Alzheimer: Ongeneeslijke ziekte geneesbaar door voeding?

Save as PDF 

alzheimer te genzen Ik sta nergens meer van te kijken bij het lezen van dergelijke berichten. Keer op keer blijkt onze bewerkte voedingsketen de hoofdoorzaak van de belabberde gezondheid van mensen die onbewust door het leven gaan.

Hoe lang blijven mensen de fabeltjes van instanties als het voedingscentrum nog geloven? “Als je gevarieerd eet krijg je alle voedingsstoffen binnen”.

Alzheimer ziekte geneesbaar door voeding?

alzheimer te genezen
Dr. Rath Health Foundation Newsletter

Artikel: Sunday Express
Vertaling: Henk Mutsaers

Een nieuwe studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition toonde dat supplementen een halt konden toeroepen tegen de ontwikkeling van Alzheimer ziekte. De studie, uitgevoerd over een periode van twee jaar door wetenschappers aan de Universiteit van Oxford in het Verenigd Koninkrijk, volgden 168 ouderen en toonde aan dat een combinatie van B-vitamines en omega-3 vetzuren voorkomen dat hersenen krimpen, een kenmerk van deze verwoestende aandoening. Een potentieel baanbrekende ontwikkeling in de bestrijding van de ziekte van Alzheimer, door toepassing van een micronutriënten synergie-type benadering biedt verder klinische bewijs dat de meest effectieve suppletie kan worden bereikt door gebruik zorgvuldig gekozen combinaties van nutriënten die handelen in biologische synergie.

Hoofdonderzoeker professor David Smith heeft de bevinding van de studie beschreven als “erg spannend en belangrijk”, hij legt uit dat “zoiets eenvoudig als het hoog houden van het omega-3 niveau en aanvullen met B-vitaminen als je in gevaar bent zou het risico van een persoon dramatisch kunnen verminderen.” Hij is van mening dat patiënten met de eerste tekenen van dementie onmiddellijk omega-3 vetzuren moeten worden gegeven en vitamines B6, B12 en foliumzuur en dat deze aanpak nu door de Britse National Health Service zou moeten worden vastgesteld.

In scherp contrast met de resultaten van deze studie is de conventionele benaderingen voor het beheersen van de ziekte van Alzheimer, gebaseerd op het gebruik van gepatenteerde farmaceutische geneesmiddelen volledig onsuccesvol.

Zozeer zelfs in feite, dat farmaceutische bedrijven in wezen opgegeven hebben op het vinden van een behandeling voor deze aandoening. In de afgelopen jaren zijn multi-miljoen dollar geneesmiddelenonderzoek gesteund door bedrijven zoals Pfizer, Elan, Johnson & Johnson, Eli Lilly en anderen welke niet alleen geen enkele invloed hebben kunnen tonen op de symptomen van de ziekte van Alzheimer, maar in sommige gevallen ook daadwerkelijk verslechterd te zien gaven.

Ondertussen, groeit de lijst van klinische studies die documenteren van het allesoverheersende belang van micronutriënten en voeding bij het handhaven van een optimale gezondheid. Nog onbekend bij miljoenen patiënten wereldwijd, is het al mogelijk om een groot aantal ziekten, zowel hart- en vaatziekten als kanker op een natuurlijke wijze te genezen.

En toch, omdat de vitaminen en andere natuurlijke microvoedingsstoffen niet gepatenteerd kunnen worden, wordt deze kennis verborgen gehouden en zelfs belemmerd, in het belang en voor rekening van de biljoen dollar per jaar farmaceutische “handel in ziektes”.

In de afgelopen decennia is de invloed van deze bedrijven doordrongen tot medische scholen, de media en politici wereldwijd. Maar met de publicatie van deze nieuwe Alzheimer studie zullen artsen, journalisten en politici worden gedwongen om de realiteit – dat ze fout zijn geweest – onder ogen te zien. Evenzo zullen patiënten en de mensen die stemmen op politici leren dat deze ziekte, evenals bij vele andere waarvoor een natuurlijke behandeling bestaat die zowel veilig is als effectief.

Het gaat niet lang meer duren of artsen zullen ongetwijfeld worden overspoeld met patiënten die eisen – hetzij voor zichzelf of voor hun dierbaren – via hun nationale gezondheidszorgsystemen de juiste zorg te krijgen.

Zoals blijkt uit deze studie, dat langzaam maar zeker een nieuw wereldwijd systeem voor eerlijke gezondheidszorg mogelijk wordt. Als velen van ons hard genoeg werken in deze richting is het gewoon een kwestie van tijd.

Lees ook:

Is Alzheimer een vorm van diabetes in de hersenen?

Meer artikelen over Alzheimer