Anders omgaan met — ongeacht welke — negativiteit…

negatieve gedachten Ik las een artikel over het sterke worden van het immuunsysteem bij kinderen die op jonge leeftijd blootgesteld werden aan vele soorten bacteriën. Kinderen van de boerderij waren sterker dan kinderen uit de stad, die min of meer “steriel” waren opgegroeid.

Sterker worden van het immuunsysteem

Door Mies Kloos

anders omgaan met negativiteit
Dit is een bevestiging van hetzelfde principe dat ik in mijn nieuwsbrief van mei 2014 aan de orde heb gesteld over het gevaar van straling: als de aarde een levensbedreigende klap wordt toegediend, dan zal het alles doen om zich van deze klap te herstellen. Het ging hier zowel om persoonlijke overlevingservaringen als om het gebied rond Chernobyl (http://www.levensbewustzijn.nl/page62.php).

Hetzelfde geldt voor het menselijk lichaam: hoe meer het heeft kennis gemaak met “giftige” of “gevaarlijke” stoffen, hoe meer het heeft “geleerd” om daarmee om te gaan en hoe sterker het wordt. Ziek zijn betekent dat je lichaam leert om ergens mee om te gaan, dat het sterker wordt. Ziek zijn is genezen, integreren, bewust worden, sterker worden…

Alle negatieve emoties (angst, zorgen, boosheid, ongeduld, irritatie, jaloezie) zijn het resultaat van de (onbewuste) overtuiging: hier kan ik niet mee omgaan, als dit langere tijd duurt, dan wordt dit mijn dood… Het lichaam interpreteert de negatieve emoties en geeft er een biologische associatie aan: ze worden herleid tot bepaalde levensbedreigende thema’s in de natuur.

Levensbedreigende thema’s zijn bijvoorbeeld:

Gescheiden raken van de kudde en haar bescherming kwijt zijn
Niet genoeg zuurstof kunnen opnemen om te vluchten of vechten om het leven te redden
Niet sterk genoeg zijn om de kudde bij te kunnen houden
Vele ander, zie http://www.hoedegeesthetlichaamaanstuurt.nl

Onze emoties koppelt ons lichaam dus aan dergelijke levensbedreigende thema’s, waardoor het lichaam in de “overlevingsstand” schiet en een of vaak meerdere biologisch noodprocessen starten. Wanneer de emoties verdwijnen, waant het lichaam zich weer veilig en zorgt het ervoor dat de persoon op fysiek niveau gaat ervaren met wat voor soort thema het de oorspronkelijke emotie heeft geassocieerd: we worden ziek en gaan het thema nu fysiek doorleven, waarin ik pijn als de fysieke manifestatie van angst zie. Als je dit begrijpt kan je je bewust worden wat voor angsten er leven in je diepste onbewuste en met welke thema’s je nog moeite hebt. Het is dus werkelijk een proces van bewustwording!

Voor de bovengenoemde thema’s betekent de fysieke manifestatie ervan het volgende:

Huiduitslag, pijn, jeuk. De angst van het oorspronkelijke gescheiden worden van de kudde uit zich nu in een pijnlijke huiduitslag en de jeuk laat je voelen dat je toen niet gestreeld of geaaid kon worden. Nu de emotie verdwenen is, denkt het lichaam het op dat je weer bij de kudden bent en dus weer gestreeld kunt worden: het schreeuwt om de bevestiging van die hereniging! Het gebrek aan zuurstof uit zich nu in kortademigheid en benauwdheid: er is letterlijk gebrek aan lucht. Dit betekent dus dat het lichaam de oorspronkelijke emoties heeft geassocieerd met een doodsangst- of schrikangst conflict, wat in longen en/of bronchiën verloopt. De natuur zorgt nu voor een permanente verbetering: de botten, pezen, spieren en gewrichten worden sterker zodat in het vervolg de kudde wel bijgehouden kan worden. Heling kost kracht en dus is men vermoeid. De angst om gescheiden te raken van de kudde manifesteert zich nu als pijn.

In wezen betekent ziekte dus dat men mentaal met die bepaalde vorm van angst om heeft leren gaan en dat nu het fysieke stukje ervaren dient te worden ter bewustwording. Het zelfde geldt voor gifstoffen: ziekten na een vaccinatie of na het eten van bedorven voedsel is hetzelfde: het lichaam leert er fysiek mee om gaan en je wordt sterker. Bestrijding van die reacties heeft meestal een vicieuze cirkel tot gevolg.

Zo kunnen dus alle ziekten maar ook alle dingen die je overkomen op een ander manier worden geïnterpreteerd. Alles dient om ons sterker te maken. Na elke zware periode zal je er sterker uit komen, dat zal door iedereen die het meegemaakt bevestigd worden!

Dit betekent dus dat we onze angsten en zorgen los kunnen laten voor alles wat ons overkomt. We moeten wel degelijk handelen, maar we kunnen erop vertrouwen dat alles een reden heeft en dat alles erop gericht is om ons sterker, gezonder en bewuster te maken. Als we blijven zoeken naar oplossingen en er vertrouwen in hebben dat ons die geboden worden wanneer de tijd rijp is, dan zal dat ook gebeuren en dan kunnen we handelen.

Zo kunnen we dus anders leren omgaan met alles wat ons overkomt, zo kan je langzamerhand gaan inzien dat LEVEN IN VERTROUWEN echt mogelijk is.

Verwelkom de chemtrails: je lichaam leert ermee omgaan en je zult er weinig last van hebben.
Verwelkom de e-numers die je binnen krijgen: je lichaam leert ermee omgaan en je zult er weinig last van hebben.
Verwelkom moeilijke perioden in je leven, je zult er veel van leren en er mentaal sterker van worden.

Het boos worden om en de angst ervoor chemtrails zou wel eens meer nadelige gevolgen kunnen hebben dan de chemtrails zelf. De angst voor een slangenbeet is vaak erger dan de slangenbeet zelf, heb ik gehoord!
De angst voor kanker is erger dan de kanker zelf, zie dit overduidelijke verhaal:
http://www.earth-matters.nl/5/6059/gezondheid/het-nocebo-effect

Het je ontzeggen van leuke dingen vanwege volgen van zeer strenge voedingsprincipes zou door de stress juist averechts kunnen werken. Ik ken verschillende mensen die hier heel goed op letten en toch ziek zijn (geworden).
Het kwaad worden om moeilijke perioden in je leven zullen het leerproces remmen en voor een fysiek proces zorgen als je eruit komt.

Dit betekent niet, dat het niet nodig is om te streven naar een schone, gezonde wereld en zuivere voeding. Het betekent dat we datgene, wat we niet kunnen vermijden, in vertrouwen kunnen verwelkomen en ons er niet druk over hoeven te maken. Het betekent dat we ons realiseren dat het in elk geval iets dient! HET IS ZOALS HET IS en we veranderen wat we kunnen veranderen, maar datgene wat niet lukt of waar we geen grip op hebben, kunnen we in vertrouwen dat universum ons helpt, accepteren.

Als we zo alles in vertrouwen ontvangen, dan zal het ons weinig last geven en zal het LEVEN ZELF ons helpen om oplossingen te vinden en er sterker uit te komen. Dat is de “mindset” waarmee we de nieuwe wereld dienen te creëren, want met deze mindset heeft de huidige angstcultuur geen invloed meer op ons en zal de LIEFDE overwinnen.

Bekijk ook dit interview met Gregg Braden en bestudeer de implicaties van ho’oponopono (http://www.levensbewustzijn.nl/page48.php).

Warme groet Mies

Leven in Vertrouwen
www.levensbewustzijn.nl
www.hoedegeesthetlichaamaanstuurt.nl