23-06-2016, vandaag de dag van de wijsheid. Brexit

brexit Als er ooit een dag is geweest dat het uitbrengen van een politieke stem belangrijk is, dat is dat vandaag voor de Britse bevolking. Zij kunnen geschiedenis gaan schrijven net zoals IJsland dat succesvol heeft gedaan met het vervolgen van de bankiers. Ik hoop dat vandaag de wijsheid het wint van de emoties, solide informatie wijst je de weg, de weg naar de uitgang.

Er zijn veel Europeanen die graag deze weg willen volgen. Een Nexit. Bexit, Frexit, etc.

brexit

Brexit, de eerste positieve stap naar een nieuw begin

Voor mijzelf had ik een spannend gevoel gisteren. Op BNR radio werd er veel aandacht besteed aan het onderwerp Brexit. De toonzetting was dat de UK wel zou gaan blijven binnen de Europese gemeenschap. De beleggers hadden er immers alle vertrouwen in, de pond stond weer hoog en de eerste indrukken in de “city” Londen waren hoopgevend. Ik had echter ook mijn hoop geput uit wat ik ‘s morgens vernomen had van Google.

Google voorspelde een Brexit

Aan de hand van de zoekresultaten was men tot deze voorspelling gekomen. De voorspelling van Google heb ik echter geen enkele keer voorbij horen komen op de radio. Gezien het grote wantrouwen dat ik heb voor Google betreffende de bescherming van onze privacy was ik er wel van overtuigd dat de “Google Brexit pole” het bij het rechte eind zou hebben.

Het is nu voor de UK de kans om onder het juk van dictatoriaal Europe uit te gaan komen. De voorbeelden in de geschiedenis kunnen zo gevolgd worden. Het Wirtschaftswunder van het naoorlogse Duitsland. Verminder de overheidsregels en geef ondernemers de ruimte.

Wie gaat er dit voorbeeld volgen is nu de volgende vraag.

– Henk Mutsaersbetalingen aan de EU

Als je altijd in dezelfde richting blijft lopen,
kom je uiteindelijk je eigen voetstappen tegen.
Zen