapt naar startpage.

Bij berichten in de media kun je dus absoluut niet meer vertrouwen de waarheid voorgeschoteld te krijgen.

eigtenaar beigen gedachten ?

de duistere taktiek van ..
Bron bovenstaande plaatje leefbewust.

Wat ontbreekt is: KRITISCH DENKEN

… en zo worden je gedachten onder controle gehouden !