Asbest in make-up product gevonden bij laboratorium testen

Asbest in make-up product gevonden

asbest verwijdering 11-01-2018 Asbest is een natuurproduct met vele voordelen. Het heeft echter een enkel nadeel, de vezels kunnen zich hechten in met name het long en buikweefsel en kanker veroorzaken (mesothelioma). Dat deze vezels nu uitgerekend in make-up aangetroffen worden is een van de meest gevaarlijkste plaatsen. Maar er is een oplossing, zelfgemaakte huidverzorging.

Zolang de vezels vochtig / nat zijn leveren ze geen gevaar op voor inademing. De warmte van de huid zorgt er echter voor dat die mogelijkheid zeer wel aanwezig is. Een achteloze veeg met je hand over je gezicht en dan nog even aan die kriebelende neus. Het kan zomaar gebeuren dus asbest vezels wil je beslist niet in je make-up hebben.

gedachtenvoer

De asbest werd aangetroffen in onderzoek naar vele make-up monsters van een enkel product zo berichte Natural News vandaag. In maar liefst alle 17 opgestuurde samples van hetzelfde product werd de asbest aangetoond door het onderzoekende laboratorium het Scientific Analytical Institute. De asbest zat notabene in een glitter opmaak product voor kinderen. Je kan met recht zeggen dat je tegenwoordig niets meer kunt vertrouwen.

Nu heb ik persoonlijk 2 jaar gewerkt als asbest saneerder en een jaartje als Toezichthouder (DTA) dus ik mag zeggen dat ik wel wat ervaring heb met asbest. Ik heb er ook lang over nagedacht hoe het nu komt dat niet iedereen die met asbest in aanraking gekomen is mesothelioma krijgt. Ik weet inmiddels ook van een congres dat ik bijwoonde in 2004 in de VS waar een arts sprak over de slechte omega 3 / 6 balans bij veel mensen dat dit essentieel is voor de algemene gezondheid. De balans hoort maximaal 1 tot 2 te zijn in de verhouding tussen omega 3 en 6. Omega 6 geeft ontstekingen als deze vorm de overhand krijgt terwijl omega 3 ontstekingsremmend werkt. Een goede balans is dus essentieel. Deze arts had veel ervaring met deze materie en liet in een laboratorium in Canada onderzoeken hoe die balans was bij mensen 1 :10 kwam veel voor en soms wel eens 1: 50. De reden voor deze veel voorkomende onbalans is de hoeveelheid omega 6 in bewerkte voedingsproducten waar de supermarkt vol mee staat.

Wat zou de invloed kunnen zijn op dit gegeven met name op de kans op het ontwikkelen van een asbest gerelateerde ziekte? Even startpage.com gebruikt en gezocht naar “asbestose and omega 3” bracht me op het volgende onderzoek met visolie. Ik weet echter van andere andere zoeken dat visolie niet altijd de beste bron is van omega 3.

A Phase II Randomized Placebo-Controlled Trial of Omega-3 Fatty Acids for the Treatment of Acute Lung Injury

Omega 3 consumptie geen bovendien een betere hersenfunctionaliteit, werkt beter tegen depressies als welk medicijn dan ook, het verbetert de zuurstofopname op celniveau wat kritisch is voor de bescherming tegen kanker in het algemeen weet ik inmiddels. Hier een algemene omega 3 studie

Een uitgebreid artikel over omega 3 vindt je hier

Natuurlijke huidverzorging

Is het gebruik van make-up huidverzorgingsproducten en lipstick in het algemeen wel veilig te noemen als je onuitspreekbare namen op de productverpakking ziet staan. Als je überhaupt de kleine lettertjes al kan lezen. Ga deze namen eens een voor een maar opzoeken op startpage.com grote kans dat het product bij het chemisch afval wordt ingeleverd. De plaats waar het behoord.

Maar voor de huidverzorging is natuurlijk een oplossing. Ik experimenteer al een tijdje met een zelfgemaakt product. De basis is kokosvet / olie (afhankelijk van de temperatuur,. Manuka honing, een klein tipje Ceylon kaneel, gember, kurkuma wat pompoenpitolie, lijnzaadolie, sesamolie heb ik ook al gebruikt en nu ga ik weer een nieuw potje maken met deze producten en daarbij nu ook een paar druppeltje oregano olie. Dit noem ik nog eens experimenteren en … allemaal eetbare producten, je kunt er je vingers bij aflikken, gewoon supergezond. Al dat gif op je huid kan nooit goed zijn.

— Henk Mutsaers